Ako sa chovať k ľudom arogantnejšie?

Dada8

Ďakujem všetkym za odpovede a ak mate niekto ešte nejake rady pište :-)
Viem niektorí ľudia su svine a ak sa nimi necham ovplyvňovať nikdy v živote nedosiahnem to čo chcem. Len sa musim naučiť normalne si povedať svoj nazor pretože na zvalcuju a ja sa nedokažem obhajiť...
Možno je vo mne aj trochu socialnej fobie

Petronela12

Dada ... aj ja som taka ista ako Ty. Spravam sa k ludom tak, ako by som chclea aby sa aj oni ku mne tak spravali... zial... stavaju sa mi aj pripady, ked sa ocitnem v nie velmi prijemnej situacii.. Ale ako pise Magy - byt asertivna v tej chvili to na tych nespratnikov najviac zabera. Ale - problem s "oneskorenim myslienok" v tej chvili mi nenapadne hned tak a tak zareagovat. Chce to trening... V kazdom pripade: nedat sa, lebo takto tych ludi naucis ze si môzu k Tebe dovolovat. Nikdy nie je neskoro ukazat im: tu! potialto su moje hranice! A demonstrovat svoju nespokojnost - samozrejme v ramci slusnosti. Drzim palce.

Optimista

Nechovaj sa k ludom arogantne, bud tá čo bude prvá odpúšťať a milovať - hoci aj svojich nepriatelov...chovaj sa k ludom tak ako chceš aby sa oni chovali k tebe

Magy

dada - system "podla seba sudim teba" jednoducho nefunguje. to, ako sa citis ty ma na hony daleko od toho, ako sa v rovnakej situacii citia ini ludia. alebo citit mali. bohuzial, medzi nami su prilis casto bezcitne hovada, ktore si zvysuju vlastne sebavedomie tym, ze inym nabryzgaju, vynadaju, ponizia ich.
na takych nechod ani po dobrom (sklonit hlavu, ohnut chrbat a nechat na seba kydat) ani vracanie nepomaha (to je len voda na ich mlyn!).
ako pisem, pomaha jedine ignoracia, flegmatizmus a pozorovat tych ludi. vacsinou su v ich vypadoch rovnake prvky a zistis, ze jednaju podla rovnako blbej schemy.
co ich rozhodne nastve je to, ked sa oni na tebe vyvrsuju a ty len stojis/sedis, divas sa im lahostajne rovno do oci a si v totalnom klude, pohode lebo vies ze pravdu mas ty a nie ich zatemnena mysel plna arogancie, hnevu, zloby, nenavisti. vtedy idu vyletiet z koze!
kraaasny pocit :)

ako budes starsia, sa budes ucit spravne reagovat a naucis sa aj tie spravne odpovede hned, len sa netreba nechat strhnut. nikdy!

si dobry clovek, tak to nepokaz. a to co si myslia oni, neries. aj tak pravdu nemaju.

george303

Tiez sa niekedy nespravam k ludom tak ako by som mal ...
Ano su ludia ktory radsej urobia vsetko len aby nebol problem a ani nebolo zle vecsinou aj na vlastny ukor ...
Ale su aj ludia ako aj ja ktory vedia takychto ludi ocenit a vazia si ich a radi pomozu pretoze vedia ze tyto ludi su ochotny to aj o polnoci opetovat ...

sweater*

to je blbost, ty co ti nadavaju a osocuju ta su len radi ze ti mlcis a nechas sa urazat, oni dobre vedia ze takyto ludia su v 98% citlivy a dotkne sa ich to a len tie 2% su ti ozajstny flegmatici co mlcia lebo to maju tazko na haku..

Dada8

Magy
ano aj ja som si všimla že ak mi niekto napr v praci vynada a ja som ticho tak ich to ešet viacej rozčuli :-D. Niektorí ludia su zly, dovoľuju si a ja s amusim naučiť sa braniť,mam akoby malu slovnu zasobu a vždy to čo som chcela povedať ma napadne až neskôr :-), ale jasne že ak niečo treba povedať tak poviem nie som upne ticho ale chcem to trochu arogantnejšie a to sa musim naučiť.
Vravi sa že spravaj sa k ludom tak ako chceš aby sa oni spravali k tebe, tak ja blba toto dodržiavam aj ked nie dobrovolne ale mojim pokojnym charakterom. Vždy sa rozčulim radšej osamote alebo pred inym človekom (kamaratka) na toho kto ma naštval, pretože sa musim z toho vyrozpravať pred niekym inym.
Myslite že ak sa spravam normalne k tým ludom čo mi ubližuju tak ich to vo vnutri aspon trochu štve? Že prečo im neznadam, nenaštvem sa na nich (aj ked vo vnutri ano iba na vonok nie) ale aj aj nadalej sa chovam pekne a ochotne...? Pretože mne sa to stava, mam jednu kamaratku ktoru som viac krat v živote urazila a aj ked mala dovod sa na mna hnevať a neprehovoriť do konca života tak aj napriek všetkemu mi bola vždy ochotna pomôcť, poradiť a isť napr aj na nakupy . A mne to bolo potom luto alebo ako to nazvať že ja som bola k nej nespravodliva a ona sa chova akoby sa nič nestalo, kamaratime sa v dobrom. Tak dufam že to takto citia aj ti ktorí ubližuju mne a ja sa k nim chovam akoby sa nič nestalo.

Magy

aischa5 - nesuhlasim, ze za zle sa treba oplacat zlym. tym sa len buduje bludny kruh a horsimi sa stavaju aj ti normalni.
daleko rozumnejsie je to, co napisal J111. asertivita. dokazat sa dostojne, dorazne a v ramci slusnosti ubranit aj voci extremnej ludskej hluposti a utokom.
je to vec cviku, dokazat "zotriet" hlupaka, ktory sa vrsi na ostatnych a kompenzuje si tak nejake svoje komplexy alebo traumy.

rozhodne sa nenechaj vyprovokovat! to je zakladna zasada. sklznes len tam, kde su tito uboziaci, ktorymi sama opovrhujes. byt rovnako hnusny, odporny, arogantny a vulgarny - to je tvoj ciel? ohh... verim ze nie!
ked nedokazes rychlo a vecne reagovat, radsej mlc a ignoruj tieto utoky. taki ludia casto provokuju alebo sa spravaju takto zamerne, pokial ta dokazu vytocit a nezalezi na tom, ci im vynadas alebo posles do r*t*, vyhrali oni! dosiahli to, co chceli - vyniest ta z rovnovahy.
a tu si nikdy nedaj vziat. cim viac sa budu rozculovat, prskat a chrlit plamene okolo seba, tym do vacsieho kludu sa daj a len tisko sleduj a cakaj na svoju prilezitost.
take utoky z emocii su casto prudke, ale nespravne cielene, ti ludia nedokazu spravne argumentovat, casto sklznu do uplnych nezmyslov, ktore zo seba dostavaju, co je vyhoda cloveka v klude.
no a este jednu vec som si vsimol, ze ak sa vyprovokovat nedas, len sa flegmaticky divas, pripadne reagujes uplne stoicky, casto to takych ludi vytoci este viac. tvoj pokoj ich este viac provokuje, su rozhodeni z toho, ze sa im ich zamer nepodaril - rozhodit teba. a tak pridavaju na intenzite, ale nie na rozume. a ja sa len smejem.