vitiligo, poruchy pigmentacie

Príspevok v téme: vitiligo, poruchy pigmentacie
Ema132

ahojte..chcem sa spytat niekoho kto trpi tymto ochorenim ako sa to unho prejavilo..? moj ocino ma flaky na rukach...aj jeho mamina..ja mam 20 rokov a spozorovala som na ruke par fliacikov...ale su len o trosinku bledsie ako ostatna farba pokozky, cize nikto si to ani nevsimne..neviem ci ide o vitiligo..ale ak ano, existuje nieco,lieky alebo kremy alebo hocico na zabranenie rozsirenia tohto ochorenia..? poznam moju koznu...pred rokom ma trapili pluzgiere ktore sa objavili na rukach a sucha koza a povedala ze to je ekzem a nikdy sa toho nezbavim..druha to iste povedala..pomohla som si sama a odvtedy nic, ziadne pluzgiere... tak sa pytam, ci vam na to nieco pomohlo...? lebo mojmu tatinovi je to jedno, len v lete si da sem-tam samoopalovaci krem..inak to nerisi..

aadrin

ema, v prvom rade sa chcem spytat, ci nie je mozne, ze sa ti tie fliaciky vytvorili ako reakcia na spominany ekzem...to by bol totiz ten lepsi pripad :) a v druhom rade urcite zmen dermatologa, ak ma k tebe takyto pristup...ja mam vitiligo od 12 tich rokov...najprv sa mi spravil biely flak na lavom viecku, no a postupne sa mi zacalo rozsirovat po celom tele, nie su to mapy ani ziadne velke flaky (zatial!), vacsinou len fliacky o priemere od 3 do cca 40 mmm,nie je ich vela a preto vela znamych (ktori ma detailne neksumaju ) ani len netusi ze vobec neake vitiligo mam...v zime som totiz bledula a v lete sa mi zvyraznia najma flaky na tvari (viecko kazdy den maskujem hnedymi ocnymi tienmi)...niektore flaky na tele sa mi opalovanim zacali opat repigmentovat...chcem len povedat ze vitiligo je hlavne problem duse, toho ako sa s nim clovek vysporiada, ver mi nik nebude riesit ci mas flak navyse alebo nie...tak ako nik neriesi, ci ma dievca akne, vacsie brucho a podobne veci... viem. ze nie je lahke vyrovnat sa s niecim takymto, ale po case si na to zvyknes, su horsie choroby na svete... vitiligo sa zvykne vytvarat okolo znamienok, v slabinach pod pazuchami, na rukach a pod...najhorsie je to na tvari, ale podla toho co som citala, na tvari je aj najvacsia uspesnost repigmentacie...dnes mam 27 rokov, nebudem ti popisovat kde vsade tie flaky mam... dolezite je, ze sa s nimi snazim stotoznit a zacinam ich brat ako take moje poznavacie znamenie... :) ma ich aj otcova sestra, takze dedicnost urobila svoje... no a co sa tyka liecby ... ja som skusala VITIX s kombinaciou prirodzeneho slnecneho ziarenia...a nestalo sa zhola nic :) len som bola o 40 eur lahsia :))) ak mas na kadeake liecebne metody nervy a financne prostriedky urcite treba vyskusat- su rozne metody, ozarovnaia UV lampami a podobne veci...ale nikdy nevies kedy sa ti ten fliacik objavi na inom mieste ... zastavit sa to neda, rovnako ako predchadzat tomu... a toto leto som sa rozhodla ist s modou :) solarkove cokolady uz ajtak vysli z mody...a o rakovine koze sa v poslednych rokoch hovori viac nez dost...

Ria 52

Bohužiaľ, vitiligo sa liečiť nedá.Cím je pokožka bledšia, tým to menej vidieť a preto v lete sa treba vyhýbať opalovaniu.Na viditeľných miestach dá sa to prekryť makeupom, alebo keď zrejú orechy tak potierať zelenými šupami z nich.

- mira

Ema, biele fliačky znamenajú usadeniny mliečneho tuku. Nasýtený tuk sa spod pokožky odstraňuje len veľmi ťažko, pretože má vysokú teplotu topenia. V každom prípade sa vyhýbaj dôkladne všetkým mlioečnym výrobkom a mlieku a všetkým potravinám ,obsahujúcim stužený a živočíšny tuk, živočíšne bielkoviny nahraď rastlinnými, len tak zabrániš rošíreniu fľakov.

usiko

no, ema, mal to Michael Jackson, takze ked on sa nevedel vyliecit, len si vybielil pokozku, aby mu to nebolo vidno, pochybujem, ze nieco take existuje.....teraz nesrandujem...ale tak mi to vychadza...