Alergia

janab

Dobrý nápad s pekárničkou, lebo zmesi si kúpiš a upečieš si podľa potreby chlieb a určite ťa to bude stáť menej prachov.

hadajko

Tak dnes sa mi uz konecne podarilo v Tescu kupit bezlepkovy chlieb a bezlepkove bagetky. Doteraz ich tam nemali, aspon nie v tom nasom, ktory mam najblizsie. Chlieb je sice gramazou maly, vazi len 400 g a stoji 3,69 eura, ale som rada,ze som ho uz konecne dostala kupit. Inac sa chystam, ze si kupim domacu pekarnicku, ktora pecie aj bezlepkovy chlieb.

janab

Bezlepkový chlieb som videla aj v TESCU. bol drahý, kúpiš tam aj zmes na pečenie chleba a to je tiež dosť drahé. Ak máš papier od gastroenterologa, že máš celiakiu, resp. príznaky, tak ten by ti mal dať nejaké potvrdenie na to, aby si si mohla v lekárnach tieto výrobky kupovať lacnejšie. Ja mám tiež alergie na neviem ani čo, nevedia zistiť, ale beriem obden xyzal a nejako som to prestala riešiť..jem väčšinou zeleninu a ovocie a snažím sa zasýtiť vecami, ktoré si myslím, že jesť môžem, aby som netrpela hladom a myšlienkami na chlieb..

hadajko

Ja mam tiez okrem tych obilnin rozne potravinove alergie,postupne ich ale vylucujem z jedalnika. Najvacsi problem mam vsak s obilninami, lebo muka sa nachadza prakticky vsade. Neviete mi nahodou povedat,ze kde v BA sa da kupit bezlepkovy chlieb?

Mony171

ja mám alergiu na pšenicu a raž, robia sa mi ekzémy...tiež už neviem, čo mám jedávať...pečivo sa snažím vylúčiť úplne, alebo si kupovať špaldové alebo kukuričné...mám aj iné alergie, čiže u mňa je to už dosť problém s výberom jedla :/

janab

Ja mám to isté. Držať diétu ako celiatici, hoci celiakiu nemáš, ale črevo reaguje na obilniny už podráždene, takže pri uvedených potravinách sa začne v zvýšenej miere produkovať hystamín a vzniká alergická reakcia. Žiadne pečivo ani chlieb, nič čo obsahuje múku, kvasnice.