štúdium medicíny- nedôvera v seba samú- izolácia od ľudí

Príspevok v téme: štúdium medicíny- nedôvera v seba samú- izolácia od ľudí
tisha

Ahojte, možno sa Vám môj problém nebude zdať ako vážny, oproti iným, ktoré sú vo fóre.Ale dosť sa trápim a neviem nájsť východisko z môjho začarovaného kruhu. Chcela som ísť na medicínu, čo sa mi aj podarilo a vybrala som si Česko. Mám však veľmi uzavretú povahu a vôbec si neverím. Veľa nocí na intráku som preplakala, áno možno to bolo aj tým,že som prešla zo strednej ne výšku,ale je som sa nedokázala už z ničoho tešiť,rozprávala som sa iba s málo ľudmi. Dokonca ma obťažovalo, keď za mnou prišiel jeden chalan z intráku viackrát za deň. Chcela som byť sama, plakať,nikoho nevidieť. Teraz sa to trošku zlepšilo,lebo som bola doma cez skúškové. A skúšky sú môj ďaľší problém. Neverím si a už vopred sa trápim,že ich nespravím. Spravila som,ale jednu až na druhýkrát. No okamžite som sa začala trápiť tými,čo prídu. Lebo predsa budú ťažšie a podobne...neviem,či si mám vybrať inú školu,ale neviem,nejak inú nájsť na druhej strane sa bojím,že to nevydržim a skúšky nespravím...rodina sa trápi so mnou,ale myslia si,že to zvládnem, lebo som múdra, no ja si to nemyslím...ťažko sa mi uči a chce sa mi pritom plakať...no a k tomu,to že si držím od ľudi odstup, lepšie povedaná sa skrývam,to ešte zhoršuje..zažil to niekto z vás? a ako ste to riešili? ďakujem

snadtoo

sevas. ja mam malo blizkych priatelov a kamosov, a tiez moc toho nenahovorim- co mi ale nepripada byt velkym problemom. problem nastane len vtedy, ked clovek nevie co ma robit, v dusi ma neporiadok, mysli si, ze je sam a opusteni a je nestastny- uz len z toho, ze je nestastny. preto som hladal a hladam sposoby ako sa takymto stavom zdaleka vyhnut. zistil som, ze najlepsim prostriedkom je mudrost. lebo mudry clovek spozna podstatu veci a problemu, pozna suvislosti a vie si sam odvodzovat co potrebuje. mudry clovek vie, ze nie je sam. mudry clovek spozna svoje prednosti sily a schopnosti a vie ich vyuzit pre svoje dobro a pre dobro inych. mudry clovek je stastny, lebo pozna zdroj stastia a vie z neho cerpat....preto treba NAJPRV HLADAT MUDROST/ja uz hladam, snazim sa, aby som ju nasiel cim skorej/. ked bude zaujem mozem poslat tituly, ktore mi pomohli. inak ma pred rokom nezobrali na medicinu, bo som bol HLUPY. dufam toho roku ma vezmu s radostou..heh..diky

jana0013

ahojky tak toto akoby ja som písala :) ja som tiež taká ako ty :) že ja to nzevládnem a nestíham je toho veľa a čo keď neurobím aa stáále dokola:) som tretiačka na gymku a tiež som sa rozhodla pre medicínu ..neviem či robím dobre ale tak to cítim a uvidíme vyskúšam aj ja sa určite naplačem :D občas plačem aj teraz tak už fakt neviem čo bude na výške ... presne take pocity ako mam fakt aj ja ... neboj sa prekonáš to začiatky su vzdy tazke ale zvykneš si neboj hlavne je ze si to priznas ako ja a už na tom len popracovat :))nejde o život ber to tak :) a určite si mudra a šikovná :)len sa netreba tolko strachovat :)na tom musím fakt popracovat aj ja :D taže nemaj strach len sa uč aj si oddychni zapni si pesnicku co mas najradsej a bude fajn :)) asi tak:)

tisha

poliewoocka: ano,to si budem asi musiet kazde rano povedat pred zrkadlom-ja to zvladnem:D fuuuha,tak ty sa teda dost nacestujes,mne to trva tak tri a pol hodinky...ale chodim skor,lebo som chodila vecer a okradli ma,proste vsetky doklady..takze uz sa trosku bojim:( no jasne, anču budem mať aj ja poruke...aj tebe sa to tak tazko uci?

poliewoocka

Tisha, aspon viem, ze nie som sama..:) neboj, my to zvladneme:))) ach..zajtra mi ide odtialto vlak uz o 6tej..v Prahe som o 16tej. Poruke GIT z anci a kardiovaskular z histoly, nudit sa nebudem:)

iwi_ka

Tisha, ja chodím na právnickú (no, čo si budeme hovoriť, celkom flákarna oproti vám :-D) Inak z prístupu ostatných si nič nerob, neviem, co je to za blbý zvyk medzi medikmi vychvalovat sa dobrými známkami a dávat druhym pocitit, ze su horsi, u nas na prave som sa s tym nestretla a aj tie kamosky medicky boli z toho dost znechutene. Neboj sa urcite to zvladnes, ale musis si verit, lebo to tiez vela urobi, nielen vedomosti.

tisha

poliewoocka: ano aj ja zajtra odchádzam do Brna, ja mam skolu od pondelku do stvrtku...nastastie tento semester piatok vypustili:D preto to na mna aj teraz dolahlo,lebo sa blizi novy semester...beries to naozaj z dobreho pohladu,asi sa treba tesit aj na tie malickosti...a mas pravdu s tou tmou,tiez som chodila rano po tme a vracala sa,ked bola zase tma...a to je naozaj velmi deprimujuce,ked vies,ze ani tak skoro spat nemozes ist:( aj ja ti velmi drzim palce a rada si s tebou budem pisat:D

poliewoocka

Tisha: ja akurat zajtra rano odchadzam po mesiaci spat..je mi smutno, ale musim si nejak vsugerovat,ze zas pridem domov, skolu mam ut, str a stvr, tak sa to da zvladnut nejak..musim..a teraz sa otepli, budu dlhsie dni, viac slniecka. Ked ide clovek rano potme a vecer sa vracia potme, je to na depku:(( ja som z Lucenca..myslim, ze by si mala este do konca roka pockat, ako sa to vyvinie, prvy rocnik byva najtazsi:/ Budem ti drzat palce, ak chces, mozme si pisat:)

tisha

pre iwi_ka: a na aku chodis fakultu?:D naozaj mas kamosky z mediny? lebo v mojom okoli sa dost vela ludi sprava akoby zhltli vsetku mudrost sveta,a to ma prikovava este viac k zemi...ale som rada,ze to tvoje kamaratky zvladli,snad sa to podari aj mne

tisha

poliewoocka: ja cestujem busom,ale cestovanie mi tiez vobec nevadi,skor ho mam rada...ale ked odchadzam z domu, je mi vzdy na zaplakanie...zase to toho prostredia, ktore mi nerobi dobre...na druhej strane rozmyslam o prestupe do Martina, jednak to tam budem lepsie zvladat lebo to nie je az take narocne,poznam tam par dobrych dusi a kedze je tam menej ludi,profesori sa mozu viac venovat studentom...ja som z Nitry a ty si odkial?

iwi_ka

ahoj, ja tiez chodim na MUNI, ale nie na medicinu, no mam odtial vela kamosiek tak viem ako to tam chodi a viacere mali podobné pocity, ako ty, ale nakoniec to zvladli, takze hlavu hore, treba mysliet pozitivne a mozno by bolo fajn, keby si si nasla blizku dusu, ci uz v Brne alebo doma, tak drzim palce ;-)