Chlamýdie

Príspevok v téme: Chlamýdie
bazalka

Ahojte, potrebovala by som poradiť: mala som opakovaný zápal močového mechúra, vždy bol preliečený antiobtikami, ale nepríjemné pocity v oblasti močového mechpra pretrvávali. Močový sediment aj kultivácia boli o.k. Gynekológ mi zistil hraničné hodnoty na chlamýdie, dal mi antiobtiká na tri týždne. Neviem síce, kde som to chytila, keďže mám len jedného partnera, ktorý bol aj môj prvý. No to je ale jedno. Pociťovala som aj neustálu únavu, padali mi vlasy, začali sa mi lámať nechty, s ktorými som nikdy predtým problémy nemala. Chcem sa teda spýtať, či toto všetko mohlo súvisieť s chlamýdiami a čo by som mala ešte spraviť, aby sa mi organizmus dal do "normálu". Ďakujem za príspevky.

Marien

Ahojte dnes osm bola u gynekologa pravdepodobne mám chlamýdie ...bral mi 3 stery a výsledky budu vo štvrtok dosť sa bojím,elbo je to nepríjemne.Mala somnechránený styk to je ta naj. blbosť čo žena môže urobiť a tak soma j dopadla od toho styku mávam výtok nič ma nesvrbí neboli ale pri sexe som zacítila nepríjemný zápach a velke množstvo výtoku...zápach pripomína cesnak alebo rybu neviem je to nepríjemne môžu to byť tie chlamýdie? Nikdy som nemala žiadne problémy a teraz toto. ako som čítala tak mal by sa aj partner preliečiť že. Ak viete niekto poradte mi prosím

vlanchette

Ahoj,po odbere krvi u obvodneho lekara mi zistili,ze mam pozitivne vysledky na chlamydie pneum. a aj slabo pozitivne na chlamydie trach.Dostala som antibiotika ciplox 500. Chcem sa opytat, ci by mal lieky uzivat aj moj manzel a ci by som radsej nemala zajst ku gynekologovi.

bubu37

Ahojte, mne prave zistili chlamydie. Mala som len jedneho partnera a nepouzivam ani cudzie uteraky a pod. Citala som,ze na WC sa to chytit neda. Je jedinou moznostou nakazy to, ze by ma partner podviedol? Stale na to myslim, ze mi mohol byt neverny...

bazalka

Toto všetko ovládam. Lenže mne sa už liečba v piatok končí. Preto som sa v internetovej poradni pýtal, či do kontrolného steru môžem mať styk s kondómom, kde mi nezávisle od seba dvaja gynekológovia povedali, že po dobratí antibiotík styk s kondomom mať môžem. Tak teraz neviem.

geekygirl7

bazalka: Ved predsa nie je taky problem si tie veci na nete najst, netreba chodit do kniznice ako kedysi:

Počas liečby infekcie vyvolanej C.trachomatis je vhodné dodržiavať nasledujúce odporučenia:
nevykonávať pohlavný styk ani s prezervatívom a zdržať sa mechanickej manipulácie v oblasti genitálií; chlamýdie sa vyskytujú vo vnútri postihnutých buniek a pri ich poškodení pri mechanickom dráždení sa dostanú do mimobunkového priestoru a môžu napádať ďalšie bunky.

primar.sme.sk

vejva

no nemala by si ho mat nak si to neprenasate je to vlastne pohlavna choroba no v podstate to mozes dostat aj na WC kondom to je vsetko otazka taka statisticka no kondom ta ma chranit pred pohlavnymi chorob.ale tiez pod mikroskop.su na nom malicke dierocky tak asi tak xi xi to by uz bolo asi na dlho to tu nejako rozoberat nic nieje 100 percentne.Tak len vydrzte a potom si budete trosku vzacnejsi tak sa maj zatial ja som v praci ale uz koncim tak az zajtra ak budes nieco este chciet vediet aj ked velmi asi neporadim pa:-)

bazalka

Chcem sa ťa ešte spýtať, ako je to s pohlavným stykom? Lebo lekár mi povedal, že cez liečbu styk nie je vhodný. Keďže na kontrolu idem až v júni, tak som sa pýtala v dvoch internetových poradňach, kde mi napísali, že až do kontroly môžem mať styk, ale s kondomom.

vejva

dober poslednu davku a pockaj na vysledky drzim ti palce nak to dobre dopadne ja idem v pondelok akurat tak som zvedava co mi zase tiez najdu uz teraz sa potim asi aj svoje dni si privolam skor sa mi zda xi xi

bazalka

NO veď to. Ja som už tiež na gynde častejšie ako na klavíri. Už som z tých lekárov taká vystresovaná, že tera, keď ma niekde len pichne, tak už má katastrofické scenáre. Ešte dopadnem ako hypochonder:). Tak hádam sa z toho dostaneme :)