Vitamín C verzus mäso - ako spolu súvisia?

Jesť priveľa mäsa je z mnohých zdravotných hľadísk nezdravé. Avšak, vedci prišli nedávno aj na to, že mäsová strava môže znížiť potrebu vitamínu C. Ako je to možné?

Vitamín C Zdroj foto: Shutterstock.com

O čom to je: článok analyzuje historicky známe štúdie zaoberajúce sa dlhodobým príjmom mäsa pri absencii C vitamínu a súčasnej prekvapivej absencii skorbutu. Súčasne rozoberá menej známy fakt kompetitívnej inhibície metabolizmu glukózy a C vitamínu a z toho vyplývajúce biologické dôsledky.

Pozitíva: praktické pripomenutie menej známych biochemický a biologických súvislostí ľudského metabolizmu s možným prepojením na súčasné chronické civilizačné ochorenia.

Otázniky: potreba ďalších štúdií ktoré by prípadne zahrnuli aj už známu kompetitívnu inhibíciu metabolizmu nielen glukózy a C vitamínu ale aj glukózy a Apolipoproteínu (a) v kontexte vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Súvislosti: množstvo prijatého vitamínu C a jeho hladina v krvi ešte nemusia znamenať adekvátnu schopnosť organizmu aj reálne ho využiť – táto schopnosť je inverzne ovplyvňovaná aj mechanizmami kompetitívnej inhibície s glukózou na podklade výšky hladiny cukru v krvi.

Link: https://zerocarbzen.com/vitamin-c/

Poznámka: aj nedostatok vitamínu C pri normálne nízkej hladine cukru môže prestavovať reálny biologický ,dostatok.


Pozrite si tiež:

Naozaj je soľ taká škodlivá? Nová štúdia tvrdí niečo iné...

lennynka

U nás sa vitamín C užíva pravidelne. Hlavne aj ako prevencia keď je obdobie vírusov. Akurát kupujeme zásadne kvalitné v lekárni, nie v supermarketoch -odkaz odstránený-

lenockaaa5

Máte slabú imunitu? Doprajte dávku vitamínov a zlepšenie imunity celej svojej rodine v podobe balíčka, ktorý obsahuje kombináciu všetkých troch účinných produktov s obsahom vitamínu C od avita.sk