Mám obavy zo sexu.

Príspevok v téme: Mám obavy zo sexu.
gemerka

Mám obavy zo sexu preto, lebo všade píšu, že môže s toho vzniknúť pohlavná choroba ako napríklad HPV, ktorý môže spôsobiť rakovinu krčka maternice, len nie včetky vírusy HPV tu chorobu spôsobuju.

Ja a partner sme zdraví a chodíme na preventívne prehliadky k špecialistom.
Len sa mi na jazyku vyhodila biela bradavička a doktor na ORL mi povedal, že je to podozrenie HPV a mna to dosť vystrašilo a tak som si o tom čítala na internete. Ale, že je to aft. Užívala som aj vitamíny B a dávam si na to aj ústnu vodu a pomaličky mi to mizne.

Priateľ sa sprchuje s aromatickými sprchovacími gélmi. Možno, že mám na to alergiu neviem.

Aj vy ste to mali to čo ja??? Podelte sa som nou o tomto probléme.

Treecat

Jaj ty dnešní hypochondri furt sa to obava aby to nedajboze nedostalio chorobu...S takymto pristupom skoncis ako panna!

Bubu****

z aftov netreba robiť žiadnu vedu. Viem môžu byť nepríjemné, môžu aj bolieť a keď ich máš a bozkávaš sa s priateľom alebo niekto po tebe pije, môže ich dostať aj on. Tieto vyrážky miznú prirodzene tak do týždňa. Vytvoria sa v tedy keď sa deje nejaká zmena v tvojom imunitnom systéme, ktorú ty ako človek vôbec nemusíš pocítiť. Tuším že, sa môžu vytvoriť aj po nadmernom prijatí vitamínu C do organizmu, alebo ja si pamätám, že sa mi raz urobili aj keď som zjedla strašne veľa čerešní (neviem ako je to s čerešňami a vit. C) Takže žiadne stresy. Lekári všetko preháňajú len aby si si nakúpila lieky na predpis, lebo z toho majú provízie.

Čo sa týka rakoviny kŕčka maternice, vyskytuje sa v prípadoch, keď žena často strieda sexuálnych partnerov. Okrem toho, očkovanie na túto chorobu ju môže vyvolať namiesto toho aby ju potlačilo a účinkuje len na veľmi malinkú časť všetkých vírusov, ktoré túto chorobu spôsobujú.