Precitlivenosť

Príspevok v téme: Precitlivenosť
Maji

Chcem s tým niečo urobiť. Som až príliš citlivá povaha a zasahuje mi to do života. Každá maličkosť ma totálne rozhádže a premýšľam nad tým aj tri týždne a to už nie je normálne. Dokonca mám problém sa sústrediť na učivo. Nezvyknem plakať iba ma to strašne zožiera. Zvykla som sa z toho vyrozprávať, ale ani to nepomáha, pretože sa s tým začnem znova zaoberať. Prosím pomôžte mi ako sa toho zbaviť. Nepoznáte nejakú literatúru, alebo hocičo čo mi pomôže? S pychológom to riešiť nechcem, lebo nechcem aby sa o tom rodina dozvedela.
Napr. keď stretnem kamarátku, chvíľu sa rozprávame a potom sa ponáhľam na autobus a zabudnem sa s ňou rozlúčiť, trápi ma to až do chvíle kým sa s ňou znova nestretnem.

Meretseger

To je zas suppa rodina :-/ Ide predsa o teba, nie o ich očakávania, vážne to toľko rodičov nikdy nepochopí? Vrr.
Vieš čo, zastávam názor, že sila drieme v každom, len nie u každého je naozaj prebudená:) Ani nevieš ako, no keď ju budeš najviac potrebovať, objavíš ju. Tomuto verím.

Maji

Meretseger: mám 19, a neviem ako by som ti to vysvetlila, ale je to také komplikované. Dosť na mňa vyvíjajú veľký tlak aby som v živote niečo dokázala. A keby som im povedala že mám problém, ktorý potrebujem riešiť s psychológom asi by som ich sklamala, že sa k tomu nedokážem postaviť sama. Alebo je tu aj možnosť že by mi to nakoniec vyhovorili, preto sa pýtam na nejakú literatúru alebo tak. Veľa podpori sa od nich teda nedočkám.

A s tým šokom je naozaj dobrý nápad, ale neviem či som taká silná ako ty.

Meretseger

Prečo to nechceš riešiť s psychológom? To som nejako nepochopila. Tvoju rodinu snáď nie je vôbec nič do roho, čo by si na terapiách preberala. Koľko máš rokov?
Na precitlivenosť niekedy pomáha "terapia šokom":) Tiež som bola extrémne precitlivená, potom sa mi prihodilo pár vecí, po ktorých som sa buď mohla totálne zosypať, alebo sa zoceliť - stalo sa našťastie to druhé a teraz je to už omnoho lepšie (nie však vo všetkých oblastiach, žiaľ).
Musím ale priznať, že to by musel byť dosť výrazný "šok", ktorý by si si asi ani nemohla zariadiť sama.