Bolesť brucha - črevná viróza? Myslím, že nie.

Príspevok v téme: Bolesť brucha - črevná viróza? Myslím, že nie.
Žilinec

Asi pred troma týždňami som sa v noci zobudil na to, že ma hrozne bolelo brucho tak v strede asi medzi žalúdkom+žlčníkom a črevami a hore črevá, najprv som si myslel, že to sú len vetry, dal som si espumisan a čakal, že to prejde, ale bolelo ma stále viac, šiel som na záchod, najprv nič nešlo, potom som mal hnačku a zvíjať som sa v bolestiach, neskôr som aj dosť vracal, dal som si ešte aj cholagol a celú noc som sa zvíjal v bolestiach, potom som našťastie zaspal a ráno som už nič necítil. A v piatok v noci sa mi znova stalo to isté. Ale medzitým nie. Mal som hroznú hnačku, po ktorej ma to na chvíľu mierne prešlo, ale potom sa to vrátilo znova a teraz som vracal v podstate na lačno (večer som jedol, ale medzitým sa to asi už posunulo ďalej zo žalúdka), boli tam iba tie žalúdočné kyseliny a znova som mal tie isté lieky. Keď som bol po oboch týchto nočných záchvatoch u lekára, obhliadol ma, prvýkrát som bol potom aj na odbere krvi a moču, ale nič tam nebolo a teraz ma vraj už nemôže poslať na vyšetrenia a predpísal mi endiex (aj na to by som sa vás chcel opýtať aké s tým máte prípadne skúsenosti) a diétu. Vraj mám črevnú virózu. A ani predtým, ani potom som už hnačku nemal, iba tú noc. A pred pár rokmi som dva roky po sebe mal na jeseň tiež nejakú črevnú virózu, keď som aspoň týždeň ostal "pripútaný" na záchode a aj som si doslova pustil do gatí a to poriadnu hnačku, keď som myslel, že len pustím vetry (odvtedy som to už mimo záchoda neriskoval). Myslím, že mám dobrého lekára, ale bojím sa, aby to nemohlo byť niečo vážnejšie, alebo aby som neskončil na operačnom stole. A nejedol som predtým nič, z čoho by mi mohlo byť až tak zle a som mladý. Ale už viackrát keď som mal napríklad dlho kašeľ, tak mi predpísal nejaké lieky namiesto podrobnejšieho vyšetrenia a aj len na bolesť hrdla som dostal antibiotiká (nemám ich rád, podľa všetkých vedľajších účinkov a celkovo, že aj samé sú škodlivé na orgány a potom si len zničím imunitu, keď budem aj banálne zachrípnutie riešiť silnými liekmi).

Bolo to dostatočné vyšetrenie, nemal mal poslať aj na nejaký rontgen či ultrazvuk? A čo iné by to prípadne mohlo byť? Nemal by som s tým ísť niekde inde? (A kde vôbec?) Veď ja som tam šiel len preto, aby ma poslal na riadne vyšetrenie, ale odmietol a zase mi dal len skúšobne nejaké lieky (dokonca proti hnačke, ktorú ani nemám, aj keď som to vravel).

Žilinec

RNG: Čo na tom nechápeš, že ja už nechcem nič len tak brať a skúšať?! A že nemám ani hnačku ani bolesti, iba konkrétne vtedy chvíľu. A už vôbec nie takéto hlúposti, ani neviem čo to je, prepána. Ty robíš presne to isté - len hádaš, navyše lekár mi aspoň obhliadol to brucho a pýtal sa, či to nebolí.
Ide mi o to dostať sa na riadne vyšetrenie.

Skôr sa bojím, aby to nebol nejaký žlčník alebo niečo ostatné tam. Aj známeho odflákli, tak mu ho museli potom úplne vyoperovať, vraj bol celý čierny a ešte mu museli odrezať aj kus pečene. (No tá aspoň dorastie.)

Dokonca neviem, či som to hore písal, ale ten prvýkrát to bolo zároveň s tou bolesťou hrdla, keď som na to hrdlo nezmyselne dostal antibiotiká, tak mi kvôli tomu bruchu bral krv a moč a potom povedal, že v nej bol nejaký zápal, ale narážal tým na hrdlo, ale to bola hlúposť a už mi neurobil žiadne vyšetrenia, ani len kontrolný odber.
Ale myslím, že asi zmením lekára. Už kedysi dávno vraj zanedbal nejaké vyšetrenia.

RNG

Nuz vyzera to na nejaku nakazu, potravinovu, ktore mozu byt bakterialne(escherichia coli, salmonela camphylobacter a ine) alebo viralne, ako napr Norovirus, ktory v USA sposobil az 50% potravinovych nakaz.
Kedze lekar nic nezistil, len hadal, treba to adresovat roznymi antimikrobialnymi a probiotikami, aby to zasiahlo vsetky mozne. Odporucam pit roztok citricidalu cely den a na noc zobrat probiotika s jablkom
alebo este intenzivnejsie proti hnacke, kazdych 8 hodin pouzit 7 gramov praskoveho collostra a lyzicu psylia, zamiesat dobre zaliat vodou a vypit, po dvoch hodinach zobrat silnu probioticku zmes
Na krce v zaludku pomoze vypit pol deci koloidnej striebornej vody
Na virusove nakazy pomaha zvysit si viralnu imunitu, najdi si prislusne clanky zadanim viralna imunita, rng na vyhladavaci v tomto fore alebo na Google.sk

Escarlet

Ak by som bola na tvojom mieste, tak by som trvala na riadnych vyšetreniach pre istotu. Ešte ma napadlo, či nemáš potravinovú alergiu, pretože moja mamina ju má a mala podobné príznaky ako ty -silné bolesti, hnačky a zvracanie. Daj sa radšej poriadne vyšetriť, či to nemôže byť aj toto.