Oslabenie autoimunitneho systemu

Peto T

Nedal som žiadny odkaz na Damiana. Knihu síce hostuje aj Damian, ale to môže urobiť ktokoľvek, keďže to umožňuje jej licencia.

Peto T

Help: 1000mg/deň je z genetického pohľadu o niečo menej než polovica bežnej dennej spotreby zdravého človeka. Aj keď pripúšťam, že je to podľa konzervatívnych európskych odporúčaní horná hranica, a teraz pozor, dlhodobého bežného užívania (opakujem, DLHODOBÉHO, u zdravého človeka). V USA je táto hranica na 2000mg denne. Toto je GARANTOVANÁ hranica dlhodobej bezpečnosti pre bežnú dospelú populáciu.

V chorobe je bežná spotreba tela v desiatkach gramov denne, a telo samé si takéto dáky pýta zmenami v črevnej tolerancii. Všetky cicavce, ktoré syntetizujú vitamín C, si takéto dávky vytvoria v pečeni. Napríklad potkan v zdraví tvorí, keď prerátame na hmotnosť človeka, 1800-4000mg vitamínu C denne, a v chorobe 15000mg denne.

Človek to kvôli genetickej poruche nedokáže. Tak čo teraz, necháme ho, nech sa trápi, alebo mu ten vitamín C, čo si nevie vytvoriť, dodáme, v takom množstve, v akom ho telo AKTÍVNE VSTREBÁVA Z TRÁVIACEJ SÚSTAVY?

Každý liek má svoje účinné rozpätie dávok, s tým nič nenarobíš. Keď Ťa bolí zub, dáš si 5mg paracetamolu? Môžeš, ale nebude to mať účinok. Tak isto nemá účinok, keď v chorobe dáš svojich 1000mg vitamínu C. Máličko tým zmierniš ťažký deficit, ale liečbe nepomôžeš.

Podrobnejšia diskusia na túto tému: rizikaockovania.sk

Help

Peto T-
Zniz tu davku na 1000mg na den a nic mi nebude na tvojich vyrokoch vadit.....
Inak budem stale reagovat na nevhodnost .

Help

niektori mali.....
to by mali aj keby dali v normalnom mnozstve.....

opakujem probiotika treba uzivat...ako sa hovori 70% vsetkeho je v zaludku.

Peto T

Vitamín C je taký dôležitý, že 100% ľudí zomrie hroznou smrťou, ak neprijíma v potrave aspoň minimálnu dávku po dobu 3 mesiace.

Ja som mal každý rok zápaly v dutinách, takmer každý mesiac v sezóne som bral ATB. Za rok a štvrť užívania vitamínu C som mal len raz zápal taký, ktorý by vyžadoval ATB.

Tvoja doktorka Ti dobre poradila E aj selén, dúfam, že Ti poradila efektívne dávky. Ale tieto antioxidanty fungujú synergicky a keby Ti predpísala aspoň 2000mg vitamínu C denne, tak by všetky 3 pracovali omnoho efektívnejšie. VitC totiž dokáže regenerovať vitE pre opakované použitie, a enzýmy založené na seléne zase recyklujú vitamín C.

Rybí tuk je síce fajn, ale v tobolkách sú veľmi malé dávky a ako zdroj vitamínu D to nestačí, ak len nie je ten olej umelo obohacovaný.

Peto T

radana: Keď už o tom hovoríš, niektorí veterinári mali dobré skúsenosti s podávaním prídavného vitamínu C za účelom zlepšenia plodnosti. Pozri si publikácie od Belfielda.

.....

Vždy som bola zdravá ako buk. No posledné 4 roky som išla rapídne ku dnu. Myslela som si, že som alergická, ale nie. Mala som oslabený imunitný systém, dutiny. Vôbec som nemohla dýchať nosom. Bola som stále unavená, už ráno som si vravela ako prežijem deň. Lekárka mi začala posilňovať imunitu, najprv bronchovaxom (na dutiny). Teraz mám užívať na 3 mesiace...probiotiká, selén. E vitamín, koenzým Q a rybí tuk v tobolkách....stále mi dá nejakú dopigovú dávku, podľa toho ako sa cítim. Moja pani doktorka je skvelá!!!! Úžasný človek a jej ďakujem, že môjmu telu sa opäť chce fungovať. Tvoja mamka by tiež mala vyhľadať pomoc. V niektorých prípadoch trvá aj 5 rokov pokým sa človek dá dokopy. Ak sú problémom jej psychické problémy, možno by bolo vhodné vyhľadať aj pomoc odborníka. Pomôže aj to ak sa vyrozpráva.
.......a na vašu hádku o vitamíne C, tak ten moja lekárka imunologička ani len nespomínala, pre telo je dôležitejšie niečo iné.....

radana

Peto T-ale stavim sa,ze keby kon vedel rozpravat a bol by si schopny vitamin C kupit,tak by si aj jemu odporucal nejake to kilecko vitaminu C este doplnit.Dobre si ma pobavil.. :DDDDD