nenávidím svoj život

Príspevok v téme: nenávidím svoj život
qwertzuiop

Ahojte neviem ci robim dobre ze sem pisem, viem ze na fora chodi vela protivnych ludi ktory mam pocit ze sa nesnazia pomoct cloveku ale len krityzovat. Neviem ci ziadam o radu, ja uz neviem nic len to potrebujem dostat zo seba neznasam sa, neznasam svoj zivot, som spatna a sprosta mam priatela ktory ma luby a chce si ma vziat mam 19r. chodim este do skoly a byvam u rodicov brat sa pred 4mi mesiacmi obesyl, neznasam svoju mamu, nikdy som si s nou nerozumela mam len velmi rada svojho ocka ktory by pre mna urobyl cokolvek ale neviem byt stastna, stale som doma zatvorena mam aj kamaratky aj ked su falosne nechce sa mi s nimi vyrazit dakam von proste citim sa sama priatel za mnou chodi raz za tyzden sme spolu raz za tyzden na vykend lebo chodi do roboty pred tym sme spolu boli viac ja som popri skole brigadovala tam de robi a bli sme spolu cez kazde sviatky ale aj ked za mnou pride uz sa tak na neho netesim planujeme babo ale neviem ci by som to dokaala viem ze istotne niesom psychycky v poriadku mam chut sa ties obesyt ako brat ale nechcem aby rodicia zase trpeli ja len nenavidim svoj zivot boze co s tym mam urobyt? stale sa pytam ale nikto mi na to neodpovie lebo nevedia ze som zrejme narusena

sajloo

qwertzuiop neboj skončíš škola a vypadni niekde robiť do zahraničia alebo aspoň na týždňovky a bude lepšie spoznáš nových ľudí a v práci nebudeš mať toľko času ako v škole na myslenie čo ďalej.
mne osobne to pomohlo som bol na tom dosť zle a v 19 som už vypadol do Londýna a zmenil sa my život úplne začneš tam ako nový človek ...

sajloo

milujem idiotov ktorý idú do fora a kritizujú pravopis !!!!
to je úbohosť na entú ....
a rada začnite cestovať po svete a tam si otvorte raz ústa za pravopis inteligenti !!!
to len na slovenských a českých forach je asi možné také pi... riešiť ako pravopis

Magy

mila "qwertzuiop"

sebaucta a hrdost na seba, radost zo zivota a tesenie sa aj z malych veci zacina od mnohych, na prvy pohlad nedolezitych, veci. Jednou z nich je aj ucta k svojmu rodnemu jazyku. Zjavne ju nemas a este pises, ako na to "seres". Co dodat?
O nedostatku niektorych dalsich zakladnych dusevnych kvalit hovori aj tvoj nick.

moja rada znie: potrebujes svojmu zivotu dat zmysel, hodnotu, smer. ale musis to chciet sama, dobrovolne a najme - prejst na skutky. nie tak, ze "boze co s tym mam urobyt?". mysliet si, ze pride niekto, mavne carovnym prutikom a ty odrazu budes stastna, usmiata, plna zivota a elanu...
zabudni!
zivot je boj a bojovat je potrebne kazdy den. o stastie, o usmev, o lasku...
nikto ti k noham stastny zivot nepolozi. vybudovat a vybojovat si ho musis sama.
ak ta rodicia nenaucili bojovat a starat sa sam o seba, dokazat budovat svoj zivot samostatne, mas zrejme poslednu prilezitost. v 19tich rokoch si este mlada, kazdym dalsim rokom sa tvoja snaha o zmenu doteraz zauzivaneho zivotneho rytmu a sposobu bude minat ucinku. bude to stale tazsie a tazsie. a je len na tebe, aby si s tym zacala hned! nie zajtra, nie za tyzden. to su najcastejsie vyhovorky lenivcov, ktori to nikdy nikam nedotiahli. prip. skoncili ako tvoj brat. pokial nechces tam skoncit, musis pre to spravit nieco sama. dokaz, ze mas na viac, ako tvoj brat. byt pohodlny zbabelec a zdrhnut odtial, dokaze skoro kazdy. mas na to, aby si presvedcila vsetkych, vratane seba, ze mas na viac! len to chce o zaciatku trochu sebazaprenia, zatnut zuby a ono to svoje ovocie priniesie ;)

qwertzuiop

dakujem vsetkym premudrenym ludom ktori krytyzovali moj pravopis a odkazujem im ze na to serem kebyze mam aj 1000 chyb je mi to jedno normalny clovek by odpisal na moj problem nie na pravopys ktory je teraz vedlajsi uvedomte sa ludia kto chce pomoct tak odpyse na danu temu a nie na chyby v texte tak neviem pisat a co je mi to jedno ale v danej situacii by clovek nevykrikoval taketo veci ale co uz viem ze je tu takych ludi vela citam aj ostatne prispevky tak pekne dakujem takym ludom a dakujem tym co sa snazili naozaj pomoct a njelen dojebavat cloveka

Jane318

V 19 a plánovať decko? A si si istá, že by si bola na decko pripravená?
Neplánuj nič, radšej. Daj dokopy svoju hlavu, myseľ a pohľad na svet a na seba. Ako by sa asi to decko cítilo, keby sa mu matka obesí? Nie moc dobre. To asi tak za prvé (To ma celkom pobúrilo, ale bez ma s rezervou).
Za druhé, viem aké je nenávidieť samú seba a aké je to žiť s tým, že sa chceš obesiť. Ale aj cez to sa dá preskočiť. Ak nie, tak fórum ti nepomôže. Už len odborná pomoc.
Vidím, že svoj problém riešiť chceš, ináč by si nepísala na fórum a nepýtala by si sa, čo máš robiť. Ak sa ti bude v živote zdať, že sama už nemôžeš ísť ďalej, neváhaj navštíviť psychológa. Nemusí to hneď znamenať, že máš nejakú psychickú poruchu alebo niečo podobné. Psychológ ti každopádne poradí.
Toť môj názor :-)

ja40

Ja osobne nemam problem s pravopisom a preto ma iritoval na inych,lebo som si myslela,ze kazdy by mal ovladat pravopis v jeho rodnej reci. Ale odkedy som s mojim priatelom (10rokov sme spolu),ktory je cudzinec a zistila som,ze ja pisem lepsie v jeho rodnej reci ako on sam,tak som sa stala tolerantnou a cim som starsia,tym menej mi to vadi aj na vas slovakoch :-)

Ale spat k problemu qwertzuiop:

Je dobre,ze sa zo svojho smutku dokazes aspon vypisat i ked si riskovala,ze ta tu vypiskaju.
Problem ti prameni z tej velkej bolesti odkedy ti odisiel tvoj brat z tohto sveta a ty tym este trpis. Nedokazala si sa stale z toho spamatat a tvoje emocie ti brania racionalne rozmyslat a konat.
Neviem,ci vies dovod toho,co tvoj brat urobil,ale mozno z toho podvedome vinis svoju mamu,alebo seba? Co sposobilo to,ze sa nenavidis? Preco sa nemas rada? Kto ti to a kedy urobil,kto ti ublizil?
Nech to bol hocikto,musis to zahodit za hlavu,neboj sa znie to lahko ja viem,ale uvidis,ze ak odpustis sebe a potom aj tym,ktori ti ublizili,tak sa ti velmi ulavi. Oslobodis sa od tohto zarmutku a bolesti a bude sa zit zit omnoho lahsie na tomto svete. Je dobre,ze mas priatela,ktory ta ma rad. Si aj donho zamilovana? Bolo by to dobre pre teba,ak by si sa sustredila na vas vztah a na seba a robila len to,co ta tesi. Neboj sa nie si ani spatna ani zla. Pekne sa uprav a usmej sa,uvidis aj okolie ta bude vnimat inac.
Pracuj na svojej osobnosti. Chod aj sama na prechadzky ak nemas kamosky,mozno niekoho stretnes a porozpravas sa. Len zahod tu bolavu minulost,lebo ju aj tak nezmenis,jedine co mas je TU a TERAZ. Tak zacni zit. Mysli na to ako ti bude dobre a nie na to,ako by ti malo byt zle. Si moc mlada na to,aby si takto zbytocne trpela. Tvoj brat je tvojim straznym anjelom,tak sa nanho usmej a podakuj mu,ze na teba dava pozor. :-)

:(

Snažíme sa pomôcť a nie kritizovať, ale akosi berieme za samozrejmosť, že tí, čo dokážu zapnúť PC, by mali mať základné vedomosti v slovenskom pravopise. Tvoj pravopis je katastrofa, tak začni odtiaľ. Pracuj na sebe, aby si čosi v živote dosiahla a neplakala nad životom.

Izabelka_MT

poznám z videnia jednu takú babu čo mala brata a tiež sa obesil ale že vraj to spravil kôli obezite no neviem čo je na tom pravdy.... ale to dievča je na tom psychicky o niečo lepšie... práveže to máš dobre že máš priateľa aspoň vieš že má niekto o teba záujem a niebudeš sama ..v žiadnom prípade sa neobes