Zmena krvnej skupiny

Príspevok v téme: Zmena krvnej skupiny
daccey

trápi ma tento problém:
od narodenia som mala krvnú skupinu O +
no keď som pred necelými štyrmi rokmi otehotnela, pri krvných testoch mi lekárka zistila krvnú skupinu A +. bola som zmätená a upozornila som ju na to. po opätovnom teste mi zistili znova A +.
prešla som svoju lekársku kartu, pred operáciami pred tehotenstvom som pri krvných testoch mala vždy nulku.
transplantáciu, výmenu krvi som nikdy nemala, operácie a úrazy bežné.
viete mi to niekto vysvetliť? :/
ďakujem
poprosím len o normálne názory, ja sama viem, že je zmena krvnej skupiny je málo pravdepodobné, ak vôbec...

Edd

Ak je cloveku s krvnou skupinou - podana krv + nevadi to... horsie je to naopak... pretoze ak - podaju + v krvi sa zacnu tvorit protilatky...

Jenifer

Mne sa stalo,ze mi podali transfuziu B+ ,pricom som ich upozornila, ze mam isto B-.Aj v zaznamoch pri narodeni,aj ako matka pri 2 porodoch.Im vysiel test z labaku,ze mam B+,tak mi taku aj podali.To sa podla dostupnych informacii zrovna takto kombinovat nesmie.Az dnes mi ukazali dalsi papier,dalsiu skusku,ze sa pri opakovanom teste ukazalo,ze som mala pravdu a mam naozaj B-.Neskoro,uz mam chybnu transfuziu v sebe.S jednou by sa vraj malo telo vysporiadat,ale planovanu druhu rovnaku transfuziu B+ by som uz nemusela prezit.A ako ma clovek doverovat lekarom odbornikom,ak je mozna takato fatalna zamena?!

mifor

Krvná skupina je od narodenia rovnaká, nemenná. Prechodne sa môže zmeniť po transfúzii veľkého množstva krvi, po výmennej transfúzii u novorodenca alebo po transplantácii kostnej drene. Táto zmena je dočasná.

hanna

a ja mam zas inú situáciu....v zdravotnom zazname mam krvnu skupinu A- a ked som bola darovat krv..tak mi povedali ze mam A+.....ale neriesila som to s nikym zatial..lebo neviem ci je to mozne.

berry´s

Ahoj, no presne toto sa mi stalo dnes, a hneď som kukla na net, či tu je taký problém. Bola som dnes na sone (11. týždeň tehotenstva) a lekár sa ma pýtal na krvnú skupina, hovorím A+ (takú mám v zdravotnom zázname u svojej lekárky a mala som pri odberoch)a sestrička zahlásila, že podľa posledných výsledkov z odberu krvi mám B.. neviem presne. Tak idem zajtra k mojej doktorke sa ešte raz pozrieť do záznamov. Som z toho zmätená.

dalsiskriatok

Aj mne sa to stalo. Az v tehotenstve som zistila, ze mam A (nie O). Doktorka sa necudovala, vraj sa to stava. :-)

ivana45

V minulosti ti chybne zapisali (alebo vysetrili?) KS a ten udaj sa potom prepisoval dalej. Ukludni sa, ver terajsiemu vysledku. Pred podanim krvi sa robi (dvakrat, pre istotu) krizova skuska - zmiesava sa krv darcu a prijemcu a overuje sa, ci sa moze podat konkretna krvna konzerva.

kail

proste riad sa mnov a nickom co kail proste laicky to je nieco ako ina jonizacia upravuje sa to stravov no teda tvojim zivotom co jes ako spis kam chodis ako zijes skratka vplyvas nulka je neutral prostne sa zmenila mala si to na hranici je to pravdepodobnost 1 1000 ale pre istotu dobre radim .. daj si spravit rezonanciu tela .. kopletneho ,, to je na dlhsie ..

llek

Omyly tohto typu, teda, ze sa nespravne stanovi KS by sa stavat nemali, ale nic na tomto svete nie je 100%. V laboratornej medicine nastal velky pokrok, vestko je elektronicky evidovane a labaky su certifikovane. Jednym z cielov pokroku a certifikacie je prave eliminacia omylov a moznost vyhladania zdroja omylu, ak nastal.A dalsia vec je, ze ak pacient potrebuje podat transfuziu, KS sa overuje a robi sa vzdy krizova skuska a to dvojmo - v labaku a potom este priamo pred podanim, takze ak by mal nahodou niekto zle stanovenu KS, tak to krizova skuska odhali a teda nespravnu transfuziu by nedostal.

frederic

Toto sa naozaj stáva. Ja som bola dlhé roky v tom, že mám A+ alebo A- a pred 5 rokmi som zistila, že mám 0. Tiež som sa osopovala na lekárov, že sa pomýlili a tak. A pracovníčka labáku na mňa pozrela a povedala: "Jój, takých ako vy, tu je veľa". Takže naozaj, krvnú skupinu A som nikdy nemala a 0 je správna. Ak máš však doklad o pôvodnej krvnej skupine, vtedy by stálo za zmienku dať si urobiť test v tom labáku, je vysoko pravdepodobné, že sa pomýlili. Ja som doklad o pôvodnej A skupine nemala, takže to bolo len moje slovo proti ich písomnému výsledku.