Antidepresiva ich učinok a nežiaduci učinok

Príspevok v téme: Antidepresiva ich učinok a nežiaduci učinok
Jupik 123

Dobry den,najde sa niekto kto ma skusenost a vedel by mi poradit?už desat mesiacov beriem AD,do posila mam tretie,kedže prve mi nezabrali tak lekarka vymenila za druhe a tie taktiež nezabrali,tak teraz som na tretich v poradi.Beriem zo skupiny SNRI lebo trpim častymi točeniami hlavy,slabostou a unavou.No tieto beriem 4 tyždne a stale sa citim zle.Neviem či ešte možu lieky zabrat alebo zasa nezaberu ako doposial lieky a budem stale a nadalej trpiet:(Už ma to nebavi stale len brat lieky bez nejakeho učinku.Nema niekto skusenosti či liek zaberie aj neskor?alebo či ešte možem pocitovat nežiaduce učinky lieku?stracam nadej v uzdravu,lebo nieje normalne že ani jeden liek nezabral.Dakujem a ozvyte sa niekto

Prebudený občan

akoby tu vela vecí začalo do seba zapadať... konšpiračné teórie o snahe znížiť počet obyvateľstva, absurdná politika EU a utečenci, ekonomická genocída obyvateľstva, nízke platy a nezamestnanosť, šikanovanie zodpovedných rodičov, ktorí odmietajú nútene očkovať deti, a naopak štát odmieta niesť spoluzodpovednosť za nežiadúce úúčinky z očkovania, presadzovanie umelých liekov s vedlajšími účinkami, pričom detox napr od AD je obtiažny... skúšal som si mixovať zeleninové nápoje, vlákninu a pod. Výsledok ...v krvi sa znižuje užívaný liek a výsledok úzkosť a depresia...systém akoby podporoval všetko nezdravé a všetko čo život skracuje... nedajme sa, zaujímajme sa, bdejme...

RNG

Serotonin(5-HT) si telo vie jednoducho vyrobit z vytazku z bobu, 5-HTP, a to aj pri zlom traveni, kde telo nedostava dostatocne mnozstva suroviny na serotonin a melatonin, L-tryptophanu, ktory sa nachadza v mnozstve jedal.

RNG

Plne suhlasim s dodatkom kvalitnych rybacich olejov alebo z rackov(krill) pre kazdeho pravidelne, tak isto vitamin C a D-3 pripadne vitaminy B(stress B), to vsetko pozitivne vplyva na nervove procesy a psychyku a tym na cele telo.A nepriamo aj ine, ako jod,zinok selen, lecitin, pripadne niektore aminokyseliny, ked ich ma z dosledkov zleho travenia alebo absorbcie, pripadne hospodarenia, telo primalo

Nepoznam ani jednu chorobu, ktora by bola z nedostatku neprirodzenych patentovanych chemikalii. Ved je to logicke, ze problemy nemozu sposobit chybajuce latky, ktore sa v tele nikdy nenachadzali.

dexter

suhlasim s RNG a myslim, ze on bude suhlasit so mnou... alebo ma poopravi. okrem doplnkov, ktore RNG spomenul by som pridal tiez omega 3 mastne kyseliny, ktore zlepsuju celkovu funckiu mozgu a tym aj lepsi prenos neurotransiterov (napr. serotonin).
cele toto by som prirovnal k nakladnemu autu. omega 3 mastne kysleiny su ako automechanik, ktory sa stara o to auto, aby mohlo prevazat naklady (serotonin). naco budes to auto naplnat, alebo preplnat nakladom (serotoninom), ked je to auto nefunkcne a ty nemas mechanika, ktory by to auto spojaznil??

ja osobne sa konecne po 3 rokoch citim lepsie - prave ked som zacal uzivat omega 3 m.k.

na zaver poviem, ze 90% psychiatorv by som nakopal do riti. bud hovno vedia o fungovani ludskeho tela a zaroven psychiky alebo su motivivoani farmaceutickymi spolocnostami aby predipsovali umele antidepresiva, namiesto toho aby najsko skusili prirodne (ktore ak aj nahodou nezaberu, tak aspon nemaju negtivne vedlajsie ucinky).

RNG

Inac SJW v spravnej davke(obsah NARAZOVEJ davky 3 mg hypericinu a 30mg hyperforminu z kapsul s obsahom 0.3% hypericinu a 3% hyperforinu) zaberie po dvoch hodinach, mam to vyskusane aj na sebe osobne aj na mojej na depresie a ine nervove problemy naklonnej polovicke, uz dlhe roky.
Pri pravidelnom brani SJW (neodporucam)treba davky znizit a ta narazova uvedena predstavuje maximalnu celodennu davku rozdelenu najmenej na 3 casti pocas dna.

RNG

Tocenie hlavy, slabost a unava mozu byt dosledkom hromady pricin, od zhorseneho travenia a absorbcie az po nedostatky enzymov,stress, rozne mikrobialne nakazy a zamorenia tela, pripadne aj nedostatkov neurotransmiterov.
Adresovanie priznaku (a aj to neucinne) pricinu neodstrani.
Duloxetin napr ma privela postrannych ucinkov, prirodny Saint John's Wort ich nema, lebo je to prirodny potravinovy doplnok. A tiez zvysuje hladinu serotoninu, morpinephrinu a GABA, to vsak nie su ani zdaleka vsetky neurotransmitery, ktore mozu sposobit depresie a ine nervove problemy

Treba adresovat prave priciny a podla moznosti nie chemikaliami, ale jedlom a potravinovymi doplnkami, na to jednotlive ucinnymi.

rena23

Jupik, urcite nie je v poriadku, ze si vystriedala tolko druhov ad, co to mas za doktora? Je normalne, ze neziaduce ucinky trvaju niekolko tyzdnov a pomaly zaberaju, netreba sa hned vzdavat a menit lieky. Mne zabrali po 2,5 mesiaci, ale to som uz chodila na terapiu, ktora je, podla mna, o 1000% ucinnejsia ako lieky. Ale nech sa rozhodnes pre akukolvek liecbu, treba mat vela trpezlivosti a velmi velmi tvrdo na sebe pracovat, az potom sa mozes vyliecit.

Jupik 123

No toto všetko viem že po 6 tyždnoch treba vymenit a aj to že v letaku su nežiaduce učinky opisane.No mna by zaujmalo čo zaživali ludia v bežnom živote.Ako dlho im trvalo,až zabral liek,či mali a kolko nežiaduce učinky lieku....atd.Viete chodim aj ku psychologovi,aj poznam priebech tejto poruchy no jedno čo stale pretrvava je že sa necitim dobre.Stale som unavena,slaba,mam točaky.A toto potrebujem odstranit liekmi,načo patrne su vyrobene.Ale mne akosi nepomohol doposial ani jeden a neviem či je normalne že budem skušat stale iny liek,niekedy si pripadam ako pokusny kralik a žiaden efekt nieje.Dakujem za akukolvek reakciu.