Ako sa to stalo

Príspevok v téme: Ako sa to stalo
Silvia16

Ahojte, som Silvia. Som na 1 pohľad úplne normálné 16 ročné dievča. Ak si ma ale pozriete zblízka, zistíte môzno niečo iné. Bohužial, som jedna z vás a tiež trpím anorexiou. Lenže tu by som Vám chcela napísať, ako to celé začalo. Ešte v Januári som mala na svoju mieru 155cm 45kg. Ja som sa stále domnievala, že som normálna. To iba oni, moji rodičia aj starý rodičia aj komplet celá rodina (skoro všetci majú nadváhu) mi hovorili aká som tučibomba. mala by som zo sebov niečo robiť. Tak som teda začala postupne chudnúť. Ako ? Pohyb 2x do týždňa, 5x denne malé porcie do 900kcal za deň. Teraz mám asi 38 kg a vravia mi, že mám Anorexiu, lebo som schudla a odmietam jesť napr. knedle. A ja si myslím, že mám mentálnu anorexiu, ale len slabú formu, lebo ešte z toho (snáď zvládnem vycúvať) aj keď ja nechcem pribrať! Chcela by som ešte trochu schudnúť ale viem že nesmiem lebo by ma švihli do blázinca. Možno si teraz poviete že som psychopat. Ale viete čo je na tom najhoršie?!! Že do tohoto kolotoča ma dostala moja vlastná rodina! Stále mi hovorili buchta, možno sa im tak zvyšovalo sebavedomie, alebo už neviem prečo. Lenže ja si proste všetko beriem tak ku srdcu a dosť ma to ranilo.. Prosím poraďte mi s tým, ak máte nieké skúsenosti. Verte mi, dobrovolne takáto byť nechcem..

viki123

Ahoj,Silvia.Naozaj si mala dobrú váhu k svojej výške,určite si bola normálna,no teraz máš veľmi málo kg,to je už podváha,skús si vypočítať bmi a uvidíš...Ja sama mám tiež anorexiu,a prežila som niečo hrozné.Dnes sa snažím proti nej bojovať,ako len môžem...Je to temné bludisko,z ktorého nemôžeš nájsť východ,kolotoč,ktorý sa nedá zastaviť.Ona si vezme takmer všetko,vrátane šťastného smiechu,no hlavne ZDRAVIE a normálny život...A ničí tvoje telo,začína to od vypadávajúcich vlasov,až po veľké zdrav.problémy.Určite už viac nechudni,snaž sa normálne jesť,a primerane športovať...lebo keď sa zamotáš do toho ešte viac,bude veľmi ťažké zastaviť vlak,ktorý sa rúti do priepasti...Skús sa porozprávať s maminou,vysvetiť jej,ako ťa to ranilo,ako sa cítiš alebo popros kamošku,či by ti nemohla nejako pomôcť...Možno to fakt ani tak nemysleli,ako si si to zobrala do hlavy,možno to povedali len tak,asi si to ani neuvedomovali,čo môžu spôsobiť len slová.Viem,že je to ťažké,tiež som citlivá a aj ja som doplatila v podstate za to,že si všetko príliš beriem ku srdcu.Pomaly sa musím učiť niekedy počúvať jedným uchom dnu a druhým von:)Držím ti palce,drž sa:)

sati 17

Slvi na tu tvoju vyšku bolo tych 45 uplne ukážkové,myslím si ,že ocino si len srandu robil a ty si si to zle vysvetlila,lebo tym,že su v rodine vačšinou obézni,chcel ti dat najavo,že ty naša buchtička-čo nemyslel doslovne,ako si si to vysvetlila,ale mu to asi samozrejme vyšlo z pusy,neuvedomil si,že si bola zdravo štíhla.máš asi dost nizke sebavedomie,ked ta to tak vzalo...

nathalia08

milá Silvia,máš velmi nízku váhu,takže už nechudni-jedz normálne-a zbytočne sa neráp a nezaťažuj okolím.
Mala by si pribrať na tých aspoň 50 kg.Možno zdá sa ti to veľa,ale je to primeraná váha k tvojej výške.

Silvia16

Po pravde, nemám až tak veľa kamarátov, ale mám 1 kamarátku -(najlepšiu kamarátku) a tá o všetkom vie. Spolu si hovoríme všetko.. V poslednej dobe mi ale viac ľudí povedalo že som dosť schudla ale nezaujímajú sa o to.. A ja neviem či sa ich mám opýtať "Mám 38 kg mám ešte schudnúť?" alebo im povedať celý ten príbeh a spýtať sa na ich názor. Toto vie iba moja najlepšia kamarátka, ktorá sa mi snaží pomôcť, ale ja ju zase nechcem vôbec zaťažovať mojimi problémami. A ešte som to napísala sem lebo tu mám aspoň istotu, že nikto nezistí kto som ..

nathalia08

annie-má pravdu-nepozeraj na nikoho,a neber si to tak k srdcu-ak ta tak urážajú vyhýbaj sa im,a venuj sa tomu čo ťa baví-hlavu hore bude to dobré.

sati 17

anniee,prehliadla si,že tych 45 mala pred tým a nie teraz!teraz je to 38 a kolko to bude neskor?Zrejme si nezdravo a rychlo schudla čo si rodina očividne všimla a myslím,že nabeh na anorexiu máš i tak vzrastom a váhou už zrejme posobíš anorekticky,ale ešte v tej sračke s prepáčením za výraz dlho niesi,tak z toho vyplávaj-kým sa dá vlastnou pomocou!

annieee

kašli na nich, je to tvoje telo nie ich, buď taká, aby si sa cítila dobre a bola zdravá ;)určite už viac nechudni... v tom pohybe 2x do týždňa pokračuj, to ti pomôže a jedz zdravo kludne 5x za deň

Silvia16

Možno teda nemám anorexiu, ale neviem prečo si to mysleli. Keď som mala 45 bola som obézna a keď mám 38 som anorektička.. Nechápem teda, ako by som podľa nich mala vyzerať ://

annieee

podľa toho čo píšeš nemáš anorexiu, len ťa trápi to, čo o tebe tvoja rodina hovorí, a vôbec nechápem ako to môžu tvrdiť, predsa 155cm a 45kg je úplne v pohode..