trpím nespavosťou kvôli nespavosti

Príspevok v téme: trpím nespavosťou kvôli nespavosti
Majka12

Ahojte, môj problém spočíva v tom, že trpím nespavosťou...začalo to rozchodom s priateľom, kvôli čomu som nemohla spávať. Napokon moja nespavosť prerástla až do takého stavu, že už nespím kvôli tomu, lebo rozmýšľam nad tým, že mám problém so spánkom. Bola som už aj u psychiatričky, ktorá mi dala lieky na úzkosť, ktoré si dám pred spaním a vďaka nim zaspím. Lenže problém je v tom, že nechcem byť závislá na liekoch. Preto som sa parkrát pokúšala ísť spať bez liekov, lenže som vedela, že to je až natoľko pre mňa dôležité, že som samozrejme nespala...týmto som sa dostala do akéhosi blúdneho kruhu, na ktorý neustále myslím. Preto rozmýšľam nad tým, ísť znova za psychiatričkou...Neviem, ako sa z toho problému dostať, a preto stále nad tým uvažujem...Ak máte niekto podobnú skúsenosť, napíšte mi, ako sa vám podarilo z nej dostať...ďakujem Maja

mathewG

luciano ma pravdu s tou snahou zaspat..nesnaz sa zaspavat na silu ale skus sa niecim uspat..skus tomu dopomoct psychickou aktivitou a sustredenim sa na ruozne veci pocas dna apred spanim.. ..dobra kniha je ok, ale nie prilis dobra ta ta spat nepusti (: takisto fyzicka ..behanie je tiez ok ..sprav vsetko co je v tvojich silach a budes fit, a skus urcite ten caj.

mathewG

nechcem ti radit kazdy clovek je iny preto ti poviem o mojom pripade..presne viem ocom hovoris..nespat kvoli nespavosti..najvprv je to podmienene vonkajsim faktorom..lahnes si a rozmyslas nad problemom/amy ..nedari sa zaspat ..no neskor sa to automatizuje a ides si lahnut s tym ze vies ze nezaspis, proste lahnes si a oci sa ti otvoria dokoran.. mne sa darilo chvilu tuto nespavost prekonavat..akoby fungovat na druhy dych..da sa povedat ze som zaspaval kazdu druhu noc..ale periodicky z vycerpania a nie zdravo..tiez niesom typ co siaha po liekoch a lekaroch..skus lubovnikovy caj s medom.. tri krat denne ale az po stvrtej hodine..cize tri kym pojdes spat a posledny tesne pred spankom (20 min)..efekt ocakavaj do troch dni..ak nezaberie tak sup sup k ale dobremu psych. ..trvaj na liekoch ktore upravuju fyziologiu spanku..ked sa tomu budes vyhybat zodries si organizmus..prestanes fungovat..nezvyknem prehanat ale bez spanku a jeho spravneho priebehu je to velmi nebezpecne ! ver mi ..a kvoli laske sa netrap jej prava funkcia je opacna ..je to tak ako to ma byt a ty si ty a ides dalej

majcca

No ja som mala s nespavostou tiez volakedy problemy, ale mne sa zaspat podarilo, v noci som sa zobudila a az potom to neslo. Pred spanim som si dala xanax, a to mi pomohlo v klude prespat celu noc :o).

luciano

Veľmi dobre chápem ten syndróm bludného kruhu, ja som ho zažil tiež. Raz som to už nevydržal a predávkoval som sa liekmi na spanie a skončil na pohotovosti. Najlepšie riešenie ako prelomiť bludný kruh je nesnažiť sa zaspať. Nájsť si v noci nejaký program, napríklad čitať knihu, surfovať na nete, alebo pozerať TV, či písať poviedky alebo básne. Proste niečo zmysluplné robiť tak, aby si na nutnosť spánku zabudla. Ono keď človek jednu dve noci nespí, tak sa nič nedeje, organizmus sa s tým bez problémov vysporiada. Ak by ani to nepomáhalo, daj si psychiatričke predpísať nejaké sedatívne antidepresívum. Napríklad klasické Trittico. Je to nenávykový liek, ktorý odstraňuje úzkosť a výborne sa po ňom spí. A môže sa užívať neobmedzene, bez toho, aby na ňom vznikala tolerancia.

Majka12

Seivila1, pravdupovediac čoraz častejšie začínam nad tým, že si niekoho nájdem, uvažovať...ale chcela by som byť istý čas sama...zvykla som chodiť zo vzťahu do vzťahu, ale človek si potom prenáša do nového vzťahu problémy z toho starého...tak neviem, ale zase ani zblázniť sa nemienim...tak uvidíme...

sevilia1

majka, skusala som benosen ci ako sa to vola a persen forte, ale neviem raz sa mi zdalo ze pomaha raz nie, to bolo rozne a tiez som si vtedy vravievala ze nemam na nic mysliet len tak zaspim, ale zial tie myslienky sa nedaj vypnut oni si behali hore dole, jedna cez druhu a dookola :))) aj teraz som mala tyzden taky ze dve az tri hodiny kym som zaspala ale to je ok, vtedy som to ratala na mesiace... treba najst spriaznenu dusu, riadne sa zalubit a spis ako mimino ;)))

Majka12

Sevilia1, chcela by som sa spýtať, či počas toho ťažkého obdobia tiež užívala nejaké lieky...a skúsim vyskúšať tie rozprávky, to znie dosť zaujímavo ;)
Veľmi pekne vám ďakujem za vaše rady...

tpch

Uvar si vecer medovkovy a levandulovy caj, prehltni melatonin, poriadne zatemni izbu, kde spis, aby tam bola tma a uplne ticho a ponor sa do toho ticha a spi...Na myslienky sa vykasli, ani ich nepodporuj, ani proti nim nebojuj a ony odidu same.

sevilia1

myslim si ze si treba pockat na obdobie kedy budes spokojna a stastna, vyrovnana s rozchodom a spanok pride sam, ja som to tiez zazila, bolo to hrozne, ked sa ti spat chce ale sa neda, potom prisiel rozvod a ked to vsetko skoncilo a opadlo, tak som zaspala behom 20 minut, co bolo dovtedy nemozne... tak drzim palce nech je vsetko ok a ten stav uz pride ;)))