Hypoplázia

Príspevok v téme: Hypoplázia
Damian.

Ahojte,
mám trošku zriedkavý problém. Mám diagnostiku hypoplázia veľkého prsného svalu. Vyzerá to trošku neesteticky a teraz musím čakať zhruba 3 mesiace pokiaľ sa dostanem na ortopédiu a odtiaľ zrejme na neurológiu. Je to hypoplázia svalu no nikto mi bližšie nevie nič povedať, tak sa teda pýtam tu, dá sa to vôbec prosím Vás vôbec nejakým spôsobom liečiť?
Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem.

Bubo1974

Dobrý deň,

na MR mi nasli nieco, mohli by ste mi vysvetlit co to znamena?

Mierna hypoplázia P1 ACP I. dx s mohutnejšou zadnou komunikantou, inak je nález na intrakranialnych usekoch mozgovych tepien bez zmien. V konvenčnej T2 sekvencii su zachytene distalne AV s nalezom hypoplazie vpravo.

Zaver:

Mozog bez patomorfologickych zmien, hypoplazia AV I. dx a P1 ACP I. dx s mohutnejšou zad. komunikantou.

Dakujem

RNG

Hypoplazia nie je choroba, len nedovyvinutie napr svalstva, prs a podobne. moze mat hromady dovodocv, od genetickych cez hormonalne, zastaveny rast chorobami na ca ci zlou cirkulaciou, niekedy len miestnou.
Mozno na to pomoze rastovy hormon?
V pripade prs rozne steroly na podporu rastu prs? Podpora cirkulacie.?(infracervene ozarovanie podporuje rast napr...)

amalka34

Damian,
mne ako malemu decku diagnostikovali hypoplaziu pletenca ramenneho...napriek tomu som bez problemov cvicila sportovu gymnastiku 8 rokov a nemala som ziadne problemy...nikdo mi tiez nevie povedat, co nemam vyvinute v pletenci ramennom...