Sociálna fóbia

Príspevok v téme: Sociálna fóbia
tenny

Mám sociálnu fóbiu. Chcem sa spýtať ktré lieky by mali priaznivý vpliv a pomohli by mi prekonať situácie. Uvažoval som nad xanaxom, elicea alebo speroxat. Zároveň užívam aj lieky aknenormin 20 mg lečivá látka isotretinoinum. Môžem kombinovať aknenormi z nikeotých vyššie uvedených liekov na fóbie? Máte skúsenosti s niektorými z týchto liekov alebo mi poradíte nieke iné?

dulo

lieky nie, terapia! jeden slovinec trpel socialnou fobiou ale zbavil sa jej pomocou kognitivno behavioralnej terapie, vytvoril online terapiu na nete socialanxietysurvivor.com, a za par eur ju mozte praktizovat aj vy, a funguje - mam to zistene na vlastnej kozi- je to vsatk dlhodoba zalezitost- terapia trva asi pol roka az rok.

vsetko je len vec uhla pohladu, aj vnimanie socialnych situacii- a ten uhol pohladu sa da zmenit

vela stastia

renushik

bubuci, sociálna fóbia je strach, fóbia, úzkosť z prežívania bežných sociálnych situácií, tento človek trpí už napríklad len tým, že má ísť do obchodu a tam budú ľudia, má pocit, že ho každý sleduje alebo hodnotí, často sa červená, potí, a keď má rozprávať má akoby blok... nič príjemné, ja som to mala, aj som brala tabletky, no tie mi nepomohli nejako, ale prekonala som to sama, akoby to nejako vyšumelo proste do prázdna, a pri tom som to mala od detstva...

luciano

Tie lieky môžeš kombinovať. Na SF existuje veľa liekov na báze antidepresív. Treba navštíviť psychiatra, ktorý určí správnu medikamentóznu liečbu.

Carie

No ci mozes kombinovat tie lieky na to sa spytaj lekara alebo v lekarni, to ti tu nikto nebude vediet povedat, na to oni studuju vysoku skolu