Prečo si do práce zbaliť vlastný obed?

Existujú ľudia, ktorí neodídu z domu do práce bez toho, aby vo svojej kabelke či taške nemali zbalený vlastný obed. Mnohí kolegovia sa zvyknú na tento počin pozerať prekvapene či nechápavo, no jedná sa o veľmi praktickú vec, ktorú sa oplatí vyskúšať. Prečo?

Jedlo v miske Zdroj foto: Shutterstock.com

Ušetrí vám to peniaze

Ak máte záujem znížiť osobné výdavky, mali by ste sa v prvom rade pozrieť na tie oblasti vášho života, v ktorých viete obmedziť časť svojich nákladov. Jednou takouto oblasťou je aj strava. Skúste si vyrátať koľko za týždeň či mesiac miniete peňazí na obed či na rôzne potraviny, ktoré si zakupujete v obchode neďaleko vašej práce. Nie je to malá čiastka, však? Ušetriť sa preto dá aj tým spôsobom, že si do práce budete nosiť svoje vlastné jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj na viac dní a ušetriť.


Prečítajte si aj:

Ako si pripraviť do práce zdravú desiatu?

Jednoduchý spôsob ako jesť zdravo

Určite už veľa z vás zažilo situáciu, že ste prišli do blízkej reštaurácie na obedové menu a nemali na výber ani jedno zdravé jedlo. Len vyprážané mäso, hranolky či sladké palacinky. Ak aj do menu zaradia reštaurácie zdravšie jedlo, veľakrát ho ochutia tonou soli či cukru, čo pre váš organizmus nie je správne. Preto ak si budete sami variť svoj obed, budete si môcť ľahšie kontrolovať svoju stravu.

Sendvič Zdroj foto: Shutterstock.com

Môže vás to naučiť niečo nové

Pri výbere a varení svojho obeda sa môžete naučiť nakupovať múdrejšie, plánovať dopredu ako uskladňovať potraviny, naučiť sa nové techniky pri varení či rôzne nové recepty.

Získate čas na iné veci

Tí, ktorí pravidelne chodia na obedy mimo svojej firmy, vedia koľko času dokáže obed zabrať. Kým sa človek vychystá z práce, príde do reštaurácie, vyberie si jedlo, donesie mu ho čašník, zaplatí a odchádza, uplynie nemálo času. Ak si jeden deň vyskúšate priniesť vlastný obed a zjete ho v kuchynke, uvedomíte si, koľko minút navyše získate. Nebudete mať aj vy lepší pocit, keď stihnete počas dňa dokončiť všetku potrebnú robotu? Ušetrený čas môžete využiť aj na krátku prechádzku na čerstvom vzduchu.


Nezabudnite si prečítať aj:

10 tipov pre chutnú a zdravú desiatu do práce