Zákaz

Príspevok v téme: Zákaz
hoj

Ahojte, mám taký problem. V jeden večer sme sa išli s kamarátkou zabaviť, no opili sme sa. Mama mi to zistila tak už o 1O večer som bola doma a ked zavolala kamarátke,tak kamarátka jej proste pod vplyvom alkoholu vynadala. Matka sa mi s nou zakázala kamarátiť,podľa mňa to je uplne blbé,zakazať sa s niekym kamarátiť.Ja sa s nou kamarátim doteraz, a mama o tom nevie. Nemože nas vidieť spolu,lebo ihned začne po mne vrieskať. Ja myslím že to je moja vec s kym si chodím von. A navyše ked je mi s nou fajn ,tak čo mám robiť.. ? Za tu nadávku sa aj ospravedlnila,nie osobne ale cezomňa.. Mám pomaly 17 rokov.. :-/

leninka

Ahoj, to čo ti tu napísali, tak majú pravdu. Tiež som jedináčik a mama mi tiež nechce zle. Keby sa mi stalo to čo tebe, tak tiež by bola veľmi nahnevaná a nechcela by aby som sa s takou kamarátkou kamarátila... Tak ako ide život ďalej, tak ti prinesie aj nové kamarátky a nové situácie. Teraz si to možno tak nepripúšťaš a neuvedomuješ... Neviem aká je tvoja kamarátka, no nie je pekné, že sa opije a potom robí to čo robí... Myslíš, že sa alkoholom zapáčite chlapcom? Že budete vyzerať dospelejšie? Alkohol je zlý. Sama si zistila, čo alkohol urobil... Teraz musíš tajiť kamarátku... Myslíš, že to za to stálo? Asi nie, hm? A mama ťa určite dobre pozná... tomu ver, aj keď ti to nepovie... Ja som tiež ostala veľakrát prekvapená, čo mama o mne všetko vie a bola som v tom, že to nevie... Ak máš kamarátku rada a je dobrá kamarátka, tak sa porozprávaj s mamou úprimne...

kafe

Ja si to zhrniem: máš 16, ožrali ste sa a tvoja kámoška v opilosti nemá ktovieaké zábrany. A ty sa ešte divíš, že to tvojej mame vadí? Čo urobí opitá kámoška druhýkrát? Pofajčíte marišku? Skúsite aké je to chudnúť grcaním? Vynadá nejakému debilovi, ktorý vás pretiahne a potom zmláti alebo zmláti a potom pretiahne.. ver mi kočka, toto MAME nebude nikdy jedno. Proste sa nechce dívať ako si mladé decko ubližuje svojou neskúsenosťou.
1. ak kámoška chce piť ako dospelá, tak by mala nájsť rovnakú odvahu pozrieť sa tvojej mame do očí a ospravedlniť sa za svoje správanie. Keď kopíruje dospelákov v hovadinách, nech sa učí tak isto i niesť zodpovednost. Nech sa kočka od tej hanby aj prepadne pod zem. Aspoň si druhýkrát rozmyslí ČI bude piť a ČO bude hovoriť (ale silne o tom pochybujem).
2. prosím ťa vysvetli mi, ako je možné, že TY si spravila chybu a TY máš za to platiť, ale mama je zlá, lebo ti zakázala kámošku. Ja jej trest neschvaľujem, vymyslela by som ti iný. Ale čo si urobila preto, aby ti mama mohla dôverovať, že nebudeš piť a robiť hovadiny, ak ťa na to kámoška navedie? Ako ti má mama veriť, že dokážeš povedať - NIE, toto robiť nebudem, lebo nechcem - keď podkopávaš jej dôveru aj naďalej (obchádzaš trest ktorý ti dala). Aj keď o tom nevie, asi ťa dobre pozná a vie, že z jej trestu si veľkú hlavu nerobíš. Mimochodom, dokážeš povedať to NIE a byť za suchára? Alebo len splývaš s davom (kámoškou)?

OCKO ;)

Alebo ma tvoja mama pravdu, ze kamaratka ta moze naozaj naviest na zle chodnicky. Ale to musis zvazit ty sama, ci to tak nahodou nie je alebo naopak, ze mama zbytocne prehana.

OCKO ;)

Jajka ma uplnu pravdu mala by sa ospravedlnit osobne... A mame povedz, ze ty si chces zvolit vlastnych kamaratov a ak sa popalis, tak sa spalis ty a nie ona, a ze sa nema coho obavat, pretoze ona naozaj nie je tak zla...Ale hlavna ako komentovala jajka hlavne je ospravedlnenie zo strany tvojej kamaratky osobne.

hoj

Ano,boji sa o mňa. Vkuse mi vyvoláva som bohužial jedináčik tak sa o mňa vždy boja..ale mne toto príde uplne choré.. A po 3 mesiacoch "akože" nechodenia von sa aj tak hnevá.. porozprávať? NO neviem čo by som jej povedala.. :(

jajka001_

bolo by vhodnejsie sa ospravedlnit osobne ako cez teba, cez teba je akoby sa ani neospravedlnila
mamin vztah ku nej sa inak nezlepsi a mozno ani potom nie. zalezi na nej ci ma odvahu sa ospravedlnit.

OCKO ;)

Skus sa vcitit do maminej pozicie. Mama ta chce chranit pred osobami, ktore ta ovplzvnuju, lebo si mysli, ze ta napr. navedie na zle chodnicky. Je uplne normalne, ze sa hnevas, ale nesmies hned mamu odsudzovat, ved ani tebe by sa nepacilo, keby si mala dieta a jeho kamaratka alebo kamarat ti vynadal.
Mama sa o teba len prehnane boji, pretoze je pravda, ze zakazovat v tomto veku je uplne zbytocne mali by ste si na to sadnut a porozpravat sa o tom :)