Psychicke problemy

vas ctitel

Odkaz pre Veroniku:

Ktora si tu opisuje svoj ho Doktora pre dusu a to psychiatra MUDr. Stefana Galisa. Tak sa mi zda, ze ho musi mat strasne velmi rada ked o nom pises, ze je ..je strasne mily, taky patdesiatnik tipujem, a totalny pohodak...
Och boze nie si do ne ho nahodou tak zalubena, mozno o nom snivas aj vo dne v noci keby bol stale pri tebe alebo mozno pri ostatnych babach, zenach ktore mozno po nom tuzia ako Ti. Ved chlap v strednom veku musi byt dobre atraktivny aj sexi pre take jeho pacientky, ktore za nim furt chodia a nadaju mu pokoj a aj ani vydychnut. Ola la, la, laaaaaaaa. No comment girls.

counselor

Tak co Mile krasky, ktore tu pisete o svojich psychickych problemoch a o psychologoch a psychiatroch, ktory za Vas resia vase problemy, kde ste teraz a co robite. Ked uz nepripsievate do toh to fora. Nuz co, stale musite navstevovat doktorov pre dusu, aby Vam vyriesili vase problemy co tak o nich radi hovorite. Ked som to tak citala islo mi to az vlastny rozum vytrhnut co tu Vy tak pisete. Same sprostosti ved aj samotny odbornici pre dusu musia byt z vas uplne chory. Radcsej sa zamyslite sami nad sebou a nad svojim zivotom v ktorom zijete a co vlastne chcete a ocakavate od zivota. Ved si to sami vy vlastne robite tie problemy a keby ste si nasli aspon nejake zabavky pre seba a nenudili sa. Chodte von sa niekde pozriet aj sami alebo niekde na drink aj s kamaratmi alebo s boyfriendom, s priatelkami, cvicte Yogu, Pilates, ucte sa napriklad ine cudzie jazyky len tak pre zabavu alebo ked ich naozaj potrebujete napriklad do skoly, do roboty alebo jednoducho pamparing your self to znamena, ze si spravite horuci kupel raz do tyzdna a pri tom si pustite vasu oblubenu skladbu, raz za cas si dajte poharik cerveneho vina a atd. A niekedy je naozaj dobre si precitat aj tu Psychologiu. Dobry psychologovia su klinicky psychologovia.

zora

No, Zuzinka,ja mám už nejaký ten rôčik viac, než Ty. Tiež som riešila, riešila a riešila svoje problémy všelijak, len ku doktorovi by ma nikto nedostal. Až to prišlo. Už som nevidela v ničom zmysel života, v duši nenormálna prázdnota a beznádej. Pozerala som sa na seba ako na niekoho, kto by tu vlastne ani nemusel byť, o koho vari ani nikto nestojí. A aj moji blízki už z toho boli unavení a nešťastní. Takže jedno ráno som vstala a šla. Rovno na psychiatriu. Netvrdím, že by Ti psychológ nepomohol, on však skôr pomáha riešiť problémy, nie choroby - tak by som to zjednodušene nazvala (aj u psychológa som si párkrát posedela-zbytočne) Zuzi,tak len preto Ti tak radím. Ostatné je to už na Tebe. Zora

Veve

Ahoj Zuzka Odladaním sa tvoj psychický problém len zhorší. Títo ľudia čo ti tu píšu ti nechcú zle, len ti chú poradiť. Ako inak si chceš pomôcť?
U mňa trvalo asi dva roky kým mi doktori zistili, čo mi je. Navštívila som teraz moju psychiatričku a tám mi diagnostikovala panickú poruchu úzkosti. Keby ma lekári toľko nevyšetrovali a by ma hneď poslali k psychiatr.tak by som tieto stavy úzkosti mala o niečo lepšie. Takto sa mi to bude dlhšie liečiť. Ale vďaka liekom a podpore priateľov to už lepšie znášam a už sa cítim o niečo lepšie.
Psychiater je od toho aby ti poradil a vysvetlil ti čo máš robiť. Určí ti diagnózu a predpíše lieky. Veď to nie je až také zlé. Je to na tebe, ale ak to budeš odkladať tak si hlavne sebe budeš škodiť.

zuzka :)

Zorka preco mi hned pises o psychiatroch ??? :((( Ked uz, najskor by som radsej sla za psychologom sa poradit alebo tak, ale hned za psychiatrom by som teda skoro urcite nesla. A prepac, ale nemozem ti to slubit. Asi sem uz ani nebudem pisat, lebo vsetci mi len kazu psychologov a psychiatrov... Ja si uvedomujem, ze inak mi asi poradit neviete a ze je to to najlepsie pre mna, ale konecne rozhodnutie musim urobit aj tak sama a rozhodla som sa poradit s najblizsimi. Hoci nie so vsetkymi. Napriklad moji rodicia absolutne nic netusia, myslis si, ze je vsetko v poriadku, co je velky omyl... :((( Takze nemozem nic slubovat...

zora

Tak Zuzinka, nájdi si na nete kde máte u Vás psychiatrické ambulancie, jednu-trebárs vzdialenú si vyber a zájdi sa tam objednať.Prípadne si tam zavolaj. Väčšinou aj tak neberú pacientov hneď - toľko nás je, že je poradovník :-). A budeš mať 1.krok za sebou. A uvedom si, nie každý psychiatrický pacient je cvok. Takže žiadna hanba. Teda sľubuješ?

zora

Zuzinka, Ty si presvedčená , že máš práve tú a nie inú diagnózu? Vieš, že aj depresia sa môže rôzne prejavovať? A už si u nejakého lekára bola, že máš taký pocit? Pokojne sa s lekárom porozprávaj, čo si myslíš, že ti je a nech Ti vysvetlí prečo(ak teda) si myslí niečo iné. Neodkladaj to príliš dlho.