Hambim sa za svoju rodinu :(

Príspevok v téme: Hambim sa za svoju rodinu :(
Nic... :(

Ahojte...mozno si o mne budete mysliet ze som v tejto veci hlúpa alebo je to iba pubertálny výlev ale, na svoj vek som v niektorých veciach vyspelá. Viem že kazdy hovorí že za rodinu sa hambit netreba ale... Problem spočíva v mojej mame a mojej sestre. Obidve su velmi obézne co ma hrozne trápi :( Uz niekolko rokov si želám aby so sebou zacali nieco robiť... (sestra má 19 a mama 42) No vzdy, akonáhle sa ozvem ohladom ich váhy a spýtam sa ci by som nemohla cez víkend uvariť nieco zdravé, ci si spolu neskočíme zacvicit (chodím pravdidelne)alebo ci by len mohla prestat kupovat tak kalorické veci, vzdy namna zacne mama vrieskat a hovori ze ona je so sebou spokojná a ze jej to takto vyhovuje:( Ja sa na to uz jednoducho nedokážem nadalej pozerať a hrozne to bolí ked vidím ako sa tým obidve "zabíjajú" :( Navyse, moja mama pravidelne doma fajčí co mi velmi, ale naozaj velmi prekáža a ja to jednoducho vdychovat nechcem!:( NENAVIDIM CIGARETY :( Ja uz sa nedokážem dalej pozerat ako iba priberajú a su zo dna na den tučnejšie... Az sa vzdy hambím s nimi niekam ist pretoze vidim ako sa na nich ludia dívajú. Navyse, teraz mám chlapca a vzdy ale naozaj vzdy ked spolu sme vonku tŕpnem pri predstave ze by sa mali stretnúť :/ bojím sa že by si pomyslel o nás niečo hnusné :( Ja viem, ze mi mozno nepomôžete...ale ja som sa uz jednoducho musela niekomu zdôveriť :( Ja si jednoducho iba želám aby začali žiť trochu zdravo ... dakujem... Inak, mám 15 keby niečo...

lillyann

ahoj, aj ja som mala kedysi problem, ze som chcela nieco so sebou robit a zdravsie jest a varit, lenze zvysku rodiny to bolo jedno a tak som aj ja proberala. Je super, ze nie si ako oni dve :)
Co sa tyka tvojho chlapca, tak ja pochybujem, ze mu bude vadit vyzor tvojej maminy, ved chodi s tebou, nie s nou ;)

A sestra, ked ma len 19 by nemusela byt tlsta, to by som sa za nu hanbila tiez... skus ju nejako motivovat.

Lea+

Jedna rada - ak ta ma tvoj priatel- kamarat NAOZAJ rád, ani vyzor tvojej maminky a sestry ho nikdy neodradi!!! Ani ich povaha, ani ako ziju, ani ako rozmyslaju a aky pohlad maju na svet oni.
Su v zivote dolezitejsie veci vo vzathu dvoch ludi, ktori planuju spolocnu buducnost ako to, ako vyzeraju ich rodicia...S tym si nelam hlavu, netrap sa koli tomu. Si este mlada, mas velmi malo skusenosti s tym, co je vo vzahu dolezite. Na to, aby si urcite veci pochopila, aby si im porozumela potrebujes este vela casu, skusenosti, nieco prezit, zazit.
A nikdy sa za tvoju rodinu nehanbi, clovek za rodinu nemoze, priatelov si vybera sam. Nikdy pred priatelmi nevrav, ako a co ti na svojej rodine prekaza, pretoze sa ti to raz vrati.
Skus sa na veci pozerat z tej pozitivnej stranky, kolki stratili rodicov, ktori by ten cas s nimi velmi radi vratili, nech vyzeraju akokolvek!

ana555

Ahoj,v prvom rade ide o zdravie tvojej maminy a sestry,tiež sa rada prežieram,mám síce len 54kg,ale dobré spaľovanie
tukov )))mamina ak fajčí,je tam oveľa vyššie riziko infarktu,skús sa s ňou porozprávať,že nech má viac pohybu,lebo jednoducho nechceš aby vám v 50tke odišla,už ked teda nechce chudnúť,pa

odpoved

ahoj, nechaj ich obe tak, ako si to vybrali same. staci, ze si im povedala svoj nazor. nic viac nemozes - nedonutis ich so sebou spravit nic, kym ony same nebudu chciet.
a co sa tyka hanbenia... ty sa nehanbi, ved ty o svoje zdravie a telo dbas. to ze sa zanedbava niekto iny, za to sa predsa nemozes hanbit, najma ak je to niekto, koho nemas na zodpovednost. teda, aby som sa vyjadrila spravne - ak by si mala svoje dieta, ze ktore si PLNE zodpovedna a malo by nadvahu a zle zdravie kvoli tomu, ako sa on staras, tak by si mala ozaj dovod sa hanbit. ale ked sa dospelak zanedbava, tak sa moze hanbit on sam za seba a nie aby sa hanbil zanho niekto iny.
a co sa tyka tvojho chlapca - ved chodi s tebou, nie s tvojou sestrou, ci mamou. a ak ta ma rad, tak prijme aj to, ze tvoja mama a sestra su take ake su. prosto budes pre neho dolezitejsia ty, ako ony. alebo sa mu zdover a povedz nieco ako ze ta stve ake su tvoja mama a sestra a ze sa s tym vobec nestotoznujes. urcite to bude tiez brat s nadhladom ;)
drz sa a netrap sa tym.

soffa

nechaj to tak....ak im to vyhovuje,neries to za nich.a co sa tyka toho hanbenia...ludia nie su az taki primitivny aby riesili tvoju mamu a segru(aspon si myslim),maju totiz svoje starosti.ty si pre ne urobila maximum....oni by sa mali zamysliet nad sebou

zuzic

tak podla mna ked to im nevadi tak ty bud kludna. hlavne ze su ony spokojne. mat tvoje problemy...nikdy by som sa nehanbila za cloveka co mi dal zivot a este viac...