Kolposkopia a biopsia ?

rori

Ahojte baby, minulý rok som mala negatívne výsledky z cytologie, a pred mesiacom mi vyšiel výsledok PAP III a-b, tak môj lekár rozhodol urobiť kolkoskopiu (vôbec ma to nebolelo) a následne kde boli jemné zmeny tak mi odobral vzorku ,,Knips Biopsia" (3x). Biopsiu mi robil ambulantne, bez analgetík a naozaj to nebolelo, strach bol väší ako bolesť pri o odobratí vzoriek. Cca dva - tri dni som slabo krvácala a mala také jemné ,,tupé" bolesti v oblasti krčku maternice. Takže naozaj nemáte sa čoho báť! Držím Vám všetkým palce a viem a verím že budeme čoskoro zdravé!

risisa

ahojte tak som po konizácií nič príjemné rano som bola v pohode spravili mi to uz som bola úplne ok. trosku bolelo ale maličko ale večer nastali komplikácie začalo zomňa liať krv v nenormalnom množstve urgentne ma uspali a zasa operovali. zašili udajne sa mi ranka pustila. roztrhla a to som celý deň ležala. nechápem. som veľmi smutná lebo po druhom zákroku som mala príšerné bolesti také muky som ešte nikdy nepreživala stále ma dopovali infuziami. dnes ma pustili dm som slaba lebo 2 dni som nemohla ani jesť trošku mám krče a minimálne krvácam. dúfam že to už bude ok. velmi som sa tam zlakla psychicky som to zle znašala lebo tam začali lekári pobehovať vystresovaný boli oni sami. ale to sa stane zo 100 dievčať jednej ostatné baby boli úplne v pohode. uz vecer behali nic im nebolo. ale nebojte sa lebo toto vam može zachraniť život neskor som mohla mat rakovinu a to je ešte horšie. tak som vam slubila ze vam to opíšem. majte sa papa

risisa

joj to dúfam, tak mi držte palčeky po zákroku vám určite napíšem aké to bolo a ako sa mám. môžno pomôžem tiež niekomu kto bude mať taký zmatok z toho xi :-)

dani63

ja som si tiež myslela ,že o par dní pôjdem do prace ,no troška sa to predlžilo.Ale neboj , ty možno pôjdeš tak ako si planuješ .

risisa

tak ďakujem za odpoveď aspoň niekto ma tu povzbudil. no uvidím ako to dopadne počkám si na termín. ja dôverujem svojmu lekárovi., ale už som mala dajaké zmiešané pocity. normálne ti 2 x robili tú konizáciu? fíha to tak dlho si bola pn ? ja že pár dní voľna napríklad v stredu mi to budú robiť a v pondelok šup do práce. ojjoj :-(

dani63

asi by si mala dôverovať lekarovi,ja som bola na konizacii presne pred rokom,tiež mi dosť dlho vychadzali zlé vysledky kym na poslal na konizaciu.Potom mi ju robili na 2x,lebo prvy krat odstranili malo postihnuteho tkaniva ,ja sice už detičky mam tak mi bolo jedno keby mi ho odstranili hned aj cely.Ja som bola PN asi mesiac.Po prvom zakroku som aj krvacala asi 10 dní ,potom som išla na další,lebo prišli tie zlé vysledky z histologie.

risisa

jasne ved viem že písala o biopsií ja som písala len čo som pociťovala pri tel kolposopií. hm vieš tento lekár mi vždy pomohol mala som rôzne problémy zo ženskými vecami a vždy ma vyliečil. tak teraz neviem on mi všetko ukázal povedal mi vlastne že to treba odstrániť. mal vlastne aj výsledky z výteru to mi robil pred 3 týždňami všetko porovnala podľa toho rozhodol. mne to už pretrváva niekoľko rokov. a mám tam stále nedobré výsledky. o biopsií nepadlo reč. tak teraz už neviem, snáď keď je lekárom musí predsa vedieť či to je potrebné odstrániť alebo nie. alebo poraď teda čo mám robiť?ďakujem

nestifa

Co sa tyka vytoku a bolesti, tak to som pisala o biopsii. Samozrejme, ze prehliadnutie mikroskopom neboli a velku obrazovku ma aj moja lekarka:) Ibaze ta, ked videla zmeny, urobila biopsiu, aby sa zistilo o AKE zmeny ide. Podla toho sa rozhoduje, ci treba pidlikat alebo nie a u mladych zien, ktore nerodili sa snazia zachranit krcok, aby dieta donosili do terminu. Pod mikroskopom este ziadny gyndak nezistil, ci sa jedna o dysplazie alebo rakovinu, preto sa robi biopsia, kde sa to urci presne. Mala si sa ho spytat, o ake zmeny sa jedna, nie sa nechat odbit, ze tam vidi zmenene bunky a uz chce rezat!

risisa

ahojte! ta to mám za sebou. robil mi tu kolkoskopiu hneď mi aj ukázal kde sú tie zmeny na monitore. ja chodím k súkromnému ktorý má najmodernejšie techniky takže som to videla na veľkom lcdecku.no žiaden príjemný pohľad. Takže mi tu časť kde sú tie zmeny vyrežú spravia tu konizáciu jedná sa o začiatok krčka maternice cca pol centimetra. v októbri idem. ráno idem do nemocnice spravia konizáciu a keď nebudú komplikácie na druhý deň môžem ísť domkov.kolkoskopia podľa mňa nebolí až tak len to je strašne nepríjemné a tlak a malinko bolí. biopsiu mi nerobil natrel to stou tekutinou a hneď vyšli tie zmeny. ja som bola v pohode potom, žiaden výtok dokonca som hneď išla aj do práce. a celý deň som prerobila v úplnej pohode. vraj môj lekár patrí medzi najlepších v okrese. dosť veľa platím za všetky vyšetrenia tak snáď vie prečo to treba odstrániť. tak mi držte palčeky aby to bolo ok a aby som pjotom mohla mať babetko :-) ešte jedna otázka tým ktorým z vás robili tú konizáciu. koľko potom ste boli na pn ? alebo to hneď po pár dňoch môžem isť do práce?