Tekvicový olej

sfinxa

Z vlastnej skúsenosti viem odporučiť tento tekvicový olej e-zdravotnickepotreby.sk .
Je vyrábaný v Slovinsku, vhodný na teplú aj studenú kuchyňu... :)

BJ_2

Rozhodne treba uzivat len ak GLA (borakovy olej), alebo omega-3 oleje (lanovy, chia). A este olej z ciernej rasce, ktory vyrazne prevysuje v liecebnom ucinku tekvicovy. Omega-6 kyseliny treba zavrhnut. Tekvicove semienka treba jest kvoli proti-parazitalnym vlastnostiam, ale cele. Tekvicovy olej mi pride ako plytvanie drahocennymi tekvicovymi semenami.

Potom je dobry este kokosovy olej. Alebo MCT oleje.

Vsetky tieto: tekvicovy, sezamovy, slnecnicovy (s vynimkou buslak oil), makovy atd, treba vyhodit. Este otazny je avokodovy, ale i to mi pride ako plytvanie avokadom.

Vsetky tie oleje s predrazene, a nanic, pretoze zvysuju omega-6 mastne kyseliny. Treba vsetky omega-6 plnit s rozumom, kedze sa ich nesmie zjest vela... a tak je lepsie si ich setrit na avokado, tekvicove semienka, a GLA oleje, ci olej z ciernej rasce.

dolly bell

ahojte, ja stajersky olej original rakusky kupujem v jednom obchodiku v nitre (babickina zahrada), kvalitny... nasla som tiez tu: imunita.online - dobre pocitanicko, pise sa tam aj o nejakom tekvicovom oleji s jodom a vychvaluju ho, ale dost stoji, tak chcem vediet ci niekto nema skusenosti s nim

.

To,že ho kúpiš v lekárni,nie je žiadna záruka,že nie je pančovaný lacným rastlinným olejom
Nebolo by od veci urobiť test týchto,ale aj iných,na Slovensku flaškovaných(čítaj falšovaných)olejov
Mohla by ho urobiť napr.Slovenská obchodná inšpekcia
nedávno som taký,darovaný(kúpený v lekárni)vyhodil do koša
v Rakúsku takýmto úspešným podnikateľom berú licencie a zaistia im bezplatný pobyt v nápravnom zariadení

tekv

da sa dostat originalny tekvicovy olej zo steierska v lekarni alebo v nejakom obchode? lebo ja by som chcela ten original......ten v coop jednota bol original?

RNG

Tekvicovy olej, najma vytlacany za studena(panensky) je vyborny zdroj roznych sterolov, ktore su dobre na funkciu srdca a telo z nich vyraba rozne hormony.
Hlavne pre starsich panov, so zvacsenou prostatou(hyperplazia ) alebo damy so zhrubnutou materniciu je vyborny.

bakeron

Tekvicový olej je super nie som odborník a priateľ ma diabetes a je to pre neho zdravšie samozrejme všetko s mierou. Má skvelé účinky na vlasy a nechty ja som s tým tiež sokojná ...