Šošovky a letná dovolenka(more)

Príspevok v téme: Šošovky a letná dovolenka(more)
dobra vila

Ahojte šošovkari,

doteraz ma tato otazka nezamestnavala, kedze pri mori som nebola celu vecnost, ale tento rok mam na plane letnu dovolenku pri mori. Patrim medzi tych, co sosovky pouzivaju denne, okuliare mam ako z 19-storocia a nasadzam ich asi raz za uhorsky rok ;). Zaujimalo by ma, ako to tí, co tiez sosovky pouzivate denno-denne, riesite, ked idete na dovolenku k moru? Predpokladam, ze so slanou vodou by sa nemali stretnut... prehadzujete si automaticky na okuliare? Aj keby som sa nepotapala, iste by mi nejake splechnutiu voslo do oci a podobne. Asi by to bolo z jednej strany komfortnejsie byt bez nich - obava z toho, ze sa mi dostane voda do oci (co teda niekde som nasla, ze by to nemal byt problem?!), ale z druhej strany, ked si nasadim okuliare - do vody s nimi ist aj tak nemozem, tak budem slepa ako patron :D. Takisto rozmyslam, ci si ich nasadit aj pocas cesty (pokial by sme sa rozhodli pre Montenegro, asi by to bolo v pohode, ale pokial pre Grecko, tam uz by som ich nemohla mat na ociach 2 dni bez vyberu).
Ako to riesite?? Poradte. Este som pocula o jednodnovych sosovkach, ale tie su financne dost narocne (najma ked vezmeme do uvahy, ze by sa jednalo o tyzdnovu dovolenku). Hmmm, tak neviem teda...inac pouzivam mesacne sosovky. Diky moc :)

lochness

ja nosim sosovky a aj ked pri mori som s nimi este nebola, tiez si myslim ze si ich radsej vezmi, ci uz mesacne alebo denne, isto ti bude lepsie bez okuliarov... vode sa mas vyhybat len z toho dovodu aby ti ich nevyplavilo, nemyslim ze by ich slana voda nejako poskodila (mari sa mi ze aj ten roztok v ktorom sa kupuju je slany aj ked to nie je to iste)... s kludom si uzi dovolenku so sosovkami :)

luckaaaaaaaa

Ahoj, aj ja používam šošovky a idem k moru:) presne toto som riešila pred dvoma rokmi:D Ja som si objednala tie jednodňové:) Oplatís a ti do nich investovať a máš pokoj:) ešte ti aj pár zostane na ďalšiu dovolenku:) Ale myslím, že do ora môžeš ísť aj s normálnymi, more by šošovkám vadiť nemalo - bolo to v takej brožúrke, čo som k nim dostala... ale ja som jednoznačne za denné. nemusíš ani žiadne roztoky brať - hneď máš viac miesta v kufri:)

sosovka

No ja pouzivam sosovky taktiez kazdodenne, dokonca ani raz za uhorsky rok tie okuliare nevytiahnem, uz ani neviem kde ich mam :) A ja osobne teda s nimi chodim vsade, na dovolenku k moru vzdy, dokonca som sa s nimi potapala v mori (ak mas dobre tesniace okuliare tak ziadny problem), ak mi nahodou splechla voda do oci tak to nestipe o nic viac ako ked ti splechne slana voda do oci bez sosoviek, ani sosovke sa nic nestalo, takze bez problemov. Cize ja ti jednoznacne odporucam si ich nechat, je to ovela pohodlnejsie nez okuliare s ktorymi sa do vody neda.
A k tej ceste - ja si vzdy vopred prichystam puzdro s roztokom, a na noc si ich vyberiem. Ale uz sa mi stalo ze som s nimi aj spala a fungovala dalsi cely den (ja mam mesacne Air Optix, u nich je povolene aj obcasne prespavanie).
Tie jednodnove sosovky su sice z praktickeho hladiska dobre na dovolenku, lebo nahodou ti splechne do oka a moze ti vypadnut, co ti bude asi luto ked to bude mesacna, jednodnovu ozelies - ale zasa ako hovoris, financne sa prilis neoplatia.
Mne nastastie este nikdy nevypadli, ale vzdy si berie nahradny par, pre istotu. Takze ja radim - na dovolenku so sosovkami :)