Dietne Recepty

Valika146

jasne sloniatko som rada :)
dneska asi pôjdem nakupovať inšpirovala ma ta kvasnicova natierka tak asi vyskúšam ;)

Helus

Ahojte kocky velmi chvalim tuto stranku,super inspiracia na jedalnicky.Aj ja chcem prispiet jednym zatial.Mala som to vcera a veelmi mi to chuti.Uvarime si zemiaky,ako prilohu.Na oleji si osmazime cibulku+ cesnak.Pridame sterilizovane fazulove lusky,ale mozu byt aj mrazene,moja vyroba.pridame trochu vegety+ zeleneho mleteho korenia,a dochutime podla seba,trochu vody podliat,a dusit.Ostane tam stavicka,aby to nebolo suche so zemiakmi,a ja som toto mala na obed,a veru mnamka.

sloniatko

kvasnicova natierka-potrebujeme:kvasnice,3vajcia,pohar mlieka,sol,veela mletej cervenej papriky,cibulu,horcicu
postup-cibulu osmazime na oliv.oleji.kvasnice rozdrobime v teplom mlieku a dame do hrnca k cibulke.stale miesame a pridame vajcia sol kooopu papriky a dochutime horcicou asi 2lyzice.podavame na dobrom tmavom chlebiku

sloniatko

ahoj valika tak sa pridavam i ja :) casom ich sem hodim viac. zatial aspon jeden co ma napadol :)
dusena cuketa-potrebujeme:cuketa cibula sol mleta cervena paprika mlete cierne korenie mlieko ryzove vlocky na zahustenie,
postup:spenime cibulku na olivovom oleji ale nie vela oleja ja davam na 1 cuketu asi 1lyzicku potom pridame na kocky(mensie)nakrajanu osupanu cuketu dame sol korenie m.papriku,trosku vody aby to bolo podliate zamiesame dame pokrievku a chvilku dusime asi 6minut potom dolejeme mlieko preto nedavame vela vody len mierne nou podliat lebo to potom dolejeme vacsou castou mlieka.este povarime nechame zovvret a ked je makke zahustime na to pouzivam ryzove vlocky a hotovo.podavame napr varene zemiaky :) je to dobre a trva to len chvilocku :)

- mira

Namočíme jačmenné krúpy cez noc. Dáme variť v namáčacej vode, vody musí byť asi 4-5 x viac ako krúpov. Osolíme pár zrnkami soli a varíme , najlepšie sú keď sa varia dlho, aj 3 hodiny. Hrniec podložíme rozptyľovacou sieťkou, aby sa krúpy neprichytili. Dostaneme vláčnu jemnú kašu, výbornej chuti. Jeme s kvasenou a naparenou zeleninou, môžeme pridať prípadne semienka, hrachovú kašu, alebo sojový výrobok, výborné raňajky.

bábika_a

a zabdla som je to dietny tvarohový koláč a ide tam ešte kypriaci prások a troška stavy z citrona a UMELE SLADIDLO :D

bábika_a

2krát hrudkovaný, nizkotučný tvaroh , 1kelimok roztieratelný odtučnený tvaroh , vajičko ,
6pol lyžíc špajdlovej muky (aleebo nejakej inej celozrnej)
vanilkový jogurt ( NIE SMOTANOVÝ) ja dávam dva kusy
vanilková aróma
zmiesame vylejeme do formy na to ulozime banan a zalejeme druhou polovicou zmesy
pecieme pri 180 stupnoch tak pol hodiny , az 45 min ... MNAM !