Korytnačka

Tortuga2

Ahojte, mám otázku! :) Mám korytnačku asi mesiac a dnes som si všimla menšiu škvrnu okolo očí.Niesom si istá či je to niečo vážne alebo je to jej normálny vzhľad.Budem moc rada za radu! :)

NinaAnimal

Ahojte viem že sa tu vyskytla otázka že čo je korytnačke ak má stále zavreté oči a nežerie.Môže to byť spôsobené zápalom očí.Ak má váša korytnačka zápal oči snažte ju častejšie umývať a poprípade umiestniť v 30.stupňov celzia kamilkovom čaji :)

09barbora09

Dobrý deň, potrebujem radu. Mám korytnačku rok a pol a ešte som sa nestretla s tým, že by mala kožu ružovkastú. Neskutočne to farbí vodu. Kŕmim ju mimo akvária, takže voda od žrádla nie je zafarbená. Vo vode moc byť nechce, radšej behá po byte. Ružovkastie už 4 deň a neviem čo s tým. Na internete som nič také nenašla. Nemá niekto s tým skúsenosť?
Ďakujem za všetky rady.

Dull Althlet

Mám korytnačku ktorá mi už asi 4 mesiace nežerie a má neustále zavreté oči čo mám robyť a čo jej je?

Rosy1

Dobrý deň, mám korytnačku stepnú, je dlhá 6cm, má necelé dva roky ale posledné dva týždne sa nevyprázdňuje aj keď žerie normálne.Čítala som že v tomto prípade ju treba kúpať v plytkej vlažnej vode ale nepomohlo to.Inak je aktívna, pravidelne sa vyhrieva,žerie a pije.Chcem sa opýtať čo ešte môžem robiť.Za odpoveď ďakujem.

miselka007

Vies co Deria, je pekne ze sa takto staras o zvieratka. Ja tiez milujem zvieratka a nedam na ne dopustit.Ale ked nic o nas nevies tak prosim nesud.Sestra si nekupila akva len preto lebo bola mensia ako je teraz a nemala jednoducho na to peniaze.Rodicia nechceli ziadne zviera doma ale doniesla tu korytnacku potajomky.Takze niekam si ju musela dat.Ja doma uz dlho nebyvam takze ja som jej to akva kupit nemohla.Ale garantujem ti ze je o tu korytnacku postarane.A bola u zverolekara a nie len raz.Samozrejme ze ju kontrolovali ci je v poriadku.Raz nam aj nezrala istu dobu cca asi tyzden.Tak tiez bola u zverolekara a potom uz bolo vsetko v poriadku len ju trosku moc naplnilo masko co dostala.A stale zije a nic jej nie je.
Ja mam doma s priatelom este aj rybycky aj ryby a psa a ti garantujem ze je o nich velmi dobre postarane tak ja neviem aky mas stale problem...
Ja na tvoju osobu nejdem utocit ani nic podobne,je pekne ze mas so zvieratkami tolke skusenosti.Ja som tu len napisala ako mi doma chovame korytnacku a viem ze jej nic nie je lebo uz bola u veta.. takze nevidim ziadny problem aj v tom ze nema presklenene akva..
A ja uz na tuto temu nemam co viac dodat..

Deria

co sa tyka zvierat, nepoznam kompromisy, ak sa niekto riadne o ne nestara a je mi scheiß egal, kto si co mysli. ak niekto nema v sebe ani trosku zodpovednosti, ci financie na tie najzakladnejsie potreby zvierata, nech si ich preboha odpusti!

Deria

no, miselka, neviem kolko mas rokov, ked tvrdis, ze som premudrela ale ja som aktivna v ochrane zvierat 20 rokov a zazila som dost takych suverennych ako ty, ktori tvrdili, ze zvieratu nic nechyba a bolo predsa chore, pretoze zilo v nevyhovujucich podmienkach. to je ohromne, operovat s tym, ze jej nic nechyba. a ak to nahodou nevies, vobec nemusis hned spoznat, ci je zviera chore, pretoze to vedia dobre maskovat.
o.i. to co ma byt, ze ste nemali na akvarko? hlavna vec, ze mate korytnacku, super! mate vobec na veterinara, keby ochorela? silne pochybujem, ved nie ste schopni kupit jej ani to najzakladnejsie! takze namiesto toho, saby si tu rozdavala nespravne informacie, nastuduj si nieco o korytnackach!

miselka007

Iba Katka, ta nasa je cez leto na balkone a vyhrieva sa na slniecku a cez zimu je v byte pri okne ale vacsinou spinka :)