Alergická reakcia?

Príspevok v téme: Alergická reakcia?
SvRe

Dobrý deň, dnes ráno som sa zobudil a našiel som si na ľavej ruke pod plecom z vnútornej strany, malé červené vyrážky, za dnešok sa mi aj trochu rozšírili smerom k pazuche. Bohužiaľ lekár už dnes neordinuje a cez víkend tiež nie, tak sa chcem spýtať, či to mám nechať tak a teda, dúfať, že to nejak prejde alebo ísť na pohotovosť? Včera som bol v Budapešti a mal som tam obed, tak jedine z toho ma napadá to môže byť.

mueslinka

ja som mala alergicku reakciu po antibiotikach, dostala som davku hydrokortizonu v injekciach, potom v tabletkach. prejav bol na kozi celeho tela, nastastie vyrazky a opuch navonok,nie vnutri. Po rokoch sa mi dnes rano vyhodili cele nohy a bojim sa, aby to nebolo to iste. Nie som na slovensku, nemam tu lekara. reakcia mozno nie je taka ista ako vtedy, ale ako to vediet? Neuzivam antibiotika, takze hadam to nebude take vazne ako predtym. Vie mi niekto poradit, co si dat? Ditiaden je vraj dobry, mate s nim skusenost? zabera pri kazdej alergickej reakcii? Nepomoze nieco naturalne, co mozem kupit vsade? dakujem.

goodriddance

ahojte.mam vazny problem...uz dlhsi cas ma trapia vyrazky a svrbenie v zhyboch oboch ruk..spociatku som si myslel ze je to zaparene..lenze rozsirilo sa mi to na skoro cele predlaktie..sem tam je to v klude ale svrbenie a zacervenanie prichadza najma v noci....som znepokojeny..a tak trochu povediac mam aj strach..neviem co mak robit..poslednu domu mavam svrbenie ale viacerych castib tela...minuluu noc ma zacali svrbiet aj zadne strany ruuk..rano ked som s aprebudil uz som tam mal huste drobne vyrazky...neviem vpobec co mam robit...dotoho s ami sem tam objavia aj cervenee ciary ktore su este zahadnejsie...hocikde na tele sa mi objavia ako keby skriabance a za 3 dni su fuc..mam velmi citlivu plet...bojim sa ze mam aopicky exem v nejakom skorsom stadiu..alebo mam proste na niueco alergiu...pomozte prosim neikto..ak mate stym skusenost..mozte odpovedat tu..alebo mi poslite email.budem vam vdacny za vsetko

jajkafr

SvRe
no tak keďže to vyzerá ako keď ťa pichne komár môže to byť aj štipanec. Po bodnutí hmyzom tam musí byť aj miesto bodnutia. Môže to byť napr. aj blcha. Keďže sa ti to objavilo z ničoho nič ráno tak ma napadá aj to... skús prezrieť celú svoju posteľ či tam nemáš na plachte drobné čierne bodky.

SvRe

jajkafr: Tiež si myslím, že to zo slnka nebude, vyše to mám na takom mieste, kde slnko nemá dosah. Fakt neviem z čoho to mám, ale vyzerá to ako keď ťa pichne komár a takých "pupákov" mám cca 30 zhruba na jednom mieste. Z ničoho nič sa mi objavili ráno. Môže to byť aj niečo iné ako alergia?

Maria 333

Skus si to potret alpou liehom alkoholom.Ja by som zatial nedavala lieky len potret cim sa da doma po ruke .Mase nie este urobi horsie .

jajkafr

SvRe
Lieky na alergiu nerobia zázraky. Nemôžeš čakať, že ak vezmeš tabletku Zodacu tak ti vyrážky zmiznú. Zodac alebo ja iné antihistaminikum zmierni svrbenie, prípadný opuch, ale neodstráni vyrážky. Nemôže byť, že tie vyrážky nie sú alergického pôvodu ale ide skôr o také niečo ako potničky, alebo zapareninu?
Ak by to bola "alergia" na slnko tak by si mal výsev na častiach tela, ktoré boli vystavené slnku. Nestretla som sa ešte s tým, že by sa alergia na slnko prejavila len na malom kúsku tela.