Cierne vyrazky na tvari

Príspevok v téme: Cierne vyrazky na tvari
relisys3

Dobry den. Mam na tvari cierne vyrazky, presnejsie v oblasti nosa a brady. Cim viacej to vytlacam, tym viacej ich tam je. Tento problem uz mam niekolko rokov, ale teraz je to uz privela. Vytlacam si ich kazdy den a stale ich je vela a tie vyrazky su hlboke. Predtym som na to pouzival alpu alebo vonavku, ale nic nezabera. Ma niekto s tym skusenosti? Dakujem za kazdu radu.

zizalka

Vplyv stravy na pokožku

Nadmerné množstvo tukov prispieva k tvorbe mastnej pleti a k zaneseniu pórov. Prebytočný tuk, ktorý organizmus nedokáže stráviť sa vylučuje pórmi, ktoré upcháva a rozširuje a chemickou oxidáciou vznikajú čierne bodky – komedóny.

Vplyv vytláčania pórov

Každý kožný pór má svoj mikrosval, ktorý ho sťahuje. Pri pravidelnom mechanickom čistení (vytláčaním) dochádza k narušeniu týchto mikrosvalov, čo spôsobuje postupné rozširovanie pórov. Vytláčaním síce odstránime nežiaduci sekrét, ale v póroch vždy ostane určité množstvo hnisu, tuku, alebo iných nečistôt, ktoré sa vytláčaním zatlačí opačne, hlbšie do pokožky. Tieto nečistoty sa stávajú zárodkom ďalšieho zápalu a infekcie, ktoré akoby sme udržiavali s vytláčaním stále aktívne. Okrem toho pri mechanickom pôsobení na pokožku vytláčaním sa dostáva do stlačeného miesta viac krvnej hmoty a tým aj pigmentových častíc a vznikajú pigmentové škvrny a jazvy. Navyše tieto jazvy sa prejavia až po niekoľkých mesiacoch.

Vplyv kozmetických prípravkov

Pleť pracuje hlavne v noci. Vylučuje nečistoty. Používanie výživných krémov na noc zabraňuje pleti v tejto prirodzenej činnosti, čo znamená, že sa hromadia v póroch a zanášajú ich.

Ako predchádzať upchaniu pórov?

Zdravo sa stravovať. Obmedziť tuky.
Vynechať mechanické spôsoby čistenia a vytláčanie pórov. Používať šetriace hĺbkovo čistiace kozmetické prípravky a postupy.
Podľa prírodne orientovaných kozmetológov nie je vhodné na noc používať nočné krémy. Buď ich úplne vynechajme, alebo ich po dvadsiatich minútach odstránme z pokožky. (Pleť po dvadsiatich minútach vstrebe všetky účinné látky , hlavne v čase od 21.00 do 23.00. hod). Pocit suchej pleti večer a potreba nočného krému je spôsobené nevhodnými odlíčovacími prostriedkami, ktoré narušujú prirodzený ochranný filter pokožky. Pokožka sa čistí len v noci, lebo cez deň musí vyvíjať energiu na iné životné činnosti ( pohyb, prijímanie potravy...). Všetky nežiaduce látky, toxíny, nestrávené a nespálené látky z celodennej stravy sa vylučujú cez pokožku. Okrem toho sa vytvárajú nové bunky, ktoré nahradzujú odumreté. Tým, že pokožka sa čistí hlavne v noci so svojou prirodzenou vylučovacou schopnosťou, je veľmi dôležité vylúčené nečistoty ráno z nej dokonale odstrániť.
Čo pomáha na rozšírené póry?

Čistenie pórov s čistiacim mliekom alebo krémom s peelingovým a adstringentným účinkom, ktorý reguluje tvorbu kožného mazu, pritom má aj hydratačný účinok na vnútorné vrstvy pokožky.
Každodenná tonizácia pokožky tonikom obsahujúcim vitamíny
Peeling aspoň raz týždenne proti nahromadeniu zrohovatelnej vrstvy pokožky, ktoré upcháva póry a bráni pokožke v dýchaní. Dobrý peelingový prípravok má zmäkčiť odumrelú rohovú vrstvu, odstrániť zátky komedónov a pohltiť toxíny a odpadové látky z pórov a hydratovať vnútorné vrstvy pokožky. Výsledok by mal byť ihneď viditeľný.
Pravideľná detoxikačná masáž. (dvakrát mesačne)
Pravidelné používanie špeciálnych masiek na čistenie a sťahovanie pórov.
Používanie vhodného krému.
Ľahká hydratácia bez oleja a tuku, aby nezaťažovala mazové žľazy.
Detoxikácia celého organizmu s detoxikačnou kúrou. Pokiaľ hrubé črevo nie je v poriadku hrozia problémy s pečeňou a určite sa nezbavíme ťažkostí s pokožkou ani najlepšími kozmetickými prípravkami.

- mira

Vysoký obsah vlákniny má zelenina, celozrnné obilniny a strukoviny. Tie majú tvoriť podstatnú časť jedálnička.

sssa

- mira .. a ktoré jedla s vysokým obsahom vláknini doporučuješ? napr. také, čo sa dajú jesť každý deň, sú aj chutné a netreba ich zjesť veľa.... ?

- mira

Takéto vyráťky na nose znamenajú, že v oblasti srdca máš nánosy tuku a hlienu, oblasť brady signalizuje stav močovopohlavného systému. Aby si si tieto oblasti vyčistil, mal by si sa vyhýbať všetkým potravinám ktoré zanášajú telo - t.j. potraviny, ktoré obsahujú tuky s vysokou teplotou topenia /tuhnutia/, jedlá s vysokým obsahom bielkovín, mlieko a mliečne výrobky, vajcia, biela múka, cukor. Jedávaj jedlá s vysokým obsahom vlákniny a jedlá, ktoré neprekyseľujú.

suns

ahoj Relysis, tie cierne bodky su pravdepodobne pory :)
s tym nic nespravis, presne, ak si ich budes vytlacat, nezmiznu nikdy.. v podstate eliminovat ich mozes zdravsim stravovanim, pitim vela vody a samozrejme dobrou kozmetikou.. zájdi si ku kozmeticke, nech ti osetri tvar, potom sa porad v lekarni, kup nejaku cistiacu pletovu vodu/mlieko a krem.. ziadna alpa ani vonavka !!! to si len viac poskodis !!! ak si ich chces sam vytlacat, tak odporucam vzdy po horucom kupeli/sprche min. 20 minut v teplej vode/pare, alebo si napar tvar(nahrej) pory sa tak otvoria a budu sa dat lepsie odstranit :) vytlac to tak, aby ti vysla cela "cierna bodka" oki? daj vediet :) vela stastia :)