SPOLU SVETOM: Jedinečná možnosť cestovať okolo sveta s ĽudiaĽuďom.sk!

Viete ktoré mesto môžete vidieť z Mesiaca? Viete v ktorej krajine majú v úplne každej izbe koberec, alebo ktorá krajina je typická tým, že súčasťou každej druhej domácnosti je domáce zviera?

Viete ktoré mesto môžete vidieť z Mesiaca? Viete v ktorej krajine majú v úplne každej izbe koberec, alebo ktorá krajina je typická tým, že súčasťou každej druhej domácnosti je domáce zviera? Ak chcete vedieť odpovede nielen na tieto otázky, prídite v sobotu 30. apríla do areálu jazera Kuchajda v Bratislave.

LudiaLudom - Spolu svetom Zdroj foto: Shutterstock

Nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM v spolupráci so študentmi, ktorí prostredníctvom programu Erazmus prišli študovať na Slovensko, pripravuje akciu, aká tu ešte nebola! Za jeden deň máte možnosť precestovať riadny kus sveta. A to všetko na jednom mieste! Areál jazera Kuchajda v Bratislave otvorí už túto sobotu 30. apríla od 11:00 brány poznávaniu a zábave. Projekt podporili aj Mestská časť Bratislava - Nové Mesto a mobilný operátor 4ka.

Návštevníci podujatia SPOLU SVETOM sa môžu tešiť na zaujímavé aktivity a súťaže, ktoré si pripravili zahraniční študenti. „Študenti z jednotlivých krajín predstavia svoje domoviny prostredníctvom rôznych hier pre malých i veľkých. Každá krajina má svoje stanovisko s hrami a súťažami, za ktorých absolvovanie získajú účastníci pečiatku do špeciálneho cestovného pasu. Vďaka študentom z programu Erazmus tak spoznajú zvyky nielen európskych krajín v predvečer 12. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie,“ vysvetlil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Roland Kyška.

Podujatie má aj charitatívny rozmer. „Na podujatie bezplatne pricestujú deti príjemcov z nášho darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorí sú v núdzi. Rodičia týchto detí nemajú často dosť zdrojov, aby s nimi mohli ísť na výlet, týmto im to chceme vynahradiť. Zároveň prostredníctvom kúpy tombolových lístkov budú môcť počas celého dňa prispieť návštevníci ľuďom v núdzi na ĽudiaĽuďom.sk,“ povedala PR manažérka ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Natália Báreková.

Aké ďalšie atrakcie čakajú návštevníkov na podujatí SPOLU SVETOM?

  • nafukovacie hrady a trampolíny
  • predstavenie Bábkového divadla na Rázcestí
  • vystúpenie folklórneho súboru Technik
  • autogramiáda Thomasa Puskailera a iných osobností TV JOJ
  • vtipná prezentácia cestovateľov zo združenia Cestou necestou s radami, ako cestovať s deťmi
  • súťaže pre deti so zahraničnými študentmi z programu Erazmus
  • moderátor Ludwig Bagin
  • bezplatný pitný režim s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou
  • charitatívna tombola s ĽudiaĽuďom.sk

LudiaLudom - Spolu svetom Zdroj foto: ĽudiaĽuďom.sk