Program na odstránenie spevu zo skladieb???? Surne!!!!

BJ_2

Tiez som nad tym kedysi rozmyslal, ze by sa take nieco zislo. Ale tak ako tu bolo pisane, take automaticke nastroje (audacity) to len trochu stmlia, ako tu niekto pisal na 70%, ale nieje to zadarmo. Ono to hlada proste frekvencie v rozsahu ludskych hlasiviek, lenze samozrejme to odstrani aj tie frekvencie nastrojov, ktore su v tom rozsahu. Cize sa sa povedat, ze to dost nepekne ovplyni kvalitu nahravky. Zavisi, kolko % tej nahravky bolo prave v tom rozmedzi ludskeho hlasu. Niektore piesne to prilis neovplyni a niektore uplne pokazi.

Inak, ak to robi profesional, vie to vycistit lepsie, nez automaticky program. To vtedy musi riesit kazdu sekundu osobitne samozrejme. Samozrejme je to kopa driny, takze za vysledok si da zaplatit, ked to stoji aj hodiny casu urobit jednu karaoke skladbu. Je to skoda, ze tvorcovia hudby to neoddeluju uz v zaklade, ako to urobil Nightwish v alebume imageniarum. (ci tak nejak sa to volalo). Tam vidali 2cd, a jedna bola cele to v karaoke verzii. Vtedy som si povedal, do kelu, preco to nerobia tak vsetci. Bolo by to super, ludia by si tie songy mohli spievat.

Niektori ludia sa potom este venuju tvorbe karaoke verzii piesni. Ale to robia vacsinou tak, ze to nahraju ako midi, teda urobia tu skladbu nanovo. Niektori to robia free, vacsinou je kvalita nizka. Su aj profesianalny tvorcovia karaoke piesni, tie si ale strazia a songy treba kupovat.

lujssa

to asi nenajdes...ale my mame doma bluetooth reproduktor urceny na karaoke, kedy da do poredia tvoj hlas a hudba bude za tebou a je to super a nic stahovat nemusis...sestra to kupovala spolu s flautou cez kytary lebo jiu to dostalo a je to mega super

Chimpi

Pozdravujem, ak si to chcete urobiť doma, tak je to nemožné. Da sa to ale len na 70% dokážete stlmiť spev a na to je dobrý volný program audacity. Také niečo ako úplné odstránenie neexistuje. Jedine nahrávacie štúdiá majú tieto skladby rozdelené na hudba a spev a vokály. Takže iba oni majú čistú hudbu. Zahraničné štúdia a hudobníci s tým nemajú problémy a dajú na net aj karaoke, čiže iba hudbu a je to pre nich významné, lebo ak to niekto môže spievať tak to aj robí a pre interpreta je vlastne popularita, no naši a blízky zahraničný sa nejako tomu nemôžu povoliť. Veď by to bolo len pre nich dobré....Asi tolko, takže sa netrápte s tým, keď nie je karaoke, alebo instrumental na nete. NESPRAVǏTE TO....

bebedobreran

deniki - nižšie som písala, že tieto skladby čo ja chcme nie su karaoke ani v googli ani na youtube:-)))

Nemusí byt bez spevu nejaka brutalna kvalita, potrebujem sa len s tým počut, bez speváka...sama pre seba . a ptm ak to sadne tak už budem riešiť tie svoje veci.

deniki

Tak ma napadlo, možno to bude riadna blbosť, ale čo keby si si dala vyhladať karaoke piesne? Mali by také byť bez spevu, čisto hudba...:-)))

pravy huhu

Budes potrebovat kvalitny, mnohostupnovy, sirokospektralny ekvalizer a urcite zaklady teorie zvuku, alebo vela skusat

bebedobreran

Dá sa tak povedať:-)
potrebujem si to nacvičiť, najprv pre seba, ako mi to sedi a či mi to vobec pasuje na hlas a potom sa uvidí.

bebedobreran

keby sa dala:D je to asi pomerne neznama kapelka z dvomi albumami, a ptm ešte jedna banda, ktora naspievala pesničku k filmu. takže tieto dve:

takže ta kapela:
www.youtube.com

naj by bola tato akusticka verzia
www.youtube.com

a ta songa k filmu

www.youtube.com