HPV a rozchod

Príspevok v téme: HPV a rozchod
Micka224

..mam otazku, co by ste spravili na mojom mieste? Dr mi zistila HPV virus,, nakazil ma nim moj partner hoci nemal predtym vela sex partneriek. V poslednej dobe nam to neklapalo a preto ja som necitila unho tu chut zdoverit sa mu ze mam HPV a teda aj on. A citala som nejake clanky a boli tam nazory ze to partner nemusi vediet ze je to bezna vec... Teraz to uz pomaly citim na rozchod,, problemy sa prehlbuju a teda neviem ci mu mam oznamit ze ma HPV nech vie ze moze nakazit svoju dalsiu partnerku raz a ze nakazil aj mna alebo sa mam na to vykaslat a nech si svoje problemy riesi ako chce... Tiez sa bojim ze by potom mohol rozoberat ze mam taky problem.

sonia-1

Ahojte, chcem sa opýtať, mam HPV vírus už asi pol roka a vlastne predtým až doteraz žijem sexuálne s partnerom, takže ho máme samozrejme obaja. Bola som u gynekológa,mala som aj nábeh na rakovinu krčka, tak som sa dala očkovať,. Nedávno som bola na kontrole a všetko je už ok. No ten HPV vírus do dvoch rokov väčšinou zmizne sám, podľa imunity. Zaujíma ma, že ak žijeme sexuálne, dá sa povedať pravidelne, tak neznamená to, že sa to udržiava v tele, a bude to dlhšie pretrvávať ??? Ako keby sme to stále na seba prenášali???.

Bublink4

No ja som dostala genitálny herpes pri orálnom styku, pričom partner mal herpes na pere... Neprajem to nikomu, bolo to peklo!

A HPV nie je herpes, to je HSV, HPV je ľudský papilomavírus, ktorý spôsobuje rakovinu alebo genitálne bradavice...

jankaaaaaaaaa

bozkavanim sa genitalny hepres neda dostat. pretoze genitalny herpes je specificky druh infekcie, ktory sa prenasa LEN pohlavnym stykom

AdamKrt

HPV je dost infekcny a to, ze ho mas, nemusi nutne znamenat, ze Ta nakazil Tvoj partner. Mozno Tvoj byvaly, alebo sa sa to chytit tusim aj bozkavanim, z uteraka a podobne.