Endometrióza

Príspevok v téme: Endometrióza
megy 0071

V apríli mi zistili,že mám cystu a po zákroku sa potvrdilo,že mám endometriózu.
Mám 40 rokov a prvá liečba injekciami nebola úspešná.Mám po druhej laparoskopií a endometrióza sa znovu potvrdila,čiže zrejme budem musiet s touto chorobou žit.
Prosím kto má s endometriózou skúsenosti nech mi napíše čo všetko mám čakat.
Ďakujem.

sarahST

ja mam 31 rokov, 5 rokov predtym som mavala s tymto problem a hlavne so zacinajucou endometriozou. Lekar mi ale zistil, ze mam MTHFR, pozrite na nete , tak uzivam len femibion a problemy sa stratilli. Podstupila som aj laparpskopiu a endometioza naozaj bola. O MTHFR sa vela nehovori, skuste pozriet na nete. Mozno som trosku pomohla

delphia

tiez v styridsistke som prisla kvoli endometr. o jeden vajecnik. mala som tiez vypalovane loziska endometria aj z pobrusnice. liecbu som nemala, aj keby mi ju navrhovali, v tomto veku by som ju odmietla.

piktogram

Tak ako vsetko, aj endometrioza ma svoju pricinu. Povacsinou je bakterialneho charakteru, ale nemusi to byt vzdy tak, niekedy ide o prehnane reakcie imunitneho systemu, ci chyby vo fungovani hormonalneho systemu (prebytok estrogenov, nedostatok progesteronu). Odhalit tuto pricinu nebyva lahke, tieto "mrchy" sa rady schovavaju.

Laparoskopia riesi iba dosledok. A ak sa neodstrani pricina, tak budes chodit "pod noz" ako na klavir. Podla mna (cisto moj nazor) to teda nie je riesenie.

boba 77

Poradím ti z vlastnej skúsenosti. Ak ti už lekári nevedia pomôcť, preštuduj si niečo o vitariánstve a začni praktizovať.
Nič iné ti nepomôže a lieky už určite nie, je to len chémia, ktorá ti jedno udržuje pri živote (nelieči!) a druhé ti ničí.
Mala som problémy so ženskými vecami ako bolesti pri stiku, časté zápaly, výtoky, bolesti v podbrušku, bolestivá menštruácia, vodové cysty, zlé výsledky steru krčka maternice.....
Veľa ľudú sa vitastravou dostalo do poriadku. Nie je to ľahké a potrebuje to čas kým sa telo vyčistí, no stojí to za to.
Zdravie máme len jedno a niekedy stačí tak málo