Výmenný lístok

realita

Raz ročne potrebujete výmenný lístok od obvodného lekára ku každému špecialistovi,aj k tomu ku ktorému chodíte roky/výmysel poisťovní a poslancov,asi si myslia ,že tým znížia návštevnosť u lekárov a tým ušetria MILIÓNY/

jaLENja

Som dispenzárny pacient, chodievam na kontroly každé dva roky a nosím okuliare... pri zhoršení zraku potrebujem automaticky nové okuliare(čo je aj tento prípad). Keby som mala úraz, ide
m tam samozrejme bez lístka. Lenže v poslednej dobe sa strašne menilo, či mať či nemať lístok, že ma to doplietlo.
Pracujem vo verejnej sfére, svoje práva poznám, ale vzhľadom na to, že mám nerovnomerne rozvrhnutý pracovný čas a pracujem v inom okrese, to mám komplikované.
Priepustka sa mi počítam 5 hodín, kedy máme stanovenú pevnú pracovnú dobu. A po vyšetrení nestihnem prísť na pracovisko včas, vzhľadom na dochádzanie.
Preto si potom musím v týždni nadrábať zvyšné tri hodiny, čo je tiež náročné na čas, je preto pre mňa lepšie vziať si dovolenku.

fenix

ked mas u nejakeho odborneho lekara kartu si v dispenzari,cize nepotrebujes listok od obvodnej,lebo chodis na kontroly tam

datelinka

jalenja, ty si nepisala, ze si potrebujes ist dat predpisat okuliare :-)
inak, prekazka na strane zamestnanca (napriklad pre lekarske osetrenie alebo vysetrenie) je jednym z prav zamestnanca v zamestnaneckom pomere, ktore musi zamestnavatel respektovat.
dovolenka je urcena na oddych a zotavenie. pri takom stresujucom vysetreni si sotva oddychnes :-) ale aj tak prajem vela stastia.

neva

od mája je novelizovaný zákon a k očnému lekárovi, ak potrebuješ predpísať okuliare už lístok nepotrebuješ. Ale najlešpie bude, ked tam vopred telefonicky zavoláš a dohodneš si termín.
www.topky.sk