S priateľom v dome mojich rodičov.

Príspevok v téme: S priateľom v dome mojich rodičov.
dcérarodičov

skoro rok bývame s priateľom v dome po starých rodičoch, ktorý patrí mojim rodičom. bola to ponuka, ktorú sme neodmietli a som za to rodičom vďačná. je to dom s podkrovím, kde majú svoje izby rodičia, my sme na prvom poschodí, ale máme chodbu, kuchiňu a kúpeľňu spoločnú. rodičia sú u nás-nich dosť často, každý víkend a ked majú čas tak aj cez týždeň (práce okolo domu). mám pocit, že bývam s rodičmi, aj ked sme sa osamostatnili. oni bývajú v paneláku s bratmi a dom im slúži aj ako chalupa. ja mám pocit nedostatku súkromia. nechcem ich obmedzovať ale sama som obmedzená. niekedy to riešim tak, že vypadneme s priateľom na víkend preč, ale niekedy by som mala chuť si oddýchnuť aj doma,som z toho unavená. neviem ako to riešiť aby boli spokojné obidve strany, nemôžem im diktovať, kedy môžu a nemôžu prísť do svojho domu!

dcérarodičov

Návrh prišiel od rodičov, dostala som na výber buď bývať s priateľom v dome (čo som samozrejme brala, lebo ma k tomu viaže citový vzťah od malička) alebo s bratmi v paneláku (kde bývajú moji rodičia+bratia). keby som sa odsťahovala teraz inde (čo nepovažujem za reálne momentálne, hypoteku nechceme zatiaľ riešiť), bol by to troška "podraz", lebo rodičia sa spoliehajú, že budeme bývať v dome,že neostane "pustý"...

dobra vila

Podla mna si tvoji rodicia myslia to iste ako ty a dufaju, kedy uz vypadnete, aby mali sukromie :). V ich veku uz naozaj po tom tuzia, co maju odrastene deti, ver mi. Mala by si im byt zaviazana a velmi vdacna, ze akceptovali aj tvojho priatela a moze tam spolocne byvat. Sukromie ako take to, samozrejme, nie je...a nikdy ho mat nebudes, pokial nebudes byvat vo vlastnom. Preto makajte, pracujte a setrite co najviac, kym mozete...zoberte si hypoteku a sup do vlastneho bytu.

alenka_maxova

tiez to nepovazujem za osamostatnenie...To, ze ides byvat do domu rodicov je vsetko ine, len nie osamostatnenie. Keby ste si nasli podnajom, prosim. Podla mna sa staci s rodicmi porozpravat, aj ked ja by som si na tvojom mieste moc nenarokovala. Az budes vo svojom, mas pravo rozhodovat o tom, ako casto sa budes vidiet v jednom dome s rodinou...

zewa

Myslim si, ze sa s nimi staci porozpravat uplne otvorene, slusne. Nic im nezakazovat, iba ich poprosit. Pripadne by nebolo zle premysliet si dalsiu strategiu vlastneho byvania. Hypoteka, podnajom. Nemat sukromie je hrozna vec. CHapem ta a verim, ze s rodicmi najdete spolocnu rec. No ako tu uz bolo spomenute, dolezite su aj okolnosti toho vasho stahovania sa do ich domu. Ci vam to ponukli oni alebo ste ich prosili vy. Hm, tazko teraz povedat..

kafe

dievča, ale vy ste sa neosamostatnili! Ty nebývaš vo svojom, dokonca ani v podnájme nie, takže sa MUSÍŠ obmedzovať. Povedať rodičom, aby nechodili do svojho domu mi príde ako vrchol drzosti.
Koľko ste si našporili na vlastné bývanie? Alebo si len užívate a nemáte nič? Plánujete si zobrať hypotéku? Kedy?

winki

Normálne sa s nimi porozprávaj, či by boli ochotní jeden víkend do mesiaca tam neísť, a nechodiť tam cez týždeň.