ano či nie

delphia

ucinok diazepamu je uplne odlisny od ucinku dithiadenu. patria aj do rozdielnej indikacnej skupiny. osobne som vzdy podavala dcere pri horuckach diazepam. jednak predchadza to febrilnym krcom a tiez v kombinacii s antipyretikumom skor teplota klesla. sama som sa raz skoro zosokovala - mala som vysoku teplotu, triasku, studene koncatiny. cukalo so mnou, az sa postel triasla. mala som stastie, ze som mala doma diazepam. po uziti triaska ustupila a koncatiny sa prekrvili. na zaklade tejto osobnej skusenosti a pracovnych skusenosti s chorymi, teplotujucimi detmi v nemocnici- som ZA Diazepam.
niekto tu pisal o navykovosti. benzodiazepiny su navykove pri pravidelnom a dlhsom uzivani. urcite nie v pripade, ak sa poda 1 tabletka pri teplote.

smejusko

Diazepam pokial viem tak nie je vhodny pre deti ani u kazdeho cloveka sa neodporuca, lebo je navykovy, ja z vlastnej skusenosti, ked som bola dieta mi lekar predpisoval dithiaden, ale len stvrtku alebo polovicku. Dodnes, niekedy ked som chora,tak si ho vezmem... pekne sa vyspim a nedrazdi ma hrdlo, lebo je to aj antihystaminikum...

Denzl

Deťom mladším ako 12 rokov radšej nedávajte acylpyrín. Paralen je bezpečnejší. U detí, ktoré počas vírusového ochorenia (chrípka, kiahne) užívajú acylpyrín, existuje riziko vzniku tzv. Reyovho syndrómu, neurologického ochorenia, ktoré sa môže skončiť aj smrťou. Akékoľvek podávanie liekov deťom konzultujte s lekárom.

Čítajte viac: primar.sme.sk

katalinka

mamkatka
iba toľko ti poviem...aktuálne som bola pred pár rokmi vzelaná i ja...a to len dovtedy, kým moje dieťa nedostalo febrilné kŕče...
Ja som za diazepam pri teplote nad 38,5.

datelinka

áno. liek sa predsa neužíva dlhodobo ani pravidelne, jednorazovo a v stanovenej dávke urobí menej zla ako možné febrilné kŕče, ktorým má predísť.