radioaktivne oziarenie ludi........

Príspevok v téme: radioaktivne oziarenie ludi........
milovna

no ludia,uz nam ziadna pomoc nepomoze :-(viem ze myslim negativne,ale snazim sa nemysliet na to,ale sami povedzte ze nam nic neomoze.radioaktivita ostane vzdy v atmosfere a pomali a isto sa bude roznasat do vsetkych stran.je to hrozne a ja som sa chcela dozit dobrej 90-tky a uzit si svoje vnucata.mrzi ma to,ze nas to postihne :-(

RNG

Hej, zabudol, som na pocitace, tie dnes tak isto roznymi hrami a dezinformaciou okupuju mysel ludi a marnia im cas, co by mohli pouzit na rozmyslanie o tom, co sa okolo nich deje a ako su ovladani. V USA sa to uz pomaly zacina hnutim Tea Party, hnutie nespokojnosti mas, s roznymi zhromazdeniami, demostraciami a postupnym prenikanim roznych lusi z tohoto hnutia volbami do kongresu a senatu. Samozrejme o tomto sa pise absolutne minimum a malokto si uvedomuje fakt, ze toto hnutie ma dnes podporu vacsiny americanov.
Je to vlastne ticha revolucia, vychadzajuca z nespokojnosti mas a zatial sa im ju nepodarilo vyprovokovat do revolucnej ci ozbrojenej, kde by mohli zasiahnut z hladiska sily, policie a armady. A pevne dufam, ze to tak aj zostane a zmeny budu postupne a hladke.
Informacie o tom sa siria najma cez internet, ktory sa nepodarilo natolko ovladnut, aby bol cenzurovany, hoci vlada sa o to velmi snazi, ale kongres a senat maju z toho strach, lebo akakolvek snaha o priamy diktat by bola zrejme privitana ozbrojenym odporom mas.
V USA sa im totiz nedari odzbrojit masy, aby im mohli z pozicie sily diktovat.
V nasej ustavwe je totiz zakotvene pravo mat zbran, ktore tam nasi zakonodarci povodne dali pre pripad branenia sa proti moznej zvole vlady,
teda nie na osobnu ochranu, ako to stale vykrucaju a pre ozbrojenych zlocincov sa snazia odzbrojit vsetkych.

RNG

Tito ludia, elita, hlasaju a praktizuju stare osvecene, masy treba nakrmit a zabavat(okupovat im mysel, aby nemali cas na rozmyslanie o tom, co sa okolo nich deje.
V starom Rime to bola politika "panem et circenses" a dosial to v principe plati, az na to , ze dnes to je radio, tlac, televizia, filmovy priemysel, politika-toto vsetko sa pouziva na ovladanie/okupovanie mysle ludi. A kedze ludia maju vyssie vzdelanie, treba ich okupovat na ovela vyssej hladine, a to sa im zatial s pomocou suoercomputerov a milionov zamestnancov pracujucich na tom( spravidla bez toho, ze by si to uvedomovali), tej malej skupine globalnych "majstrov" tj superbohatych a supervplyvnych zjednotenych pod jedinym cielom, vladnut a bohatnut, zatial dari.
Ale ked budu tlacit prilis, ludia sa nakoniec vzburia a zmetu ich. Totiz maskovat sa da len potial, kym to nevide na javo, lebo masy budu nespokojne a vtedy sa vzdy najdu taki, co chcu prevzat moc a to na ukor sucasnej globalnej vlady za oponou.

RNG

Inac co sa tyka totalnej radiacie, zo spaleneho uhlia(3000 000 kg sa rovna 1 kg uranu 235)dostanes na povrch zeme ovela viac radiacie dokopy, ako z toho 1 kg spaleneho uranu. A to pritom tie spotrebivane tyce sa daju pochovat tak hlboko, ze sa z nich na povrch nic nedostane ani za tisicrocia. Ale hlusina + popol po spaleni uhlia zostava aj so svojou radiaciou na povrchu a vo vzduchu.

To samozrejme ale nikde nenajdete napisane, lebo tlac a TV ovladaju momentalne protinuklearne sily.

RNG

Inac aby si lusia uvedomili, ziadne porusenie ocelovewj nadoby reaktora nenastalo. Radiacia bola najma z trochu vodnej pary, ktorsa unikla pretlakovymi ventilami z reaktora ale najma z chladiacich bazenov, kde su ulozene tyce z reaktoru, spotrebovane ale silne radioaktivne a cakaju na zoslabenie radioaktivity="vychladenie", aby sa mohli spracovat. V tych bazenoch su ponorene hlboko do vody, aby voda zadrzala z nich vyzarujucu radiaciu a tie bazeny praskli a cast tyci sa obnazila.
Samotny radioaktivny material sa ale nedostal von, len trochu tricia, izotopu vodika, co sa vytvorilo vo vode posobenim neutronov vyzarujucich z tyci. Takze mozno hovorit o miestnom zamoreni spodnej vody, ale uz vobec nie nasledky siadajuce viac ako niekolko kilometrov od elektrarni a uz vobec nie ohrozenie inych narodov
To je vsetko len organizovane bububu na to, aby ludia odmietli nuklearne elektrarne a bojovali za ovela drahsie zdroje energie, o co sa energeticky priemysel a hlavne spekulanti za nim snazia.
Draha nafta(hoci je jej na svete plno, v USA sa ani nesmie vrtat, lebo to by znizilo ceny a zisky olejarov)Drahy plyn, co najdrahsie uhlie(chcu nan dat az 200% dan za CO2, ktory obvinuju z neexistujuceho ohrievania zemegule), proste orabovat cely svet s tym, ze zisky pojdu do znacnej miery tym, co toto globalne organizuju.

RNG

Grafit=uhlik, nie cadic , prosim.
Cadic je mineral ktory nehori.Uhlik ale ano, ked zvysis dostatocne teplotu. A to tam bol hlavny problem, vysoka teplota a pristup kyslika. To vo vodnej elektrarni samozrejme nejde, lebo aj ked voda v reaktore je trosticku radioaktivna(relativne) nie su to tony radioaktivneho uhlika a uranu s roznymi inymi nukleidmi, co sa v Chernobyle dostali pri horeni do vzduchu.

scotty

Môžete/me byť uplne pokojní... k termonuklearnej reakcii dôjsť nemôže, je to technicky nemožné... rozbehnúť jadrovú reakciu s malou radioaktivitou je jednoduché, jadrový výbuch je uplne niekde inde... prvú riadenú jadrovú reakciu spravil Enrico Fermi niekedy v 30.tych rokoch 20 storočia na námestí, zatial čo prvú jadrovú bombu sa niekolko rokov neuspešne pokušali zostrojiť najlepšie mozgy sveta(project Manhatan)... Takže jediné čo spája Černobyl a Fukušimu je to, že su to jadrové elektrárne bodka. V oboch uniká radiacia, no v Černobile horel čadič! plamene (volnym okom neviditelne) siahali do výšky 200-300m. tie vyniesli drobne čiastočky radioaktivnej hmoty do vyšších vrstiev atmosféry a odtial boli následne ,,rozdistribuovane" do europy.

Prečo nám nič nehrozí?
- Japonci nie sú ukrajinci a nežijú v sovietskom zväze, je to najpokrokovejšia a naj organizovanejšia krajina
- typ elektrárne je odlišný
- atmosféra sa ,,umýva" dažďom, to platí aj pre radioaktívne zložky, takze pokial by sa radioaktivny mrak dostal nad uzemie europy, uz by bol niekolko x ,,zmytý"
- radioaktivita nameraná z černobylského mraku v československu predstavovala 1/10tinu celoročnej dávky z prírody, rovnala sa krátkemu letu lietadlom a neprevyšovala žiarenie, ktorému sme vystavení pri rontgene.

Dúfam, že som vás upokojil...

Lulu2011

reagujem na povodny prispevok, diskusiu som necitala, tak sa moze stat, ze niekto uz napisal podobne :)

Japonsko to ma velmi tazke v týchto dnoch zial :( ale obavat sa, ze ty si sa chcel dozit 90tky pod. kto ti co zaruci? ak budes vinit za to, ze sa nedozijes 90tky Japonsko je totalna hlupost, zijes v Japonsku? lebo tu ti ziadna radioaktivita nehrozi, sme tisicky km vzdialení, mrak sa rozpadol po ceste, to co sa sem mozno dostane je uplne zanedbatelne minimum, neviem kolko mas rokov, ale ja som tu bola ked buchol Cernobyl a to bola iný pruser, kedze je to tuto za rohom, aj preto ma mozno teraz tolko ludi problem so stitnou zlazou a kazdý stvrtý rakovinu, Cernobyl bola a je hrozba, lebo sa to udialo pri nas, ale Japonsko ma problem v tomto smere, nie my, co sa týka ich