Rozbor vody?

Fero Mrkva

Dôležité je vedieť aký rozbor vody potrebuješ alebo chceš. Niektoré rozbory sú na vybrané ukazovatele a teda by bolo dobré vedieť, že čo vo vode si mal a teraz si to chceš nechať len skontrolovať. Alebo ak chceš kompletný rozbor vody to je 29 ukazovatelov a to ti povie ci je voda vhodná na pitie varenie a ako úžitková. Lenže odber my mal vykonať labák a nie ty sám sebe pretože môžeš znehodnotiť vzorku pri odbere alebo pri manipulácií a potom to niesú skutočné výsledky mali by ti to prísť odobrať ak si chceš byť istý výsledkami a vodou čo chceš používať. www.aqua-trade.sk oni majú pravidelné aj akcie na rozbor aj na kompletný a je úplne jedno kde si cenu majú rovnakú vrátane odberu, prepravy a protokolu, neúčtujú si prepravné náklady a nepoodporučia ti aby si si odber vykonal sám, povedia ti aké to môže mať následky ale v prípade, že si chceš aj napriek všetkému odobrať navygujú ťa na presný postup aby ti pomohli obmedziť možné chyby pri samotnom odbere. Na deň vody ti zadarmo robia len dusičnany a tvrdosť vody.Nespravia ti ozajstný rozbor, ktorý ti posúdi vodu z hladiska normy pre pitnú vodu. Momentálne aj teraz majú akciu na stránke na kompletný rozbor vody treba kuknúť, poprípade zavolať majú nonstop linku aj infolinku www.aqua-trade.sk

cica509

Tiež som si dávala robiť rozbor na deň vody v spoločnosti aquaseco v Ivanke pri Dunaji. Potom mi povedali, že na to, aby som vedela či môžem vodu piť je potrebné urobiť aj mikrobiologický, biologický a chemický rozbor. Dali mi na to flaše vzorku som im priniesla a za 4 dni som mala výsledky. Boli milí, ustretoví a ochotní a všetko mi vysvetlili. Takže som bola spokojna, odporúčam. :-)

Igor84

Ako tu pisete viaceri, robit si rozbor vody na den vody je blbost. Robi sa tam ten najlacnejsi rozbor, ktory poriadne nic nezisti. Je dost dolezite, aky rozbor potrebujes. Pri odborných rozboroch si dajte bacha, ci maju akreditaciu, nemoze to robit kadekto. To ti vtedy pridu s vlastnymi nadobami a vacsinou aj autom alebo nadobou kde mas konstantnu teplotu a zoberu to na rozbor. Podla druhu to mas od nejakych 100 ecok a ovela vyssie... ale ak mas prilis tvrdu vodu a potrebujes si dat zmekcovac alebo je zelezita, stacia ti aj jednoduchsie rozbory, to nájdeš okolo nejakých 20-30€, my sme u svokrovcou davali rozbor a nasiel som cez internet www.cistavoda.sk. Len som im napisal, poslal flasku a dost rychlo sa ozvali. Ak potrebujes ten akreditovany tak to zalezi, ze kde byvas... nech ti nechodia zbytocne do kosic z blavy.

simona64

Niekedy v marci je deň vody vtedy to robia na RUVZ zadarmo stači doniesť vzorku. Nám robila rozbor nedávno tato firma z kubína www.vrtanie-studni.sk stalo to nieco okolo 100 eur. Prekvapivo sme mali veľmi dobré výsledky.

RNG

Ako som povedal, kedze dnes je uz vyse 55 000 roznych chemikalii, co mozu vodu zamorovat, rozbor na niekolko z nich ma rozhodne neuspokojuje a ja uz vyse 30 rokov pijem destilovanu vodu, pridavkami ovocnych stiav a inych doplnkov. Tak tu moznost zamorenia, velmi realnu dnes v priemyselnych krajinach znacne znizim.

rapopo

Aja - tam skoro nic nevysetruju - nejake dusicnany a este nejaku blbost - to nie je ziadny rozbor. Potrebujes tazke kovy a mikrobiologicky a to ta vyjde aspon na 100 ecok.

jupiterxxl

My sme si dali spraviť rozbor vody do mikrolabu. www.mikrolab.sk

keďže nám rozbor nevyšiel najlepšie, boli sme veľmi spokojní aj s ich poradenstvom, ktoré je bezplatné

teraz máme vodu už v poriadku :)

ZUBABOZU

Rozbor vody dávam robiť Štátnemu veterinárnemu ústavu. Minimálny chemický rozbor výjde okolo 80.- Euro. Musia sa objednať vopred vzorkovnice - fľaše na rozbor. Okrem toho ešte sa vyšetruje voda na obsah baktérií. To je ďalšia suma peňazí.