Kupila som vec ktora nezodpoveda opisu

buyerka

A skúšala si kontaktovať predajcu a dohodnúť sa? Vysvetli mu, že vec nezodpovedá opisu a že mu to pošleš naspäť, nech ti vráti peniaze. Keď nie, tak mu zanecháš zlé hodnotenie (ak sa na bazosi dávajú hodnotenia).

beskyd

za 23 eur urcite nebudu nikoho trestne stihat, okrem toho toto nie je trestny cin ale obcianskopravny problem a treba to riesit bud dohodou o nahradnom plneni alebo odstupenim od zmluvy.

Z ust. Zakona c. 108/2000 Z. z. o ochrane spotrebitela pri podomovom a zasielkovom predaji:

§ 13
Ďalšie zmluvné podmienky

2) Predávajúci a spotrebiteľ sa môžu dohodnúť na náhradnom plnení v rovnakej kvalite a cene; náklady spojené s vrátením tovaru pri odstúpení spotrebiteľa od zmluvy znáša aj v tomto prípade predávajúci.
.
.
.
.
§ 12
Odstúpenie od zmluvy

(1) Spotrebiteľ je oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do siedmich pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby, ak predávajúci včas a riadne splnil informačné povinnosti podľa § 10.

(2) Ak predávajúci splnil informačné povinnosti podľa § 10 dodatočne, spotrebiteľ je oprávnený odstúpiť od zmluvy do siedmich pracovných dní odo dňa, keď predávajúci dodatočne splnil informačné povinnosti, najneskôr však do troch mesiacov od prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby.

(3) Ak predávajúci nesplní informačné povinnosti podľa § 10 ani dodatočne, spotrebiteľ je oprávnený odstúpiť od zmluvy do troch mesiacov od prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby.

(4) Odstúpením spotrebiteľa od zmluvy sa zmluva od začiatku zrušuje. Predávajúci je povinný

a) prevziať tovar späť alebo nepokračovať v poskytovaní služby,
b) vrátiť spotrebiteľovi najneskôr v lehote 15 dní odo dňa odstúpenia od zmluvy cenu zaplatenú za tovar alebo za službu alebo preddavok, ktorý spotrebiteľ uhradil za tovar alebo za službu vrátane nákladov, ktoré spotrebiteľ vynaložil v súvislosti s objednaním tovaru alebo služby. Náklady na vrátenie tovaru znáša spotrebiteľ len v tom prípade, ak výrobok plne zodpovedal kvalitatívnym požiadavkám a nebol vadný.
.
.
cize treba poslat predavajucemu pisomne oznamenie (s dorucenkou) ze odstupujes od zmluvy, daj pozor na lehoty, lebo v ich ramci musi byt pisomnost dorucena predavajucemu.

lost

nj, ale ak je to podvod, tak kazde euro sa rata ;)

len pre priklad, predstav si ze BANKA si nauctuje "omylom" poplatok 1 cent za vedenie uctu.

nic moc pre mna, ale z milion klientov je to uz trestuhodna suma..

ale suhlasim ze treba vediet viac info, ale ja som to myslel tak, ze ak sa jedna o jednoznacny podvod :)

0vecka

2 lost ja by som najprv zistil ze o co slo... toto moze byt hocco... napr ze povedal typek ze ten mixer bude oranzovy a on je len tmavo zlty.... okrem toho 23 EUr nieje koniec sveta...

lost

No ja by som ho navstivil osobne a vybavil to rucne sturcne ako spravny muz :D
Konieckoncov, toto urobi 1000x a co potom ?

goccia

1. nepis tu so zapnutym CAPS LOCKOM

2. zmluvu si uzatvorila dobrovolne, takze nikto ziadny zakon neporusil

3. ak si myslis, ze si bola ako pouzivatel poskodena, daj podnet na Slovensku obchodnu inspekciu

4. podla zakona o podomovom predaji mas narok do 7 pracovnych dni od prevzatia tovaru tovar vratit bez udania dovodu a predajca je povinny ti vratit sumu tovaru v plnej vyske

5. zlocin :DDD

t333

1, 'nezodpoveda opisu' je velmi vseobecne tvrdenie.
2,za 23 nikoho nebude trestne stihat
3, uz vobec nie ked na to nemas blok a kupoval/a si to od fyzickej osoby.

ked kupujes nieco cez inserat vzdy ides do rizika.