slovenský jazyk - biológia - biologia na filozofickej fakulte nie lekárskej

Príspevok v téme: slovenský jazyk - biológia - biologia na filozofickej fakulte nie lekárskej
NeviemNick

napíšte mi prosím niečo o biológii. Vaše dojmy, pocity z nej.Či je ťažká alebo naopak či sa dá zvládnuť. V čom spočíva. Že keď ju študujete alebo ste ju študoali či ste ju mali aj na strednej škole alebo ste ju začinali po základnej škole opäť až na vyške.....ďakujem
A môže byť aj niekto z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika

swistica

Ak budes mat biologiu stretnes sa s biostatistikou (cize matematika tam bude). Biologia na VS je pomerne narocna. Neda sa v nej velmi vyuzit logika, najma co sa tyka systemov, takze je to prevazne o biflovani sa.

NeviemNick

Ďakujem pekne za odpoveď.
Len by som sa ešte chcela opýtať tá biofyzika nesúvisí nejak s matikou? pretože práve preto som si vybrala biológiu, lebo ako predmet sa mi páči, počas ZŠ, SŠ ma tento predmet zaujímal. Ale nejde mi matematika. Na to som maximálny antitalent.
Takže dúfam že na biológii nebude žiadna matika a počítanie. Počítania mám už dosť zo strednej.
A nenájdem niekde predmety aké sa vyučujú na biológii? Pretože na stránke školy to neviem nájsť.

*

:) Ahoj , biologia je krasna , je to obor v ktorom si mozes vybrat co by si chcela v jeho ramci studovat - na VS sa dost odlisuje od tej na strednej, je putavejsia ale zaroven aj trosku narocnejsia co je ale logicke :) - len tak okrajom na zaciatku sa ucis vseobecne veci v zakladnych predmetoch - botanika,cytologia(bunka),mol.biologia,zoologia a biologia cloveka to su fakt iba zakladne okruhy na ktore nadvazuju aj ine predmety napriklad mikrobiologia, alebo ktore s biologiou hranicia a to biochemia,biotechnologie,biofyzika ..okrem toho treba ratat s tym, ze na skole budes mat aj latincinu , kedze kopa nazvov je v tomto jazyku. Studujem biologiu - vedecky smer , nie pedagogicku, odlisuje sa to v tom ze mas viacej praxe a mozes si aj nieco vyskusat :)predpokladam, ze chces ist studovat kombinaciu predmetov slov.jazyk a biologia- treba to zvazit lebo obom sa venovat naraz da zabrat :) UJPS sa biologia studuje na prirodovedeckej fakulte . Drzim ti palce a aj ked teraz zvazujes akym smerom a nemas v tom jasno , rozhodni sa pre to co ta bavi, lebo ak ta to bavi budes ochotna tomu venovat cas, prisposobit sa aj tazsim predmetom a budes mat aj vacsiu radost s toho co sa ti podari a to ta bude hnat stale viac a viac dopredu :)