Tinitus- hučanie v uchu

Zuzka122

Ahojte :) Mám 21. Mne „hučí“ v ušiach už 7 rokov. Začalo to postupne najprv som to moc neregistrovala. Avšak neskôr sa objavila už aj citlivosť na hluk a hlasnú hudbu. Pritom počujem až moc dobre :-D Najprv som tiež bola zmätená čo to je. Prečo práve ja, atď. Avšak som veriaca a čo iné som mohla spraviť ako odovzdať si to Bohu. Modlila som sa za uplne uzdravenie. Avšak neskôr som to prijala, že je to tak. A poviem vám pravdu, už som si na to aj zvykla :) možno keby to prestalo a počula by som úplne ticho tak by mi to šumenie chýbalo :-D odvtedy ako som to prestala riešiť a upriamovať sa nato, sa mi to výrazne zlepšilo. Dokonca študujem medicínu a nerobí mi to problém. Mozog si na to šumenie zvykne a nebude to už registrovať popri bežných činnostiach. Samozrejme keď sa na to upriamím tak mi v ušiach šumí...A čo :-D Som rada, že to nie je niečo horšie :) A čo sa týka citlivosti na hluk a ostré tóny tak to vyriešim tak, že si jednoducho zapchám uši alebo si dám do ucha kúsok vreckovky na stlmenie :D Avšak čím ďalej vreckovku už skoro vôbec nevyužívam :D Držte sa

Vanillka

Skuste to magnezium. Ale nie podla *ODD. Zvolte kvalitne magnezium (pozri tu napr. - zemavek.sk alebo tu - www.tvojlekarnik.sk ). Zacnite na 3-4tbl denne, a zvysujte, kym vas proste nepreženie - to zn., ze vtedy mate magnezia dost. Takze ostat na tej davke a uzivat. Vyska prijmu magnezia je teda individualna, *odd je teoreticky len orientacny bod. Snad pomoze, ak ano, treba o tom hlasat dalej :)

GaM

Tunnitus trapi aj moju matku cca pol roka ,za ten cas absolvovala infuznu liecbu, rehabilitaciu, liecbu laserom, hyperbaricky komoru, samozrejme lieky od usneho lekara, zial, nic nepomohlo a to riesila ihned ako jej zacalo piskat. Jej sa to zhorsi vtedy, ked jej vstupne aj TK, doteraz jej nezistili z coho to ma. Absolvovala neurologicke, interne, rehabilitacne vysetrenie. Och joj, neviem uz, ako a cim jej pomoct.

Matusisko_xD

No mám 23 rokov a hučanie v oboch ušiach mám už asi 4-5 rokov. Čomu sa čudujem, tak uši mám aspoň zatiaľ ako netopier a počujem veľmi dobre okolité zvuky. Šumenie mi ide na nervy ale od jednej baby som raz čítal, že mala šumienie v ušiach a bolo to spôsobené seknutým stavcom, ktorý jej napravil doktor pri pravidelných masážach na ktoré chodila. Vraj po napravení stavca šumenie úplne prestalo. Môže to byť z chrbtice, poprípade pricviknutý nerv, zničené ušné bubienky od hlasitej hudby. Môže to byť hocičo ale treba len zistiť čo. Ja som bol pri doktorke na ušnom dvakrát a povedala mi, že uši v poriadku a nenašla žiadny nález. Bol som aj na vyšetrení, kde mi nasadili slúchadlá a púšťali zvuky. Tam mi zistila, že mám jedno ucho slabšie, ale to som nepočul jeden zvuk len pri tých najnižších frekvenciách, ktoré nemusí počuť ani človek so zdravým sluchom. Inak vôbec nepociťujem, že mám jedno ucho slabšie. Treba to len riešiť a prísť na to čo tomu je. Ja som to nejako prestal riešiť, ale mám aj skoliózu, tak možno aj preto :)

Lion445545

Mne huci v usiach od 2013teho, huci dost silno, pri zaspavani mam vzdy pustene radio s casovacom, inac sa zaspat neda. Dovod hucania / poskodenie ciev boreliou. Neda sa toho zbavit. I ked jedna sanca je.

Vanillka

Tinitus je vraj z nedostatku horcika (magnezia), ze by sa to malo napraviť po ňom pri vyšších dávkach a dlhšom užívaní...

ladycat88

Noelinka - nie, nie som. Ale vďaka tinitu mam o nieco zhoršený sluch na ľavej strane, kde je to silnejšie. Inak som mala špičkový sluch, mam aj hudobne vzdelanie.
100 - K pani dr. Albertovej sa chcem objednať aj ja. Dufam, ze to je este mozne, sa k nej dostat :-(

100

Aj ja som sa s tým roky trápila. Teraz sa liečim u doktorky Albertovej, zdá sa že to ustupuje. Ale nechcem to zakríknut neviem či mi to zmizne celkom. Ale je to prvý raz čo sa to zlepšuje. Hádam sa toho konečne zbavím. Kto to nemal netuší čo je to za nepríjemnosť a jak to ničí nervy.

VS456

Može to byť stres, krčna chrbtica-zle sedenie,hluk-električky, hudba, autá,neustála praca s počítačom.
Vysoké tempo.Nevšímaj si to ono to prejde.Ani ja si to nevšímam, po časeprejde.Spanohk oddych.
Trochu si pomasíruj s rukami jemne tvar a hlavu šiju.
Strava s vitamínmi.