Pre tých čo chcú naozaj schudnúť.

Príspevok v téme: Pre tých čo chcú naozaj schudnúť.
Lucia27

Chcete schudnúť? Je jedno či 3 či 20kg. Ale chcete. Určite prvé čo spravíte je založíte novú tému a spýtate sa ako schudnúť ? Ale prečo ? Na nete je toľko dobrých stránok, článkov a podobne. Stačí len vypnúť facebook a niečo si naštudovať. Aj tu je už veľa tém s kvalitnými radami. Aby ste vedeli, než ma tu ukameňujete že prečo mudrujem tak Vám chcem povedať, že to píšem ako žena, čo schudla svojich nadbytočných 10kg za 3 mesiace. Išla som na to pomaly ale vyplatilo sa. Niektorí tu podporujú diéty že ako schudli,. 1 vec je schudnúť a 2 vec je váhu si aj udržať. Určite, ten kto sa dá na 13 dňovú mliečnu diétu a schudne 8 kg ale je mu jedno, že schudol svaly a nie tuk. Tak sa potom nažere a zistí, že pribral "len" kilogram tuku, rozhodne sa že sa nažere zase a má tu jojo efekt ako vyšitý. Za chvíľu bude na svojej pôvodnej váhe + ďalších 5kg. No dobre tak aby sa na tu diétu dall zase. Ale vôbec mu nevadí že schudol 8kg na svaloch a pribral 13kg na tuku. Toto predsa nikto nechce! A tak na to choďte postupne. Jedzte 5x denne. Ak budete jesť menej, jednoho dňa sa to prelomí a vy vybagrujete vašu chladničku. Áno a aj špajzu. Preto jedzte hlavne ovocie a zeleninu (ovocie iba do 15:00 lebo má jednoduché cukry a veľa sacharidov ktoré vaše telo po večeroch nevyužije) jedzte aj mäso, ryby, zemiaky, ryžu, mliečne výrobky (nie plnotučné), strukoviny, môžete aj pečivo celozrnné. Občas si môžete dopriať aj niaký ten prehrešok veď raz za čas to neuškodí! Aj ovesné vločky alebo pohanku a všetko možné :) uvidíte že Vám aspoň niečo z tohoto zachutí veď výber je veľký,. Nezabúdajte piť tekutiny najlepšia je voda a čaje. No a samozrejme šport. Treba sa hýbať aspoň 3 hodinky za týždeň by ste mohli zvládnuť. Netreba sa mučiť vo fitku. Skúste zubmu, cyklistiku, in-line alebo napríklad. Beh :)) a uvidíte že kilá pôjdu dole a už sa nikdy nevrátia. Toto nieje diéta ale životný štýl. Držím Vám palce v chudnutí!

munz

Nikol1810 uz aj tu si robis reklamu zadarmo, z modreho konika Ta uz zmazali, tak skusas tu ☺ tak mozno je pristup dobry, ale ze tam pracujes Ty a preto sa chvalis je iste ☺

Zuzka Ba

Každý hľadá cestu ako byť o niekoľko kg ľahší nakoľko potraviny sú nekvalitne jedna rada odporuje druhej je ťažké sa v tom zorientovať. Som 33 ročná žena momentálne 2 roky mama a až teraz sa mi podarilo dostať na nie ideálnu ale pred tehotenskú váhu čiže 74 kg a nech mi veríte či nie cítim sa super a naozaj aj dobre vyzerám na 74 kg pri výške 164 cm...Mám peknú pleť, nehladujem no nemám čas jesť každé 3 hodiny, cvičím hlavne s malou kedže behám za ňou celý deň a občas sa natiahnem a urobím zopár drepov, nevisí mi koža nemám strie, nezadržiavam vodu. Nedržím diétu , jedávam hlavne vysoko tučnú stravu/ nie rastline oleje na smaženie a iné priemyselné sračky, jedávam masť škvarky, bôčik a krkovičku, vajcia hlavne žĺtky, najlepšie domáce ANO, maslo, smotanu, rybí olej, nejedávam takmer vôbec sacharidy / cestoviny, chleba, ryžu, melóny atd potraviny s vysokým GI a vyhovuje mi to, nemusím riešiť inzulínovú rezistenciu / metabolické ochorenie ktoré zabraňuje človeku schudnúť, prediabetes/ . Je fajn urobiť si vajíčka so slaninou dať k nim zeleninu alebo majonézový šalát so syrom skutočným nie nízko-tučným nezmyslom plným škrobu ktorý sa pekne vďaka inzulínu prilepí na pás. Chlieb nejedávam sú dobre recepty na paleo chleby no nechyb mi aj v MC donalde ak musím tam jesť dám si chesburger bez kečupu a žemľu zahodím obyčajne si nosím majonézu bez škrobu ktorou to prelejem a dám si iba čistý šalát k tomu potom vydržím bez hladu aj pol dňa. Najradšej varím doma pečiem si burgre na husacej mastí lebo na grile mi príde suchý dám k tomu veľa zeleniny dobrý syr a super majonézovú omáčku, varím vývary aj vnútornosti viem dobre pečeňové halušky bez muky. Keď mám chuť urobím si tiramisu či koláč bez muky a cukru alebo creme brulle všetko super chutne vďaka tuku. Ak hľadáte viac info je možne na yotube nájsť americkú ketogenic girl alebo u nás moderný pračlovek alebo skvelý Vlado Zlatoš je fajn ,že občas stretnem baby čo tiež sú s tohto výživového smeru nadšene. Teším sa ,že po dlhej dobe som sa posunula zo zamrznutej váhy a to aj vďaka tomu ,že som prestala hrešiť v kaviarni koláčmi alebo zmrzlinou radšej si ich urobím doma zdravšie. Možno vás to inšpiruje po rokoch veganstva a raw dávam dnes prednosť slanine a je mi dobre...

veves

a pointa?
takychto tem s presne takymito radami je tu kopa. samozrejme nova tema sa cita lahsie:)ked tu bude nadrbanych dalsich 30 odpovedi uz tu nikto nebude lovit.

danielaa20

Lucia super :-)
Ja mám rovnakú váhu akú si mala ty 62/171 . A pocit, že menej proste nikdy mať nebudem ..:( U mna sa sa striedajú dni , týždne ked som naozaj disciplinovaná , všetko ide ako má a zrazu bum . Poruším niečo raz, potom aj druhý ... Potom si opať vstúpim do svedomia a opať som na začiatku a takto dokola. Ale chcem mať menej. Velmi !
Inak ako si to riesila so sladkým ?? Jedávala si aj večer alebo už od určitej hodiny už nič? A ako sa mám stravovať pravidelne ked chodím do školy a niekedy mám celý den totálne rozbehaný ? :/ Ako sa to podarilo tebe...:)

Agnes999

Lucia inak velmi mudro pises. Prave preto su dolezite taketo fora, aby si zeny vymienali skusenosti. Ja neuznavam diety, nikdy som ziadne nedrzala, po nich automaticky nasleduje jojo efekt. Tieto tabletky som skusila, lebo som ich dostala zadarmo, ale tak myslim, ze volnopredajne nemozu ublizit, to nie su lieky, nanajvys nejake bylinky co mozno troska pomozu.

Agnes999

Baby, tak som schudla nejake 3-4 kg, to som sa ani nejak moc nesnazila, neviem ci za to vdacim tym tabletkam na chudnutie co teraz beriem, ale ani tie neberem nejak pravidelne. Comu ale nerozumiem, ze to na mne vobec nie je vidno. Gate mi volnejsie nie su a furt mam pocit, ze mam spekov stale rovnako.

evik1

Ahoj Lucka úplne s tebou súhlasím.Ja som mala tiež niekedy 62 a teraz mám po deťoch 53,lenže mrzí ma to,že som mala 48kg pred rokom a pol.Behám denne 10 km,mám fyzicky náročnú prácu v lese a napriek tomu som zaznamenala nárast,čo ma štve ,lebo nemôžem si teraz dovoliť všetky rifle nové,v oblasti stehien,pás je v pohode.Môj problém vyzerá malicherne,ale nerozumiem tomu,že na toľko pohybu...už viac sa hýbu hádam len profíci.Ráno beh ešte pred robotou,potme,potom rýchlo doma vychystať deti a davaj pešo 15 min k odvozu odtiaľ v lese min.7 hod makačka+prestávka.Domov prídem zničená a pokračujem v starostlivosti o rodinu.je to nefér.po roku som sa odvážila ráno a tam 52,8kg.po 9 rokoch sa mi vrátil aj menzes,takže som dosiahla optimálnu váhu,len nechcem aby to išlo hore.Asi robím chybu večer.Poraď,čo konkétne si zmenila Ty a koľko sa hýbeš,ja viac ako hodinu dene beh + robota už nevládzem,pá.