Otvorenost alebo uzavretost

Príspevok v téme: Otvorenost alebo uzavretost
T..

Čo je podľa Vás lepšie??
V živote som poznala dvoch bratov, jeden bol otvorený až príliš,taký priamy,možno drzý,,ako sa hovorí čo na srdci to na jazyku a ten druhý bol taký uzavretý.
Nikdy som nechápala ako dokáže mnohé preblémy čo mal dusiť v sebe, prečo to nedokáže dať zo seba von, proste som ho nechápala. Ale dnes už chápem.
Ja sama som otvorený človek, no potom ako som prežila jednú udalosť v mojom živote, bude lepšieak budem mlčať. Niekto ma totiž zmenil ked som bola otvorená, priama ..tak dnes sa radšej uzatváram, možno pred sebou a možno pred svetom. Myslím že je lepšie mlčať ako každému hovoriť ako sa máš napríklad,,lebo mnohí ľudia to zneužívajú. Napr, stretla som priateľa, vlastne osobu nie priateľa, lebo on sa iba hral na priateľa,,tá osoba..stali sme sa dobrými kámošmi, priateľmi ,,aspoň ja som to vtedy tak cítila...no a po čase to už nebolo priateľstvo, ale ja som pochopila, že je to niečo viac..
A čo bolo dalej??..potom všetkom sa mi len vysmial,,ponížil,urazil...
Raz ked sme sa tak zhovárali,,už neviem presne o čom, ale viem,že vtedy som sedela na stoličke,on bol vedľa mňa,,asi som mala nejaký problém,,plakala som pred ním...a on sa len namňa díval,,,žiadne milé slovko útechy..bolo mi vtedy ťažko a ten, ktorý mi bol najbližší sa mi otočil chrbtom..
Ja somnapr. osoba, ktorú dokáže rozplakať napr:modré z nebe,,ked si to zapnem,revem ako malé dieťa, lebo tie príbehy sú tak silné...
Ale niekedy by som si radšej priala byť mužom, aby som mohla byť tvrdá a nekompromisná a mať tak trochu srdce tak kamenné...
a nie byť slabá,krehká žena,ktorú ľahko zlomí hocičo..
A preto píšem, že je lepšie byť uzavretým,,jasné človek to v sebe dusí,,ale ked sa len tak v kútiku vyplače,,vtedy sa aspoň nachvíľu bude cítiť lepšie..
Mne ked je ťažko..pôjdem za mojím malým synčekom,pritúlim si ho a vyplačem sa..aon mi tak úprimne z detského srdiečka povie..mami neplač, ja ťa mám rád..
A toto bol môj posledný príspevok,lebo viac tu už nemôžem písať,,lebo mám nato jeden veľký dôvod..
DOVOD,prečo nemôžem !!

Obtrepanec

Zase až taká uzavretá asi nebudeš, keď máš dieťa, čiže muselo prísť ku styku, čo pri príliš veľkej uzavretosti nie je možné.

T..

Neplačem pred malým dieťaťom,,stalo sa to iba raz tak trochu a potom ešte po druhý krát,,no to tak už,,dá sa povedať silnejšie..vtedy bol práve primne.
A mne prišlo strašne ľúto..preto sa to stalo. Jasné, že odvtedy nikdy viac, nechcem pred ním ukazovať, že som smutná.
´Ten niekto...v mojom prípade, človek, ktorého som si vždy vážila, aj ked sme sa na niečom pohádali, vtedy mi to prišlo tak ľúto..
Človek, ktorého som ľúbila, mali sme spolu sex...
A od prevej chvíle som mala pocit,že ho poznám už strašne dávno....
Tak možno preto, som sa mu napr. zdôverila s niečím,s nejakým mojím tajomstvom...
A viem, že ma má rád, aj ked to poslednú dobu nevie vyjadriť, ale ja to cítim...
Prečo by mal niekedy niečo zneužiť...
Aj ked teraz je chladný a odmeraný...ani vlastne neviem prečo...
Len ostáva mi premýšľať nad tým, či je,,vlastne bol premňa tou správnou alebo nesprávnou osobou...AJ ked nenachádzam odpoveď...

jablkovycerv

Prečo plačeš pred malým dieťaťom a pre neho bez dôvodu? Malé deti sú podľa mňa 100x citlivejšie, zvlášť ak ide o blízku osobu. Myslíš že mu z toho nie je ťažko ak si smutná a vyplakávaš sa mu? Možno sa tebe uľaví, no pre neho to musí byť ťažké bremeno vidieť matku plakať a nevedieť jej pomôcť.

Na druhej strane chápem tvoju uzavretosť. Sám som taký, hlavne po jednom "vzťahu". Odvtedy sa ľuďom vyhýbam viac ako inokedy, keďže od narodenia som skôr introvert. Nie je to asi najlepšie, ale nedokážem nadviazať kontakt.. proste som akosi úplne prestal ľuďom veriť a takto mi to vyhovuje, byť sám a problémy riešiť sám v sebe. Veľa ľudí si asi povie že to takto nie je správne, no podľa mňa je to lepšie ako sa niekomu zdôveriť a potom žiť v neistote že ten niekto to neskôr zneužije.

0vecka

lol teba nenapadlo ze ak si s nejakym chlapom a rozplaces sa ze mu to moze byt trapne??? a nevedel ako sa ma zachovat tak z toho vycuval?