rozvod

zofija

aké snaženie aké dialogi,dosť jasne si napísala, že komunikácia veškerá žádna,tak naňho kašlať koľký je. Tak ja som 30 ročná a som rozvedená a mám dve dcérky 7 a 12 ročné a poviem Ti lepšie mi nebolo. Mám pokoj svätý keď som sama a poviem Ti moje kamošky mi trošku aj závidia taký život. Je pravda, že mám byt teraz aj auto ktoré mi kúpili rodičia, takže mi nič nechýba. mám zamestnanie a je mi naozaj dobre no len aby som to nezakríkla. Takže tým Ti len chcem povedať, že okamžite daj žiadosť na rozvod a uvidíš, že to nikdy neoľutuješ. Držkaj sa a daj vedieť ako pokračuješ.

milli

Pre Sofiu37: myslím, že tu mnohí prispievajú dobrými radami, aj omnoho lepšími a že som nič takého svetoborného nenapísal. Aj na jeden tvoj taký výstižný si pamätám.

sss1

Majamaja, v rozsudku o rozvode máš na konci poučenie a tam máš uvedené, neviem či sú to 2 alebo 3 mesiace, že si môžeš zmeniť priezvisko bezplatne, len si dáš na rozsudok označiť právoplatnosť a vykonateľnosť a cupitáš na príslušnú matriku...

frontman

pokus sa to zachranit, ale stanov si casovy plan, dokedy ocakavas zmenu.
ak sa dovtedy situacia nezmeni, rozid sa s nim.

sofia_37

Janaja-nepolozila si otázku,takze neviem odpovedat na tvoj skonstatovany monolog.
Mili-tesim sa,ze ta opet citam.Mas velmi trefne a taktne nazory,rada by som ti napisala,nechas adresu? Sofia.

majamaja

Ahojte. Vie mi niekto poradit, co potrebujem k prepisu prizeviska po rozvode? Rada by som sa vratila k priezvisku za slobodna.. Dakujem za vase rady.

milli

Milá "anti-milli", myslím, že v monohom sme povedali vlastne obaja to isté, len inými slovami, takže neviem, načo tá ofenzíva. Avšak určite s tebou nemôžem súhlasiť v tom, že manželstvo je jedna autobusová zastávka na ktorej sa zdržím, koľko mi to bude príjemné a keď ma to už prestane baviť, tak nastúpim na najbližší vlak a skúsim šťastie inde. To je veľmi jednoduchá šablóna na riešenie životných situácií a je v tom veľmi cítiť kus egocentrizmu a nezodpovednosti. A ja osobne sa neodvážim radiť niekomu, kto navyše očividne prežíva krízu, aby sa jednoducho bez okolkov rozviedol. To sa mi zdá byť trochu prismelé. Navyše, asi nikto z nás nepozná všetky okolnosti a celé pozadie vzťahu a ako to vidí aj druhá strana - manžel.

janaja

prečo sa mám len ja snažiť, bojovať?...čo je na tom zlé že chcem žit inak a aj synovi dať podnetnejšie prostredie?