zavisly matke

Magy

ok dik, netlacim, len som nevedel ci doslo, uz sa mi parkrat stalo ze prijemcovi to spadlo rovno do spamoveho priecinku a ja som bol zly, ze neodpisujem :))

alenka_maxova

Magy, dostala, ale odpisem az cez vikend :) Strasne malinko casu som na to mala, lebo to bude dlhsi monolog :D :D A este si chcem s danym clovekom o tom podiskutovat a tak :) Ale urcite chcem vediet tvoj nazor, takze odpisem najblizsie ako to bude mozne :)

alenka_maxova

Neviem ci sa to da takto vseobecne posudit, kedze je to vyslovene zalezitost rodiny. Vztahov v nej, zvykov a hlavne pravidla si urcuju rodicia, pokial dieta zije pod ich strechou. U mna to bolo tak, ze do 21:00 som mohla bytvonku tak cca v 15-17. Potom sa mi vecierka posuvala vyssie a vyssie. Co bolo vsak dolezite, nikdy som neprisla inak ako v dohodnutom case, cize treba si vybudovat doveru u rodicov. Prosto, treba chapat, ze kazda rodina si pojem normalny a nenormalny cas dokedy je dieta vonku, bude vysvetlovat po svojom...

Meretseger

Neviem, či je to normálne, ale mám to zhruba tak isto (hoci v lete sa mi podarilo pretiahnuť to do 21:30!). No čo, 20 ešte nie je tak vysoký vek, rodičia majú stále starosti :D Odíď z domu a budeš si vlastným pánom.
Hoci ja viem, to sa ľahko hovorí...

Magy

pojem "normalny" je dost tazke ohranicit. kazda rodina je svetom sam pre seba, ma svoje vlastne pravidla a zvyky.
nie je mozne sudit z toho mala nic, chcelo by to poznat rodinu a tych ludi hlbsie.
dolezitu ulohu hraje najme vierovyznanie, kultura, pomery atd.