Vaginalna mykoza a Mycomax

Príspevok v téme: Vaginalna mykoza a Mycomax
Layla888

Ahojte, mam problem so stale sa vracajucou vaginalnou mykozou. Pred 2 mesiacmi som užila Mycomax a dnes sa mi ta potvora znova objavila :( chcela som sa Vas opytať, či možem znovu užiť Mycomax, pripadne ho uživať nejako pravidelnejšie? nebude to mať nejaky zly vplyv na moje telo? predsa len tabletky maju nejaky zasah do organizmu..už som zufala, posledny rok a pol sa mi to nehorazne zhoršilo a pri každej navšteve mojej ženskej doktorky mi predpiše tie tabletky, čo sa zavadzaju a k tomu Canesten, ktory mi absolutne nepomaha. Zato po užiti Mycomaxu mi to prešlo po par dňoch. Preto by som potrebovala radu, či ho možem uživať ako prevenciu, aj keď myslim, že problem je niekde inde, čitala som, že je dobre prejsť na nejaku dietu, neviete kde najdem niečo o tom? Ďakujem všetkym za rady :)

AlexSandra

Baby, iba na doplnenie, aj chlapi mozu mat mykozu s prejavmi, aj ked menej casto. Docitate sa o tom na viacerych oficialnych strankach alebo prispevok postihnuteho priamo napr na zdravi v muzskych chorobach, tema: Zapeleny penis. Kamoska mala podobny problem s jej chalanom

Grace511

Ahojte kazda co ma z vas problemy zenske vam mozem odporucit Ellen probioticke tampony, su naozaj uzasne ja som mala tri roky problem, teraz uz nemam. Vlastnime lekaren ak by ste mali zaujem predavame ich po 8 eur jedna plechovka postovne hradime my, mna to vyliecilo, osobna skusenost!! Stoji zato vyskusat, treba vsak minimalne dve plechovky na pocitenie riadneho rozdielu. V lekarnach sa cena pohybuje okolo 10 eur.

alenka_maxova

alex, jasne jasne ved tak som to myslela, ze co baba, to ina situacia :) Ja som sa dostavala z mykozy asi cca tyzden aj cosi. Ak vezmem do uvahy, ze od navstevy gyndy az po koniec toho tyzdna som brutalne vsetko dodrziavala, co mi kazala. Ulavilo sa mi uz na druhy den, ale cca po tyzdni som spozorovala aj zmeny tam dole a potom to uz slo len len lepsie a lepsie. Snazim sa doteraz robit vsetko preto, aby som uz nedostala mykozu, i ked clovek nevie. Vraj to suvisi aj s prekyslenim organizmu a podobne. Mne sa vazne osvedcilo denne pit acidka(tie nesladene), papat bryndzu, tvaroh a podobne :)

AlexSandra

Alen, v pohode, ved na 100.00% sa nemozem zarucit ani za svoju situaciu. A nakoniec, ja som partnera pre istotu preliecovala tiez. Akurat sa mi zdalo zvlastne, ze masticka postaci (z dole uvedeneho dovodu). Ale ak pomohla, tesim sa s tebou :) A samozrejme, treba to povedat ludom.

Ako dlho si ty mavala mykozy? Ak nevadi otazka

alenka_maxova

AlexSandra, to co plati pre teba nemusi u inej a zas naopak. Mne napriklad velmi velmi pomohlo to, ze sa preliecil aj partner, takze ja som pisala len z cisto svojej skusenosti. Len je hlupost napisat ze "partner nema priznaky", pretoze chlap nema mat ake priznaky. Ak aj zena nema priatela a ma aj napriek tomu mykozu, treba hladat pricinu niekde inde. Napriklad aj zle nohavicky - tangace, zla strava, prilis sladke, vela avivaze....

2bodka

Baby, nezabudajte na bavlnene nohavicky. Dnes je moda vselijakych krajok a clovek ked sedi 8 hodin v umeline na riti, necudo, ze susulina nedycha :D
Je to sice samozrejmost, ale niektore tomu neprikladaju velky vyznam.

AlexSandra

Mnohe zeny maju opakovane mykozy a nemaju ziadneho partnera. Navyse, najnovsie vyskumy ukazuju, ze partnera pri kvasinkach u zeny liecit netreba. Ci je to pravda, neviem. Kazdopadne, ked som s kvasinkami len "zacinala", u lekara som si vzdy vyzobrala aj liek pre partnera. Potom som ho vymenila asi 3x (lekara), lebo som bola beznadrejna, kukali sa akoze co od nich chcem, ze to "tam dole" vyzera celkom dobre. Ok, ale o to mi nejde. Proste partnera nespomenul ani jeden z danych 4 lekarov a len jediny na moje vyziadanie dal liek aj partnerovi.

Posledny rok som s partnerom len s kondomom, cize je skoro vylucene, ze to spatne nadobudam od neho. No a kvasinky som mala nadalej asi pol roka, do doby, kedy som postupila s dietou.

Ked muza vysetruju na urologii na kvasinky, strcia mu asi 4 cm dovnutra tycinku. Zda sa mi zvlastne, ze len kremom zvonku sa daju kvasinky vyhubit, hoci sa zistuju zvnutra. Nech je to ako chce, sama som mu naordinovala mycomax, ten riesi aj kvasinky "v rure".

alenka_maxova

v tomto sa trosku mylis...to, ze partner nemal nijake priznaky neznamena, ze nebol nosicom mykozy. Toto je predstava mnohych zien, ze ked partner nema priznaky, automaticky ho vylucia z liecby. Co je velky omyl, ale o tom sa uz informuj u svojej gynekologicky. Ta moja poslala masticku aj pre priatela a odvtedy som mykozu nemala. Plus dodrziavam staly prijem probiotik v tabletkovej aj inej forme a s mykozou nemam problem