Preparáty - nebezpečenstvo?

Príspevok v téme: Preparáty - nebezpečenstvo?
poussine

Dobrý deň,

mám 16-ročného brata, ktorý sa poslednú dobu začal veľmi zaujímať o svoj výzor. S kamarátmi si objednáva cez internet nejaké preparáty obsahujúce proteíny a aminokyseliny. Keďže naša mamka je zdravotná sestra, je z toho dosť znepokojená. Brat sa obhajuje, že to je predsa neškodné a môžu to užívať chlapci už od 14 rokov. Doma tomu veľmi neveríme a nezdá sa nám správne vyhadzovať 30 € za podobné "prášky". Chcela by som Vás preto poprosiť o názor, či mu to môže nejakým spôsobom uškodiť, príp. ako mu to "dostať z hlavy".

Ďakujem.

Milky

Nie je na tom nic odsudeniahodne, akurat to ide do penazi.
Co mas proti? Ked na svojim tele pracuje, nech mu i dopraje.
Su i horsie veci na svete..
A ak si rano napriklad da vanilkovy protak do mlieka s kompletnou sadou vitaminov a mineralov, spravi nieco zle? Dokonca to i super chuti..

xdanielax

plus mi este napada, ze 16 roc. chlapec kolko vazi?? Urcite nepotrebuje take mnozstvo bielkovin jak napr. 85 kilovy clovek ..alebo co.
cize myslim, ze tie bielkoviny (proteiny) je schopny prijat normalnou stravou v dostatocnom mnozstve.

muchacc

Az sa tomu sportu zacne venovat ozaj pravidelne a zodpovedne, tak mu budu uzitocne. Nie su podmienkou a pri nie prehnanom davkovani nemozu byt skodlive. (je to akoby si napriklad zjedla 250 g tvarohu na 1 krat, alebo 10 vajicok). Cize je to o potrebe prijmu potravy. Ak to zvladne bez doplnkou vyzivy, teda, ze dokaze prijimat dobru stravu vo vacsom objeme, tak to nepotrebuje. Je to len o doplneni zivin pre organizmus.

xdanielax

Na druhej strane, je dobre ze ked prestal futbal, zacal iny sport, to je pozitivne! je dobre ze ma zaujem, a ked ten zaujem ma podpori to, ze si kupi nejaky prasok..tak co uz. do kazdeho konicka sa investuje, ze ano? a ti mladi su celi hrrr :-)))
Ale mozno ked mu skusis vysvetlit, ze ak sa po treningu dobre naje (bielkoviny, sacharidy, tuky - vsetko), namiesto toho aby do seba lial nejaky protein, ma to to iste a navyse aj chutne! :-) ten protak je taky zbytocny celkovo, pokial mlady stiha normalne jest.
Co sa tyka amino nemyslim si, ze je to az taky uplne zly napad. Neviem, ci si si o tom nieco citala, ak nie skus napr. tu: -odkaz odstránený- . Su aj horsie veci, ktore ho mohli napadnut vyskusat, takze ja myslim, ze zase netreba to brat az tak hrozne tragicky. A posli ho na brigadu, nech si na to zarobi, mozno to prehodnoti :D

poussine

Jasné, že to nepotrebuje. Vyhodené peniaze. Okrem toho, postavu má dosť dobrú. Keď bol menší, bol síce chudší, ale teraz už nič nepotrebuje vylepšovať. Má dobrú výšku aj rozloženie telesnej hmoty, ruky celkom vypracované. Viac už určite netreba.

xdanielax

v jeho veku to este nepotrebuje. Nech tie peniaze investuje radsej do kvalitnej stravy.
ale vo vseobecnosti amino neuskodia.

poussine

On hrával kedysi futbal, ako otec. Ale prešiel ku kick-boxu, na futbal chodí už len fandiť a dúfame, že nepatrí k tým faganom čo tam vystrájajú. Neviem ako mu to vyhovoriť, naši mu stále opakujú, že je to škodlivé a že mu to zakazujú.

mate59

samozrejme je to hlúposť kupovať,také somariny organizmu uškodia,nasmeruj ho vylepšiť si výzor športovaním.