Nejaké darčeky ku poľročným vysvedčeniam?

bibi123

titi...-presne, tu ide aj o malickosti, ktore neovplyvnia rodinny rozpocet(bonboniera-3eura,zmrzlina v MD-e 1,5Eura), ide len o ten impulz, ze ked sa v niecom posnazis, nieco aj ziskas a niekto to oceni... Mlade dievcata este byvaju nenarocne, takze netreba naozaj vela, v ramci moznosti rodiny:O)))
co sa tyka tych rodicov a ich nezaujmu o deti. Za mojich cias, deti na zakladnej, o ktorych sa nezaujimali rodicia, tak aj dopadli(viem, ze asi 4 mali problem so zakonom a jeden aj myslim teraz sedi), bola nas len taka 6tina triedy, co sme isli na gymnazium a v podstate vsetci az na jedneho z nas sme mali velmi dobre rodinne zazemia... vsetci, ktori sme nan sli, sme aj dostudovali VS! ten jeden spoluziak mal doma peklo-otec alkoholik a mama mu ako malemu zomrela, otec mu povedal, ze ho nemieni sponzorovat, dalsich x rokov a nesuhlasi, aby siel na VS, no napriek tomu bojoval, chodil aj na brigady a dokonca vystudoval medicinu.
Takze mozu sa najst aj vynimky, ale vacsinou sa ten nezaujem premietne v demotivaciu deti, zle vysledky v skole a potom maju cely zivot zly, ak nie su extra sikovne.

titi...

bibi j mám štvrtáčku a siedmačku,zatiaľ vžy sme ich pochválili,mohli si niečo aj vybrať,ceľkom rozumne rozmýšľajú,nechcú somariny,skôr užitočné veci.Stalo sa aj to že sme išli do Mc Donalds atd.Ja som zvedavá na názory iných rodičov,preto sa pýtam.Ináč páči sa mi ako rozmýšľaš.Motiváciu vždy treba...lenže zas vo februári staršia bude mať meniny..stále niečo treba..ale je to v pohode,tešia sa aj maličkostiam.Niektorý spolužiaci majú takých rodičov,ani moc sa nezaujímajú o vysvedčenie ako dcérka hovorí.Ani na rodičovské neprišli.

bibi123

titi...-este nemam deti, ale obdarovat deti za ich polrocnu snahu je urcite z mojho pohladu potrebne. Ked sme so sestrou boli male, rodicia nas zobrali na veceru, alebo nam kupili sladkosti, ked sme boli uz na gympli, tak to boli napr. nakupy oblecenia podla vlastneho vyberu, nejaka financna odmena, pripadne sme si na zaciatku sk.r. alebo v jeho priebehu stanovili, kolko moze byt max. 2jek, aby mi nieco kupili(sestra mala vzdy same1, tam to nebolo treba:O))) ) a pod. - samozrejme, ze vzdy k tomu bola pochvala a uznanie. Aj ked sa vravi, ze deti sa ucia pre seba, nemozes povedat, ze by si nebola hrda, keby si sa mohla raz chvalit, ze Tvoje dieta skoncilo medicinu:O))) Preco by si to takouto motivaciou nemohla docielit?