Ako dosiahnuť návrat do reality?

Príspevok v téme: Ako dosiahnuť návrat do reality?
Meretseger

Som mimo, ľudia, už druhý deň a dosť ma to deptá. Derealizácia, depersonalizácia? Necítim sa na určovanie čohokoľvek... Mám dojem, že moje telo je čosi úplne cudzie. Akoby to bola schránka, z ktorej pozerám, ale nemám k nej vôbec žiadny vzťah. Pred chvíľou som sa skúšobne porezala (viem, choré) a nič, žiadna bolesť. Pozerám na krv a nemám dojem, že by som ju mala nejak zastavovať, je niečím, s čím nemám nič spoločné.
Cítim sa ľahká (mám dojem, že na mňa nepôsobí gravitácia, takže ak sa rozhodnem vyskúšať to skokom z okna, možno dopadnem zaujímavo) a akoby som nemala kontakt s okolitými predmetmi. Celkovo okolie vnímam ako pohľadnicu, ako nejaký 2D obrázok. Dnes vo vlaku som mala dojem, že v skutočnosti všetko stojí a vonku sa len striedajú obrazy.
Čas absolútne stratil význam - aký je dnes deň?
Mám za sebou takéto stavy, iste, ale tentoraz sa mi to fakt nepáči. Čo myslíte, mám ešte počkať, kým sa navrátim do reality, prípadne tomu nejak pomôcť? Alebo mám kontaktovať psychiatričku/záchranku/ministerstvo zdravotníctva? (Nie, to posledné nemyslím vážne.)

tinkuska

meret ty si tiez jedna z tych hrdiniek jak ja, co maju plny suflik liekov ale nie su schopne ich brat kazdy den, lebo preto, lebo pre tamto a ved naco, ja to zvladnem aj bez nich. Ja uz som mala takto 2 recidívy, teraz nedávno táto je uz extremna, takze aj ja to robim nerada ale opat zvysujem postupne dávky, aj ked je mi z toho nahovno, lebo uz tie prekliate lieky brat nechcem.

tpch

Tak dva dni po polovicke (25mg), potom 1/2-0-1 dva dni a potom 1-0-1.
Je to zrychlena schema nasadzovania.
A uz s tymito liekmi neexperimentuj, vidis, ze to nevedie k nicomu dobremu.

tpch

jasne, okamzite lieky naspat, ale pozor!!!
Zyloram hned na prvu davku, lamotrigin postupne. Kolko toho lamotriginu mas brat?

Meretseger

tinkuska: Ale jo, pomohli mi výrazne , teraz mám doje, že je to skôr udržiavacia dávka, pretože už niíe som ani výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýrazne v depresii, ani ma už nedostávajú do stavu úplného normálu