Psickari sem

Príspevok v téme: Psickari sem
misshel

zdravim :)ide o to, ze mam 3 mesacne steniatko krizenca sarpeja je uuuzasny :)) a chcem sa spytat hlavne tych co s tym maju skusenosti. Ci je dobre ho brat spat dnu do domu, kedze byvam na dedine v rodinnom dome, cez den by mal vybeh po zahrade a na noc by bolo dobre keby siel spat dnu ?doteraz co sme mali psika tak spal vonku v budke...ale hlavne cez zimu to bude problem ked bude taka kosa, len neviem ci nasi s tym budu suhlasit aby bol v dome cez noc by sa bali ze sa tam vycika a tak...alebo ako ho naucit aby nevykonaval potrebu v dome..a tak vobec zaujimaju ma informacie okolo toho ako by to bolo najlepsie riesit..dakujem :)

slobodnaa

Sharpej je hlavne interiérový pes a nie exteriérák, čo znamená, že patrí do bytu alebo domu. Jasné, že na záhrade sa vyblázni, lenže, keď príde zima ten pes musí byť stále v dome. Prechodom zo zimy do tepla mu robíš veľmi zle, to už buď von alebo dnu, najhoršie sú tie prechody, preto sa ich v zime čo sa týka interiérového psa snaž čo najviac minimalizovať- na venčenie a aj to- keď ho navykneš dnu, tak ho musíš von obliecť. Skôr než si človek zadováži psa, mal by si ujasniť veci- kde ho chce mať, či sa jedná čisto iba o domáceho miláčika alebo skôr na stráženie. Ak psa navykneš v dome, trvá tak min. 4 dni kým ho navykneš na niečo iné. Hlavne si to ujasni v lete, v zime je to dosť kruté robiť nejaké drastické zmeny.

monimoni

musis si ujasnit ,kde chces, aby byval... ak ma byt cele leto, aj v noci von, nemozes ho v ziem zas preprogramovat
ak ma byt vsetky noci dnu, ok,a navykom sa nauci
tiez som sa bala, ako to bude
nasu malu sme doniesli vo februari, mala 4 mesiace, a chceli sme, aby nebola sama na dvore, tak chodila na par hodiek dnu,aby si na nas zvykala, ale spinkala od prvej noci von
psik si zvykne, a ver , ze von ma kopu zabavy
ako nasa, dnes rano vykopala na dvore ropny vrt :) akoze dieru do zeme :)

mate59

ak má dobrú búdu, zateplenú s predsienkou, kludne môže byť vonku,len keby bola veľmi tuhá zima, tak len cez tie najhoršie noci ho vziať napr. do pivnice,predsiene.Ak sa naučí robiť potrebu vonku, vnútri to cez noc nespraví, vydrží bez problémov do rána.
Záleží od vašich,ale problém s vycikaním počas noci nehrozí, pes sa naučí.