Pneumotorax

Príspevok v téme: Pneumotorax
miroko1234

Dobry den,

chcel by som sa opytat ci ma niekto skusenosti so spontannym pneumotoraxom. Ja som ho mal pred 2 mesiacmi mal som zavedeny dren neoperovali ma. Ale stale mi pretrvavaju bolesti okolo klucnych kosti a ramien skor ich mozem popisat ako taku slabost na tych miestach. Niekedy ma aj picha v hrudniku. Bolesti su skor kratkodobeho charakteru. Chodim pravidelne na plucne. Je tu niekto taky kto to prekonal alebo kto s tym ma skusenosti. dakujem

Lion

Ahojte prekonavam pneumotorax, mam 39 rokov, nikdy som necitil že mi dačo je, ale pravdu povediac žral som cigarety, teraz už nefajčím ani nebudem, dva týždne som bol v nemocnici a teraz druhy týždeň doma mal som zavedení hadičku na pravej strane pod rebro teraz, dycham v pohode nemám bolesti len sa bojím ze ma to prekvapí znova, neviem kedy a čo môžem robiť vie mi dakto napísať koľko sa obmedzovať alebo ako žiť ďakujem každému kto mi odpovie.

P-roznava

Zdravím Vás. Mám 23 rokov a pred mesiacom som mal spontánny PNO. Najprv drenáž u nás v Rožňave na Are a potom následne prevoz do KE hrudná chirurgia, kde som bol po 3 dňoch neúspešného odsávania aj operovaný cca 2 hodiny. Následne ešte 2 týždne na odsávačke, keďže sa mi plúco nejak nechcelo vzchopiť. Pravá strana. Od prepustenia z nemocnice som bol o 3 týždne na plúcnej amb. následne CT. Všetko ok. no poslednú dobu pociťujem ťažšie nadýchnutie, neviem kedy len tak z ničoho nič, časom, alebo po kludnom rozdýchaní to prejde. Mám kontrolu na plúcnom onedlho tak to budem konzultovať. Pichanie mam hore dole takže to asi bude do konca života. Nikdy som nemal žiaden úraz, takže som z celej operácie a toho čo som prekonal úplne mimo... nemalo by sa to stávať :/ žiaľ taká doba. No lekárov v Ke a Rožňave na Are, ako aj personál chválim za rýchlu reakciu a potom dobrú starostlivosť personálu.

Danielz

Obojstranne pneumotorax, neviete niekto či sa môže opakovať spontanny pneumotorax aj keď ho mám na oboch stranách zoperovany ?

Lila82

Ja som mala tiez pred 3 rokmi spontanny pneumotorax..stalo sa to tak ze som dostala velmi ostru bolest pod lopatkou.. Mam30rokov. A v ten den som sa aj hned dusǐa. Nemohla som si lahnut, lebo som sa dusila.moj domaci lekar ihned spoznal diagnozu a poznal ma röntgen a to sa len tym potvrdilo.a ihned do nemocnici v Nemecku kedze tu uz dlhsie zijem.. A drenaz.. S doktormi som bola velmi spokojna..odvtedy sa to nevratilo.....

cukerecek

Ahojte chcela by som vas poprosit o radu,mala som pneumotorax asi pred rokom,a doktor mi povedal ze som ho nemala az taky silny,hned po 2 dnoch som bula v poriadku,ale mala som mensi operacny zakrok mi robili,a chcem sa spytat,je mozne ze sa mi to vrati?,dakujem vam.

jabu

Ahojte ,prave som prepusteny z plucneho.
Pred dvoma tyzdnami som dostal spontanny pneumotorax.Dren na chirurgickej JISke
u nas v Michalovciach a potom Plucne ,takisto Michalovce.
Nemozem povedat ani jedno krive slovo na lekarov a sestricky boli perfektni.
Na plucnom mi tvrdili ze to bolo od namahy,pravdepodobne tam bola nejaka bula
a namahou,prip.zakaslanim to puklo.
Problem je ze ja som vtedy uz stvrty den uzival liek DAXAZ fy:NYCOMED.
Den predtym som mal hnacky.S kolegom v praci sme odniesli3 25 kg,bednicky katalogov do smeti.V sobotu som mal hnacky spojene so zastavou dychania a pocitom na zosalenie tak 2 az krat za hodinu.Teploty neboli.Zobral som Paralen a na dve hodiny to ustalo.A potom znova.
Viem znie to strasidelne ale vydrzal som
s tym cely den,som somar,a az vedćer o osmej som isiel na pohotovost.
O jednej po polnoci som uz mal dren v hrudniku.Vdaka manzelke a lekarom som este tu.

jozkar77

pred 14 rokmi som mal spon pn total pravej strani.lezal som v vysnich hagoch 6 tyzdnov bolo to hrozne zasili mi pluca a mal som zavedene 3 dreny medzi rebrami ktore boli v nadobach v niejakej tekutine odkial mi prudil vzuch spat do pluc aby sa nafukli.potom dychove a pohybove cvicenia pomalicky sa to zlepsovalo inak vo v hagoch su dobry lekary ale pneumotorax ma za nasledok astmu ktoru uz mam aj ja.ty co mali pn mali by aspon raz rocne ist na liecenie napr:v tatier aby si precistily pluca./maju na to narok bezplatne cez zdr poistovnu/

rofl

no pri spontannom pno ti nic blizsie asi ani nepovedia. maximalne nejake hypotezy. aj u mna to tak bolo. nevedeli preco sa to stalo, preto sa to vola spontanny pno. ja som bol cerstvo po pno taky isty, tiez som si daval na seba pozor, ale myslim, ze ked budes dodrziavat odporucania lekarov, tak sa nemas coho bat. kolko mas vlastne rokov?

miroko1234

a oni mi vlastne ani nezistili presne kde to puklo a ani nezistili ze z coho to bolo nikto mi nevedel povedat ....tak teraz sa strazim pekne ako v perinke aby do mna ani nikto nebuchol nesotil ma ani nic